NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

MAGAZINE

Solids Processing 2007-5
Solids Rotterdam, visvoerfabriek, schroeftransport, ultrasoon en radar, online vochtmeting. etc

Verschenen: --
Delicaat proces in grote hoeveelheden Innovatieve visvoerfabriek in Noorwegen
Delicaat proces in grote hoeveelheden
Innovatieve visvoerfabriek in Noorwegen Jongerius Verder bouwde in Stavanger een fors uit de kluiten gewassen fabriek voor visvoer. Dat visvoer voor zalmkwekerijen moet een hoog eiwitgehalte hebben. De input voor het proces vormen erwten die een relatief laag eiwitgehalte hebben. In dit artikel nemen we u mee door het proces om hiervan brokjes visvoer te maken met een hoog proteïnegehalte. En dat met een capaciteit van 100.000 ton erwten per jaar!
pagina 12
Lastige producten zorgen voor verrassingen Dalli De Klok kiest voor schroeftransport
Lastige producten zorgen voor verrassingen
Dalli De Klok kiest voor schroeftransport De grondstoffen voor waspoeder en vaatwaspoeder zijn sterk hygroscopisch en sticky. Als je als fabrikant dan eist dat meerdere producten met verschillende eigenschappen door één schroef moeten worden getransporteerd, dan is dat knap lastig. Laat staan dat je met die schroef ook nog eens wilt doseren met een procent nauwkeurigheid. Alsof dat allemaal al niet moeilijk genoeg is, wil je zeven schroeven in je productieproces. Gerard Krist van Dalli De Klok wist heel goed wat hij wilde. Maar de realisatie leek verre van eenvoudig.
pagina 18
Luijerink zorgt voor nieuw elan Ramsey exclusief bij Thermo Fisher
Luijerink zorgt voor nieuw elan
Ramsey exclusief bij Thermo Fisher Naud Luijerink is de nieuwe salesmanager van Thermo Fisher. Hij stroopt zijn mouwen op voor een forse uitdaging: het weegmerk Ramsey actiever te vermarkten. In dit interview vertelt hij over de recente gebeurtenissen rond Thermo Fisher en over zijn plannen voor de toekomst.
pagina 24
Van contactsysteem naar ultrasoon en radar Niveaumeting van vaste stoffen (1)
Van contactsysteem naar ultrasoon en radar
Niveaumeting van vaste stoffen (1) In dit eerste van twee artikelen behandelt de auteur de diverse methodieken voor niveaumeting: contactmeting, ultrasone meting en radarsystemen. Om vervolgens de twee laatste nader onder de loep te nemen. In het tweede deel, in het volgende nummer van Solids Processing, laat hij zien waarom hoogfrequente radarmeting en laagfrequente ultrasoonmeting de beste oplossingen zijn voor niveaumetingen bij droge bulk en hoe de beste meetresultaten bereikt kunnen worden.
pagina 28
Met minder kosten een beter product Cehave succesvol met online vochtmeting
Met minder kosten een beter product
Cehave succesvol met online vochtmeting Stel je hebt een productieproces met een eindproduct waarbij het vochtgehalte cruciaal is. En dan ook nog eens met tientallen recepturen, die bovendien regelmatig wijzigen. Dan is een goede vochtmeting in het proces uitermate belangrijk. Frits Hermans van Cehave Landbouwbelang heeft even moeten zoeken, maar vond met een nieuwe inline microwave vochtmeting de oplossing. Het resultaat: een beter product en ook nog een kostenbesparing.
pagina 32
Sonac kiest voor TBF-meting Niveau in silo scherp in beeld
Sonac kiest voor TBF-meting
Niveau in silo scherp in beeld Klaas Vonk is bij Sonac in Burgum is verantwoordelijk voor de Elektrotechnische dienst. Hij had een probleem met de niveaumeting in de silo`s met vleesmeel. Wij kijken mee naar zijn meetproblematiek en de oplossing die hij na jarenlang zoeken toch heeft gevonden.
pagina 36
Heetwaterblussing sproeidrogers Nutricia bant alle risico`s uit
Heetwaterblussing sproeidrogers
Nutricia bant alle risico`s uit Nutricia Cuijk B.V. is een productiebedrijf van Numico dat poedervormige speciaalproducten maakt op het gebied van babyvoeding en klinische voeding. Het eindproduct gaat in diverse verpakkingen, zoals de EaZy-pack en blikverpakking. Het bedrijf gebruikt in het productieproces sproeidrogers en mengers. Het constant garanderen van een goede kwaliteit vormt de belangrijkste eis binnen Nutricia Cuijk. Contaminatie met vreemde stoffen moet dan ook voor 100 procent worden uitgesloten. Dat uitgangspunt hanteerde Nutricia ook bij de keuze voor een blusinstallatie voor de sproeidrogers. Over de uitkomst daarvan praten we met de betrokkenen.
pagina 40
Speciaal transport silo`s voor General Electric Plastics
Speciaal transport silo`s voor General Electric Plastics
Het transport betreft een drietal silo`s: twee meng- en één opslagsilo voor kunststofpoeder. Deze maken deel uit van een `powder handling en Bigbag loading installation` voor General Electric Plastics BV te Bergen op Zoom. Gericke BV realiseert deze installatie in samenwerking met Tebodin Consultants & Engineers. De aluminium silo`s zijn bijna 40 meter hoog (lang) en 6 meter in doorsnede met een (hijs)gewicht van ca. 24 ton. Ze staan inmiddels op hun fundatie; begin september is het project afgerond.
pagina 44
De cycloon is weer in de gratie
De cycloon is weer in de gratie
In dit artikel een warm pleidooi voor (multi-)cyclonen als stofafscheider. De auteur gaat in op de diverse mogelijkheden en voor- en nadelen. Hij haalt daarbij een voorbeeld aan van een praktijktoepassing bij Agrifirm.
pagina 48
Strenge controle op biologische producten Mengen en verpakken van 300 producten
Strenge controle op biologische producten
Mengen en verpakken van 300 producten De opslagruimte van Organic Flavour Company is een feest voor de zintuigen. De zakken met biologische kruiden, specerijen en theeblaadjes liggen hoog opgestapeld en in iedere ruimte voert een andere geur de boventoon. Eerst de zachte geur van kamille, dan weer de scherpe geur van chilipepers, gevolgd door de intense geur van steranijs. En wie een blik werpt in een van de opgestapelde zakken ziet gedroogde blaadjes en bloemetjes in verschillende groottes, vormen en kleuren. Er liggen meer dan 300 verschillende soorten in opslag. Een gedeelte wordt bewerkt en doorverkocht aan derden. Een ander gedeelte verwerkt het bedrijf zelf in verschillende producten en zet het onder een eigen merknaam op de markt.
pagina 54
Het laatste woord over belastingen van silo’s De Europese norm EN 1991-4
Het laatste woord over belastingen van silo’s
De Europese norm EN 1991-4 Sinds het begin van de jaren negentig wordt er in Europees verband gewerkt aan een serie normen over belastingen op constructies en bouwwerken om eenheid te brengen in de technische grondslagen en veiligheidseisen in de EU. In dit kader zal ook een norm voor de belastingen op silo’s en opslagtanks moeten ontstaan.
pagina 58
Tienduizenden tonnen gravel en chamotte per jaar Strenge milieueisen aan recycling bouwafval
Tienduizenden tonnen gravel en chamotte per jaar
Strenge milieueisen aan recycling bouwafval In het Limburgse Beesel verwerkt het bedrijf Thijssen-Emans tienduizenden tonnen dakpannen, rode baksteen en bouwafval per jaar tot grondstoffen en producten die worden gebruikt voor de fabricage van gravel, chamotte en vuurvaste producten. De productie van gravel is de laatste jaren minder geworden, maar de productie van chamotte is daarentegen sterk gestegen.
pagina 64
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren