NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Kort nieuws
04-02-2019  |  553x
Deel dit bericht
Aftellen begonnen voor verhuizing naar Maintenance Value Park. Bron: www.dow.com

Verhuizing Dow naar Maintenance Value Park

Nieuw hoofdkantoor ”Terneuzen Diamond Center”

In april 2019 zullen de ruim 1100 medewerkers van chemieconcern Dow verhuizen naar een nieuw hoofdkantoor, gelegen op het Maintenance Value Park. Het gebouw zal de naam ”Terneuzen Diamond Center” krijgen, verwijzend naar het diamantvormige Dow-logo.

Het gebouw is niet op gas aangesloten, maar uitgerust met zonnepanelen en warmtepompen. Voor een groot deel is het gebouw gemaakt met materialen waarin Dows eigen halffabricaten zijn verwerkt, zoals de epoxyvloer, het tapijt, de isolatie en het dak.

Met het inpluggen van een grote rode stekker is de verhuizing aangekondigd en een aftelklok geactiveerd. De klok zal de komende tijd zichtbaar zijn vanaf de Westerscheldetunnelweg (N62).

Meer nieuws

Nouryon en Unilever bundelen krachten met Imagine Chemistry Universiteiten en startups lossen chemische uitdagingen op
Nouryon en Unilever bundelen krachten met Imagine Chemistry
Universiteiten en startups lossen chemische uitdagingen op Chemieconcern Nouryon (voorheen AkzoNobel Specialty Chemicals) organiseert dit jaar voor de derde keer de wedstrijd ”Imagine Chemistry”. Onder andere start-ups, scale-ups en universiteiten worden uitgedaagd om chemische uitdagingen op te lossen. Om de wedstrijd meer te focussen op businesskansen, gaat Nouryon dit jaar partnerships aan met drie grote bedrijven: industriegigant Unilever, het Duitse investeringsfonds High Tech Gründerfonds en het Green Chemistry & Commerce Council (GC3), een samenwerkingsfonds dat duurzame chemie probeert te stimuleren. De oplossingen voor 2019 worden gezocht in vijf categorieën: - Sustainable bio-based surfactants for everyone; - Performance-boosting nanoparticles; - Sensing in demanding chemical environments; - Label-free chemistries; - Pushing the frontiers of chemical innovation. In de eerste editie van de wedstrijd, in 2017, was de Nederlandse start-up Filigrade een van de winnaars. Het bedrijf ontwikkelde een watermerktechnologie
29-01-2019  |  434x  |  Kort nieuws  | 
BASF stapt definitief uit joint venture met Avantium
Avantium neemt biotechnologie over en zet activiteiten voort Het Duitse chemieconcern BASF heeft aangekondigd met ingang van 15 januari 2019 de joint venture met het Nederlandse Avantium te verlaten. Onder de naam Synvina zouden de bedrijven gezamenlijk een proeffabriek bouwen in Antwerpen, waar de belangrijkste grondstof zou worden gemaakt voor een veelbelovend bioplastic. Avantium blijft het oneens met de interpretatie door BASF van de joint venture-overeenkomst. Avantium en BASF zijn nog in gesprek over de algemene voorwaarden van de exit. Avantium zal het aandelenbelang van BASF in de joint venture verwerven. Synvina zal de activiteiten voortzetten als een volledig door Avantium beheerd bedrijf. De YXY-technologie, knowhow en mensen zullen terugkeren naar Avantium. Hierdoor kan Avantium andere routes volgen voor het commercialiseren van de technologie.
19-12-2018  |  758x  |  Kort nieuws
Innovatieve ombouw van kolencentrale naar biomassa
Europees onderzoeksproject van start gegaan In november is het Europese Arbaheat consortium gestart met een onderzoeksproject om een van de modernste kolencentrales ter wereld, de kolencentrale van ENGIE in Rotterdam, om te bouwen naar een biomassagestookte centrale. De innovatieve technologie die binnen het project zal worden gebruikt om de benodigde biomassa met stoom voor te bewerken, is ontwikkeld door het Noorse bedrijf Arbaflame AS. Een innovatieve biomassa-voorbehandelingsinstallatie in de kolencentrale van ENGIE zal zogenoemde stoombehandelde biomassapellets produceren uit duurzame biomassa. Deze pellets zijn vergelijkbaar met kolen. Vergeleken met gewone biomassapellets zijn ze beter waterafstotend, hebben ze een hogere energiedichtheid en hebben ze bijna dezelfde verbrandingseigenschappen als kolen. Zij kunnen gemakkelijk worden toegepast in een bestaande kolencentrale. Aangezien de stoombehandelingstechnologie ook geschikt is voor bioraffinage, zal het project ook organische bijproducten zoals
17-12-2018  |  475x  |  Kort nieuws
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren