NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Kort nieuws
10-05-2019  |  462x
Deel dit bericht

De thematiek voor Solids en Pumps & Valves is bekend

Pumps & Valves en Solids 2019 maken thematiek bekend

Rotterdam – Op 2 en 3 oktober 2019 vinden voor de vijfde keer de vakbeurzen Pumps & Valves en Solids samen plaats. Het conferentieprogramma kent drie pijlers: Duurzaam, Machine en Veiligheid. “De procesindustrie staat niet stil, er gebeurt op dit moment veel binnen diverse sectoren. Wij willen de industriële sector verder helpen door te inspireren middels een conferentieprogramma waar actuele topics worden belicht. De thema’s Duurzaam, Machine en Veiligheid zijn gekozen om richting te geven aan het programma”, zegt Michiel Schröder namens beursorganisator Easyfairs.

Twee beurzen vorm samen één processing evenement

Vakbeurs Pumps en Valves, gericht op de verwerking van vloeistoffen en gassen, en vakbeurs Solids, gericht op de verwerking van poeder en bulk, vormen samen één evenement voor de procesindustrie. Schröder: “Dit zorgt voor synergie. Bezoekers uit verschillende sectoren oriënteren zich vaak op producten en innovaties voor een heel proces. In dit proces komen in de meeste gevallen een combinatie van vaste stoffen en vloeistoffen voor. Denk aan een bierbrouwerij waarbij onder andere hop en water nodig is voor het eindproduct. Voor dit proces kan de bezoeker zowel bij Pumps & Valves als Solids zich oriënteren op producten en kennis.” Het exposantenaanbod varieert van pompen tot filters en van mixers tot instrumentatie.

Kennis, inzichten en ervaringen delen

“Met het conferentieprogramma willen we kennis, inzichten en ervaringen delen die aansluiten op de actualiteiten in de procesindustrie. Juist nu er zoveel speelt in de industrie, willen we de bezoekers, maar zeker ook de exposanten helpen met het beantwoorden en oplossen van prangende vraagstukken. In diverse presentaties en workshops worden bezoekers en exposanten geïnspireerd en aan het denken gezet. Dit zal voornamelijk gedaan worden door diverse casepresentaties. Wat heeft gewerkt in de praktijk en hoe kunnen anderen hiervan leren?”

De thematiek

Het conferentieprogramma voor de beurs is samengesteld aan de hand van drie pijlers: Duurzaam, Machine & Veiligheid. Bij het thema ‘Duurzaam’ wordt aandacht geschonken aan de wijze waarop reststromen efficiënt uitgewisseld kunnen worden, oftewel circulair ondernemen. Ook beoogt de beursorganisatie een ‘dossier Duurzaam’ te maken. Hierbij komen diverse partijen, waaronder exposanten, aan het woord waarbij duidelijk wordt op welke wijze zij duurzaam zijn, wat hun bijdrage is en delen ze best practices.

Het thema ‘Machine’ wordt toegespitst op predictive maintenance en energiezuinige installaties. Voor het thema ‘Veiligheid’ wordt voornamelijk toegespitst op veilig werken binnen de sector chemie. Vraagstukken die behandeld worden zijn onder andere: ‘Welke nieuwe technieken zijn er op productniveau om veiliger te kunnen werken?’ en ‘Hoe creëer je een positieve veiligheidscultuur?’. “We verwachten binnenkort de eerste sprekers bekend te maken”, aldus Schröder.

Bedrijfsinformatie

Easyfairs®
Easyfairs®
Informatie over Artexis Easyfairs Easyfairs en Evenementenhal zijn twee organisaties van moederbedrijf Artexis Easyfairs, die elkaar in 2016 hebben gevonden en besloten de krachten te bundelen. De missie van Easyfairs Evenementenhal is het bedienen van communities en ‘een beeld te geven van hun toekomst’ op niet te missen evenementen die aansluiten op hun behoeften. Easyfairs Evenementenhal organiseert meer dan 80 evenementen in Nederland. Het portfolio bestaat onder meer uit: Bakkersvak, Dutch Comic Con, Empack, Green Expo, Pumps & Valves, Transport & Logistics, Rundvee & Mechanisatie Vakdagen, Landbouwdagen Intensieve Veehouderij, HortiContact, Transport Compleet, Auto Prof, Bouw Compleet, De Groene Sector, Maritime Industry, Trendz, Aqua Nederland Vakbeurs en Infra Relatiedagen. Easyfairs Evenementenhal beheert 3 eventlocaties in Nederland: Hardenberg, Gorinchem en Venray. Alle locaties bieden uiteenlopende mogelijkheden voor zowel particulieren als de zakelijke markt voor beurzen en congressen, evenementen en concerten, vergaderingen en (bedrijfs)feesten. Iedere locatie beschikt over 30.000 tot 40.000 m2 expositieruimte, moderne restaurants en 4.000 parkeerplaatsen. Easyfairs Evenementenhal streeft ernaar om Nederlands meest dynamische, flexibele en doeltreffende speler te zijn in de evenementensector. Om dit doel te bereiken zet de organisatie de beste marketing- en technologietools in voor haar medewerkers en creëert het sterke merken. ‘Visit the future’ met Easyfairs Evenementenhal.
Laatst bijgewerkt: 19-11-2019
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren