NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

MAGAZINE

Solids Processing 2006-1
Solidsprocessing van food en feed, farma en chemie

Verschenen: --
Uitbesteden in poederland `Wij garanderen flexibiliteit, kwaliteit en snelheid`
Uitbesteden in poederland
`Wij garanderen flexibiliteit, kwaliteit en snelheid` Zelf produceren of uitbesteden? Dat is een vraag die veel productiebedrijven moeten beantwoorden. Waarom zelf investeren in procesapparatuur als er gespecialiseerde bedrijven zijn die het voor je kunnen doen? Voor wie zich liever richt op zijn ‘core business’ is uitbesteden vaak een goed alternatief. Ook voor bedrijven die een nieuw product op de markt willen brengen en die een investering in productieapparatuur niet kunnen rechtvaardigen, is uitbesteden vaak een prima oplossing.
pagina 12
Invoering van Atex 95 in Nederland Wie beoordeelt wat?
Invoering van Atex 95 in Nederland
Wie beoordeelt wat? Het zal een ieder die er mee te maken heeft, duidelijk zijn dat de invoering van de Atex 95 en 137 niet erg soepel verloopt. Veel bedrijven blijven met vragen zitten. Ze voelen zich onzeker over de noodzaak van de te nemen maatregelen en vragen zich af wat de bedoelingen precies zijn. De frustraties zijn groot en wat het meest opvalt, is dat er nauwelijks vooruitgang zichtbaar is. Een belangrijke rol hierbij speelt het grote gebrek aan technische kennis om de in de normen aangegeven richtlijnen en de door adviseurs gegeven methoden van beveiliging op de juiste wijze te kunnen beoordelen.
pagina 15
Automatisch toevoersysteem voor hoogste kwaliteit en zuiverheid Temperatuurgevoelige gelatine blijft in beweging
Automatisch toevoersysteem voor hoogste kwaliteit en zuiverheid
Temperatuurgevoelige gelatine blijft in beweging De firma Trobas Gelatine in Dongen, Nederland, produceert jaarlijks ongeveer 4.500 ton gelatine, waarvan 2.500 ton voor de levensmiddelenmarkt. Automatische toevoersystemen maken het productieproces meer rendabel en leveren een bijdrage aan de constante productkwaliteit en extreme zuiverheid.
pagina 16
Coca Cola schakelt over op éénmalig recyclebare fles Nieuw concept wordt de basis voor het Nationale inzamelsysteem
Coca Cola schakelt over op éénmalig recyclebare fles
Nieuw concept wordt de basis voor het Nationale inzamelsysteem Op 15 juli 1992 startte Coca-Cola Enterprises Nederland B.V. (CCE-NL) met het hervullen van PET flessen en op 25 januari 2006 liep de laatste hervulbare fles met inhoud van de band. CCE-NL schakelt over van de hervulbare naar een éénmalig te gebruiken recyclebare fles. Wat is daarvan de reden en wat zijn de consequenties? Bij CCE-NL in Dongen werden wij volledig bijgepraat door Rinse Kooistra (Director Operations), Jan Broekhuisen (Manager Logistics) en Ton de Waal (Quality Assurance Manager).
pagina 22
Het ontwerpen van silo’s als maatwerk
Het ontwerpen van silo’s als maatwerk
In dit verhaal gaat de schrijver in op de klassieke methode voor het ontwerpen van silo’s, en dan het meest voorkomende type silo. Die bestaat uit een verticaal cilindrisch bovenstuk met daar onder een uitlooptrechter met als belangrijkste eis dat in die silo ongestoorde massastroming moet optreden.
pagina 26
Bij Cosun Food Technology Center gaat niets boven een praktijktest Gedragsproblemen van suikers en frietjes
Bij Cosun Food Technology Center gaat niets boven een praktijktest
Gedragsproblemen van suikers en frietjes Bij het Cosun Food Technology Center (CFTC) werken 50 mensen op drie afdelingen: procestechnologie, productontwikkeling en informatie/analyse/research. Binnen de groep Procestechnologie zijn Bart van Ingen en Andor van der Schans de solids-specialisten. Zij houden zich dagelijks bezig met het gedrag van suiker, frietjes, specerijen of stukjes fruit. Daarnaast voert het CFTC ook af en toe werkzaamheden voor derden uit, voorzover dat niet concurrerend is met de eigen activiteiten binnen het concern.
pagina 28
Investeren om verwachte groei in kolen te kunnen overslaan Uitbreiding voor Europees Massagoed- en overslagbedrijf
Investeren om verwachte groei in kolen te kunnen overslaan
Uitbreiding voor Europees Massagoed- en overslagbedrijf “Met de ingebruikname van een nieuwe stacker-reclaimer, proberen we ons marktaandeel in de overslag van kolen te vergroten.” Dat zegt Paul Goris, commercieel directeur van het Europees Massagoed- en Overslagbedrijf (EMO) op de Maasvlakte. EMO is een jointventure van een aantal multinationals, waaronder Thyssen Krupp Stahl en RAG International en HES Beheer. Het is tevens de grootste droge bulkterminal in Europa en bestaat sinds 1973. Het bedrijf is gespecialiseerd in de op- en overslag van ijzererts en kolen vanuit de hele wereld.
pagina 30
Enorme solidsmarkt voor de toekomst BIO-Based Business
Enorme solidsmarkt voor de toekomst
BIO-Based Business Het is alom bekend dat de aardolie op raakt. Over wanneer precies, lopen de meningen nog sterk uiteen. Niet over feit dat het op een keer helemaal over is. Tot die tijd lopen de prijzen en de spanning op de energiemarkt naar verwachting sterk op. Bovendien is het gebruik van fossiele brandstoffen ondanks alle maatregelen toch nog steeds belastend voor het milieu. Natuurlijk zijn al veel maatregelen getroffen en zullen nieuwe maatregelen en aanscherping van bestaande volgen. Maar helemaal schoon wordt ’t niet. Is er een alternatief? Biodiesel? Bioplastics? Solids Processing interviewde enkele biodeskundigen.
pagina 32
Outsourcing van solidsopslag en –handling Professionele kijk op bedrijfsproces nodig
Outsourcing van solidsopslag en –handling
Professionele kijk op bedrijfsproces nodig Outsourcing, het uitbesteden van bepaalde bedrijfsprocessen, is helemaal in. Kijken we naar de industrie waar solids een rol spelen, dan geldt dat vooral voor het vervoer. Het gaat een paar stappen verder als een andere partij met het eindproduct uit uw productieproces gaat drogen, blenden, ontstoffen en verpakken. Op úw terrein. Daar zitten een heleboel voordelen aan, maar het vraagt van alle partijen de nodige betrokkenheid en inzet. Vos Logistics weet als aanbieder van een full service pakket diensten voor droge én natte opslag, waar de voetangels en klemmen zitten. Maar ook waar er grote voordelen te behalen zijn voor de uitbestedende partij.
pagina 34
Klaar voor de toekomst Bolsegmentkleppen voor veeleisende toepassingen
Klaar voor de toekomst
Bolsegmentkleppen voor veeleisende toepassingen Moeilijke toepassingen met abrasieve of gevoelige producten vereisen bijzondere afsluiters. Bolsegmentkleppen garanderen door hun bijzondere geometrie een volledige productdoorlaat (`full bore`) in combinatie met een uitstekende productdichtheid. De klep is daarbij ook nog eens goed visueel te inspecteren en te reinigen.
pagina 37
Reactie op voedselschandalen schiet zijn doel voorbij Leidt nieuwe hygiënewetgeving tot kapitaalvernietiging?
Reactie op voedselschandalen schiet zijn doel voorbij
Leidt nieuwe hygiënewetgeving tot kapitaalvernietiging? Op 5 en 10 januari van dit jaar kwam Albert Heijn regelmatig in de media. Beide keren was dat een rechtstreeks gevolg van het aangepaste ingrediëntendeclaratiebeleid en allergenenbeleid van de per 1 januari 2006 in werking getreden nieuwe Europese hygiënewetgeving. Ing. Louis Timmermans, Quality Assurance Manager bij Smilde Bakery en prof. dr. Bert Urlings, Quality & Environment Manager bij Vion Food Group aan het woord over de voors en tegens van deze nieuwe wet.
pagina 38
Nabij Infrarood lichtabsorptie Atex Zone 22 geschikt On line vochtmeting bij poeder
Nabij Infrarood lichtabsorptie Atex Zone 22 geschikt
On line vochtmeting bij poeder Eén van de specificaties van grondstoffen in het productieproces betreft het vochtgehalte. Voorheen werden er proeven van het product genomen en in het laboratorium geanalyseerd om dat te bepalen. Niet alleen een tijdrovende handeling maar ook een momentopname. De Thermo Electron Spectra-Quad vochtanalyzer meet continu on line het vochtgehalte Zo neemt het risico van produceren met de verkeerde productspecificaties af.
pagina 40
Een fluweelzachte behandeling voor hoogwaardige, fijnkorrelige stoffen Triltransporteurs met koeleigenschappen
Een fluweelzachte behandeling voor hoogwaardige, fijnkorrelige stoffen
Triltransporteurs met koeleigenschappen Systemen en apparaten voor het koelen van hoogwaardige, fijnkorrelige stoffen moeten niet alleen efficiënt koelen. Ze moeten het product ook zonder beschadigingen verwerken en transporteren.
pagina 41
Gebruikt equipment is een levendige markt Een supermarkt voor techneuten
Gebruikt equipment is een levendige markt
Een supermarkt voor techneuten Voor twee partijen een oplossing bieden, dat is wat Surplus Select doet. Degene die een productielijn wil afstoten, kan die daar kwijt. En wie op zoek is naar een specifieke machine en een goede reden heeft om niet nieuw te willen kopen, kan daar shoppen. En dat laatste is letterlijk bedoeld, want er is ruim 800m2 buitenterrein en 500 m2 hoogbouwmagazijn met equipment. Van complete productielijnen tot specifieke apparaten, van silo’s tot afsluiters, groot en klein. En dan staat er ook links en rechts nog het nodige op locatie.
pagina 42
Uitbesteden resulteert in lager energiegebruik en minder restproducten Waterzuivering met Anammox bacterie
Uitbesteden resulteert in lager energiegebruik en minder restproducten
Waterzuivering met Anammox bacterie Waterzuivering en energieverbruik vormen belangrijke aandachtspunten in de procesindustrie. In samenwerking met Waterstromen BV en Paques BV organiseerde Senter Novem, het agentschap voor duurzaamheid en innovatie, de informatiedag ‘Innovaties in waterzuivering: lager energieverbruik en minder restproducten’. Hier bleek hoe een toevallige ontdekking verstrekkende gevolgen kan hebben.
pagina 46
Nederlandse ontwikkeling om reststoffen te binden In korrelvorm terug als handelbare grondstof
Nederlandse ontwikkeling om reststoffen te binden
In korrelvorm terug als handelbare grondstof Vliegas verwerken tot korrels die opnieuw als grondstof zijn te gebruiken. De technologie is al enkele tientallen jaren bekend en er staan wereldwijd al verschillende fabrieken die honderdduizenden tonnen op jaarbasis produceren. Aarding Lightweight Granulates, medeontwikkelaar van het procédé, zit echter niet stil. De technologie heeft ook bewezen te werken met kolenstof uit de mijnbouw, met ijzerertsgruis en slibachtige materialen. En wie weet met wat nog meer.
pagina 48
“Proceskosten voor inkoop MRO-producten kunnen met de helft naar beneden” Oprichting van OneMRO
“Proceskosten voor inkoop MRO-producten kunnen met de helft naar beneden”
Oprichting van OneMRO Ook in de industrie rond solids processing worden miljoenen euro’s verspild door onnodige proceskosten bij de inkoop van MRO-producten (Maintenance, Repair en Operations). Met het softwarepakket van OneMRO kunnen grote en middelgrote bedrijven in de Benelux op korte termijn via internet kosteloos MRO-producten bestellen en de eigen voorraad bijhouden. De leveranciers geloven dat er zo’n 30 tot 50 procent mee kan worden bespaard op de proceskosten.
pagina 50
Essentieel onderdeel voor automatiseringstraject ForFarmers Voertuigidentificatie versnelt logistiek proces
Essentieel onderdeel voor automatiseringstraject ForFarmers
Voertuigidentificatie versnelt logistiek proces Bij het veevoederbedrijf ForFarmers, voorheen ABCTA, in Lochem is de laatste drie jaar een geheel nieuw automatiseringssysteem in gebruik genomen. Een belangrijk aspect om deze investering terug te kunnen verdiene,n was versnelling van de verlading van de producten. Automatische voertuigidentificatie bleek een mogelijkheid om de verladingtijd terug te brengen van gemiddeld 45 minuten naar gemiddeld minder dan tien minuten.
pagina 52
Bijkomende voordelen van reducerende maatregelen Stof tot nadenken bij op - en overslag
Bijkomende voordelen van reducerende maatregelen
Stof tot nadenken bij op - en overslag Stofuitstoot draagt bij aan de milieubelasting en oefent een grote invloed uit op de volksgezondheid. De overheid probeert met dwingende maatregelen stofreductie te bewerkstelligen. Voor een bedrijf dat daarop inspeelt, kost het niet alleen maar extra geld. Het blijkt juist diverse (financiële) voordelen op te leveren. En is het niet zo dat alle kleine beetjes helpen de stofuitstoot te verminderen?
pagina 55
Het structureel herkennen en leren van (potentieel) gevaarlijke situaties Veilig onderhoud
Het structureel herkennen en leren van (potentieel) gevaarlijke situaties
Veilig onderhoud In de chemische branche kan onveiligheid in het onderhoud leiden tot desastreuze situaties. Veel ongevallen, zoals bijvoorbeeld de recente brand in een kunstmestfabriek of de ontploffing van een stoomketel, worden veroorzaakt door onderhoudsfouten. Het bereiken van een veilige werkomgeving in relatie tot onderhoud, verdient volop de aandacht. Maar hoe pak je dat aan?
pagina 56
Van Lente heeft helikopterview Installateur denkt mee in ontwerptraject
Van Lente heeft helikopterview
Installateur denkt mee in ontwerptraject Als we eerder in het ontwerptraject waren betrokken, dan waren in veel gevallen betere, slimmere en goedkopere oplossingen mogelijk geweest.” Deze opmerking van vestigingsdirecteur Cor de Best en projectleider Enno Dekker van Van Lente Elektrotechniek en Industriële Automatisering in Deventer zal veel collega-installateurs uit het hart zijn gegrepen. “Als je alle disciplines al in het voortraject koppelt, kom je tot een veel beter eindresultaat.” Toch is de praktijk nog vaak heel anders.
pagina 58
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren