NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

MAGAZINE

Solids Processing 2007-4
Single-product-processing, bigbag-vulinstallatie, IBC`s, Beurzen, Belasting van silowanden, learnShops op Solids, etc.

Verschenen: --
Droge unit gesepareerd in natte procesomgeving Promelca verbreedt single-product-processing
Droge unit gesepareerd in natte procesomgeving
Promelca verbreedt single-product-processing Promelca is de melkpoederfabriek in Gorinchem, die tot 2005 van Nestlť was. Nu maakt de plant deel uit van Vreugdenhil Dairy Foods en vinden er veranderingen plaats. Over de achtergronden en de uitvoering daarvan praten we met Henk Kerkhof, director operations van Vreugdenhil Dairy Foods.
pagina 12
Mobiele bigbag-vulinstallatie groot succes Steinweg kiest voor flexibiliteit
Mobiele bigbag-vulinstallatie groot succes
Steinweg kiest voor flexibiliteit C. Steinweg Handelsveem bv in Rotterdam is een wereldwijd opererende organisatie op het gebied van op- en overslag. Aan de Seinehaven in de Botlek is een grote locatie voor de verwerking van solids, waaronder plastics in de vorm van granulaat. De inhoud van zeecontainers wordt gelost in silo`s als tussenopslag. Daarna volgt de uitlevering in bijvoorbeeld bulkwagens of bigbags. Daarvoor zijn uitgebreide installaties op het terrein aanwezig, maar Sjaak Opmeer van Steinweg wilde net iets mťťr.
pagina 16
IBC als opslag bij capaciteitsverschillen Perfetti Van Melle is groot in kleine snoepjes
IBC als opslag bij capaciteitsverschillen
Perfetti Van Melle is groot in kleine snoepjes In Sittard staat sinds kort een productielocatie voor Frisk. Kleine mintsnoepjes die over de hele wereld gaan, maar vooral bij de Japanners in de belangstelling staan. We nemen het productieproces onder de loep waarbij de IBC, een Intermediate Bulk Container, een grote rol speelt. Het hoe en wat horen we van Bruno Van den Branden, de man die deze plant heeft opstartte.
pagina 20
Voordelen voor lezers en exposanten Beurzen kiezen voor Solids Processing
Voordelen voor lezers en exposanten
Beurzen kiezen voor Solids Processing Solids Processing werkt al langer samen met de easyFairs-organisatie. U krijgt de catalogus van de Solids-beurzen in Antwerpen en Rotterdam al tevoren gepresenteerd. Die is dan opgenomen in het nummer dat net vůůr de beurs verschijnt. Dat kan, omdat de uitgever van dit blad ook die beurscatalogus samenstelt. Nu heeft ook VNU Exhibitions Europe, de organisator van de beurs Industrial Processing, er voor gekozen om diť beurscatalogus door Solids Processing te laten samenstellen.
pagina 25
Belasting van silowanden Doorontwikkelde theorie vervat in norm
Belasting van silowanden
Doorontwikkelde theorie vervat in norm Bij de bouw van de eerste grote siloís voor de opslag van graan in het midden van de 19e eeuw, gingen ze er nog vanuit dat bulkgoederen zich als vloeistoffen gedragen. Ze hielden dus rekening met een hydrostatisch drukverloop. Dat bleek een misverstand Toch bleef er een negentiende eeuwse theorie tot op de dag van vandaag bestand.
pagina 26
Interessante learnShops Meer exposanten op easyFairs SOLIDS in Rotterdam
Interessante learnShops
Meer exposanten op easyFairs SOLIDS in Rotterdam De vakbeurs easyFairs SOLIDS , die plaatsvindt op 21 en 22 november 2007 in de Ahoy in Rotterdam nadert met rasse schreden. Meer dan 130 exposanten tekenden al in en de verwachting is dat dit er totaal zo`n 150 zullen worden. Dat is bijna 50 procent groei ten opzichte van 2005. Dat geeft aan dat de exposanten enthousiast zijn over deze beurs en hoge verwachtingen hebben.
pagina 29
Controle en handhaving Atex start dit najaar Hans Broekmeulen van ExploTraining:
Controle en handhaving Atex start dit najaar
Hans Broekmeulen van ExploTraining: `Het uitvoeren van de Atex-richtlijn heeft meer voeten in de aarde dan de Europese en nationale overheden en het bedrijfsleven hebben voorzien. De bedrijven moeten zelf beoordelen of oudere apparatuur vervangen moet worden of dat met extra veiligheidsmaatregelen in de omgeving kan worden volstaan. Dat vereist de nodige deskundigheid en ook tijd. Dit najaar begint de overheid met de handhaving`, zegt Hans Broekmeulen, veiligheidsexpert van Organon Biosciences en eigenaar van het bureau ExploTraining.
pagina 30
Chinese markt trekt Aviko en Akzo Nobel Powder Coatings vestigen zich in de groeimarkt
Chinese markt trekt
Aviko en Akzo Nobel Powder Coatings vestigen zich in de groeimarkt ďHet is niet moeilijker dan zaken doen in een ander land. Het grootste verschil is eigenlijk de perceptie van tijd en begrip van cultuurĒ, aldus Rob Molenaar, General Manager BU Powder Coatings en Wim Gerritsen, CEO bij Aviko. Aviko, een dochteronderneming van Royal Cosun, tekende onlangs een samenwerkingsovereenkomst met de Chinese overheid om te investeren in een aardappelverwerkende industrie daar. Akzo Nobel Powder Coatings opende onlangs haar vijfde poederverffabriek. Ditmaal in het binnenland van China.
pagina 36
Meer activiteiten op weeggebied Master engineering slaat de vleugels uit
Meer activiteiten op weeggebied
Master engineering slaat de vleugels uit Master Engineering gaat een heel nieuwe fase in. Daarvoor kreeg het ook een aantal nieuwe gezichten binnen de muren. Hoewel, met enkele tientallen jaren ervaring in het weegvak kun je hen niet als nieuwkomers bestempelen. We vragen Walter Hendriks, oprichter en eigenaar, naar het hoe en waarom. En dezelfde vraag leggen we voor aan ťťn van de `nieuwelingen`, Jaap Oosterlee.
pagina 40
Machevo & Bulk Congres op 3 oktober Actuele trends in de procesindustrie
Machevo & Bulk Congres op 3 oktober
Actuele trends in de procesindustrie Op 3 oktober is het weer zover. Een keur aan sprekers biedt in een groot aantal lezingen een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen in procesland. Met als centraal thema: Duurzame processing loont. Naast een aantal plenaire sessies zijn er drie programma`s: design and engineering, solidsprocessing en fluidsprocessing.
pagina 43
Grote productieproblemen na verhuizing Het regende even geen grote korrels Venz meer
Grote productieproblemen na verhuizing
Het regende even geen grote korrels Venz meer Begin juli lazen we de berichten in alle dagbladen. De levering van hagelslag- en chocoladevlokken van Venz en De Ruijter aan de supermarkten stokte. De schappen waren leeg. En dat laatste is een doodzonde in supermarktland: het kost omzet en dus ook marktaandeel. En dat kan een leverancier al snel z`n plek in het schap kosten. Uit diverse bronnen had de redactie van Solids Processing al eerder vernomen dat er zich serieuze problemen voor deden. Hieronder volgt een eerste analyse.
pagina 44
Snel wisselen met ruim 100 verschillende verpakkingen Alabastine vult nu zakken voor heel Europa
Snel wisselen met ruim 100 verschillende verpakkingen
Alabastine vult nu zakken voor heel Europa Wie kent in Nederland Alabastine niet? De oranje doosjes, tubes, emmers, zakken en blikken met allerlei handige klusproducten. Maar ook in de rest van Europa zijn die producten bekend, maar dan onder de namen Molto, Polyfilla en Polycell. Een deel van het assortiment gaat in papieren zakken met formaten van 10 tot 25 kilo, in totaal ca. 85 verschillende verpakkingen. Het verpakken gebeurde tot verkort ergens anders maar inmiddels wordt alles gevuld in Ammerzoden. Wat ging daar verpakkingstechnisch aan vooraf?
pagina 48
32 miljoen pannenkoeken per jaar Juiste dosering ingrediŽnten bepaalt kwaliteit eindproduct
32 miljoen pannenkoeken per jaar
Juiste dosering ingrediŽnten bepaalt kwaliteit eindproduct Koelverse pannenkoeken zijn een niet meer weg te denken product in de schappen van de supermarkt. Bij Lipcas in het Belgische dorpje Zwevezele worden zes dagen per week aan de lopende band pannenkoeken gebakken voor diverse afnemers in BelgiŽ en Nederland. Bij de productie komt het vooral aan op hygiŽne en de juiste dosering van ingrediŽnten.
pagina 52
Forse besparingen mogelijk Biologische luchtzuivering met grote capaciteit
Forse besparingen mogelijk
Biologische luchtzuivering met grote capaciteit Voor de reiniging van lucht en water zijn gewoonlijk aparte installaties nodig, maar het MBTF (Moving Bed Trickling Filter) doet beide en bovendien gelijktijdig. De processen verlopen snel zonder gebruik te maken van chemicaliŽn en op een financieel voordelige manier. Kunststofproducent Lucite veroorzaakte zo veel stankoverlast dat omwonenden er last van ondervonden. MBTF elimineerde het probleem.
pagina 54
Warmtewisselaar met industrieel water Koeling van droge suiker bij suikerfabriek Brugelette in BelgiŽ
Warmtewisselaar met industrieel water
Koeling van droge suiker bij suikerfabriek Brugelette in BelgiŽ De suikerproductie is een echte seizoenactiviteit. Tijdens de campagne draait het hele productieapparaat op volle toeren. Het hoogseizoen loopt ongeveer van eind september tot Kerstmis. In de eindfase van de suikerproductie is de juiste droging en koeling cruciaal voor een goed en handelbaar eindproduct. Bij de locatie in Brugelette van De Tiense Groep werd de koeling van de suiker aangepast.
pagina 58
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren