Nederlands
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Kort nieuws
05-07-2019  |  1088x
Deel dit bericht

Bulk Packaging Pavilion op Solids Rotterdam 2019

Paviljoen zoomt in op herbruikbare en traceerbare bulkverpakkingen

Uw verpakking hoeft de consument niet te verleiden? De meeste bulkgoederen vervolgen immers hun weg als grondstof naar een eindproduct. Dat verheldert al meteen het doel van een bulkverpakking. Die dient voornamelijk om een product veilig, economisch en houdbaar te verplaatsen. En meer en meer belangrijk om duurzaamheid uit te dragen: de verpakking moet herbruikbaar zijn.

Herbruikbaarheid centraal in bulkverpakkingen

Levert u uw producten uit in een bigbag? Dan beschermt een stevige vorm kwetsbare producten. En hoewel kunststof een beetje in de hoek zit waar de klappen vallen, met dank aan de plastic soep, springen de voordelen van de Returnable Transit Packaging (RTP) van Schoeller Allibert meteen in het oog. Hun Combo Excelsior®, een standaard inklapbare, kunststof IBC werd in 2018 tweede bij de Nederlandse verpakkingsprijs De gouden Noot. De modulaire opbouw stelt de gebruiker in staat delen van de container te vervangen bij schade en maakt hem vrijwel eindeloos herbruikbaar.

Traceerbare bulkverpakkingen

Om veiligheid en duurzaamheid van een bulkverpakking te verhogen, vormt labelling een belangrijk onderdeel. Het kan niet duidelijk genoeg zijn wat er bijvoorbeeld in zo’n RTP zit. Welke (gevaarlijke) stoffen bevat het product? Hoe lang is het houdbaar? En kan het misschien zelfs wel terug in het proces als het zijn weg niet vindt naar een afnemer?
Beursdeelnemer Tasco levert etiketten zoals wateroplosbare en eenvoudig te verwijderen etiketten die hergebruik van de verpakking aanmoedigen.
Henk Deweerdt, EMEA Sales & Reseller Manager: “Op die manier kan de klant zijn verbruikte product herinzamelen, uitspoelen en herverbruiken. Deze etiketten vinden al gretig aftrek bij bierbrouwers en bakkerijen. De laatste gebruiken bijvoorbeeld kleurcodering op broodbakken die eenvoudig zijn te retourneren, te wassen en te herlabelen.”

Inkjetsystemen

De inkjetsystemen die Tasco verdeelt zoals bijvoorbeeld de AstroJet L1 noemt Deweerdt ook milieuvriendelijker dan de gemiddelde offsetpers, flexopers of tonersystemen. “Dat komt omdat er geen gebruik wordt gemaakt van een temperatuurverhoging voor het bakken van toner in de verschillende media of het gebruik van schadelijke producten voor de productie. Daarnaast verbruiken de inkjetsystemen zelf veel minder energie.”

Bulkhandlingmachines

VHM Machinery toont op het Bulk Packaging Pavilion de bigbag-handlingmachines. Ze vereenvoudigen het legen en vullen van bigbags en worden volledig naar klantwens gemaakt. Het bedrijf levert ook machines voor het vullen en legen van kisten. Allemaal machines die stuk voor stuk het verwerken van bulk vereenvoudigen. Zodat er uiteindelijk minder menselijke handelingen aan te pas komen. Alles om het werk veiliger en efficiënter te maken.

Zit u met een verpakkingsprobleem en spreekt bovenstaande u aan? U kunt de beurzen Solids en Pumps & Valves gratis bezoeken en meteen het Bulk Packaging Pavilion aandoen.

Bedrijfsinformatie

Easyfairs®
Easyfairs®
Informatie over Artexis Easyfairs Easyfairs en Evenementenhal zijn twee organisaties van moederbedrijf Artexis Easyfairs, die elkaar in 2016 hebben gevonden en besloten de krachten te bundelen. De missie van Easyfairs Evenementenhal is het bedienen van communities en ‘een beeld te geven van hun toekomst’ op niet te missen evenementen die aansluiten op hun behoeften. Easyfairs Evenementenhal organiseert meer dan 80 evenementen in Nederland. Het portfolio bestaat onder meer uit: Bakkersvak, Dutch Comic Con, Empack, Green Expo, Pumps & Valves, Transport & Logistics, Rundvee & Mechanisatie Vakdagen, Landbouwdagen Intensieve Veehouderij, HortiContact, Transport Compleet, Auto Prof, Bouw Compleet, De Groene Sector, Maritime Industry, Trendz, Aqua Nederland Vakbeurs en Infra Relatiedagen. Easyfairs Evenementenhal beheert 3 eventlocaties in Nederland: Hardenberg, Gorinchem en Venray. Alle locaties bieden uiteenlopende mogelijkheden voor zowel particulieren als de zakelijke markt voor beurzen en congressen, evenementen en concerten, vergaderingen en (bedrijfs)feesten. Iedere locatie beschikt over 30.000 tot 40.000 m2 expositieruimte, moderne restaurants en 4.000 parkeerplaatsen. Easyfairs Evenementenhal streeft ernaar om Nederlands meest dynamische, flexibele en doeltreffende speler te zijn in de evenementensector. Om dit doel te bereiken zet de organisatie de beste marketing- en technologietools in voor haar medewerkers en creëert het sterke merken. ‘Visit the future’ met Easyfairs Evenementenhal.
Laatst bijgewerkt: 19-11-2019

Meer berichten

Een kijk in de toekomst van procestechnologie
Een kijk in de toekomst van procestechnologie
Op 2 & 3 oktober 2019 vindt vakbeurs Solids, gelijktijdig met vakbeurs Pumps & Valves, voor de 8e keer plaats in Rotterdam Ahoy. De beurzen willen met het conferentieprogramma bezoekers verder helpen met vraagstukken uit de industrie. Diverse kennispartners, waaronder KWR, ChemGroep en Endress+Hauser, gaan invulling geven aan het programma.
14-06-2019  |  1057x  |  Kort nieuws  | 
De thematiek voor Solids en Pumps & Valves is bekend Pumps & Valves en Solids 2019 maken thematiek bekend
De thematiek voor Solids en Pumps & Valves is bekend
Pumps & Valves en Solids 2019 maken thematiek bekend Rotterdam – Op 2 en 3 oktober 2019 vinden voor de vijfde keer de vakbeurzen Pumps & Valves en Solids samen plaats. Het conferentieprogramma kent drie pijlers: Duurzaam, Machine en Veiligheid. “De procesindustrie staat niet stil, er gebeurt op dit moment veel binnen diverse sectoren. Wij willen de industriële sector verder helpen door te inspireren middels een conferentieprogramma waar actuele topics worden belicht. De thema’s Duurzaam, Machine en Veiligheid zijn gekozen om richting te geven aan het programma”, zegt Michiel Schröder namens beursorganisator Easyfairs. Twee beurzen vorm samen één processing evenement Vakbeurs Pumps en Valves, gericht op de verwerking van vloeistoffen en gassen, en vakbeurs Solids, gericht op de verwerking van poeder en bulk, vormen samen één evenement voor de procesindustrie. Schröder: “Dit zorgt voor synergie. Bezoekers uit verschillende sectoren oriënteren zich vaak op producten en innovaties voor een heel proces. In dit proces komen
10-05-2019  |  1110x  |  Kort nieuws  | 
Solids Rotterdam 2019 in oktober Neem deel aan het grootste processing evenement van Nederland
Solids Rotterdam 2019 in oktober
Neem deel aan het grootste processing evenement van Nederland Levert u componenten of totaaloplossingen voor de verwerking en/of transport van korrels, poeder en bulk? Dan biedt Solids Rotterdam een uniek platform om uw producten en diensten te presenteren. Vakbeurs Solids vindt gelijktijdig plaats met de vakbeurs Pumps & Valves 2 en 3 oktober 2019 in Rotterdam Ahoy. Met ruim 250 exposanten is dit het marktleidende evenement voor de vloeibare en droge industrie in Nederland. Solids is dé vakbeurs waar het draait om alles wat te maken heeft met verwerking van korrels, poeder en andere bulkgoederen en waarbij componenten en totaaloplossingen in de procesindustrie centraal staan. Sluit uw organisatie aan bij dit profiel? Dan is Solids 2019 het perfecte event om uw producten of diensten te presenteren. Solids vindt gelijktijdig plaats met de vakbeurs Pumps & Valves op 2 & 3 oktober 2019 in Rotterdam Ahoy. Met ruim 250 exposanten is dit het markt leidende evenement voor de vloeibare en droge industrie in Nederland. Door uw deelname
10-01-2019  |  1951x  |  Kort nieuws  |   | 
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren