Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Kort nieuws
22-01-2019  |  282x
Deel dit bericht

Internationale bedrijvenalliantie pakt plastic afval aan

Alliance to End Plastic Waste (AEPW) steekt 1,5 miljard dollar in oplossingen

Een alliantie van 29 internationale bedrijven in de waardeketen van kunststof hebben de handen ineengeslagen om het plastic afval in het milieu, vooral in de oceanen, te elimineren. Ze hebben daartoe non-profitorganisatie Alliance to End Plastic Waste (AEPW) opgericht.

De 29 leden hebben al 1 miljard dollar toegezegd en willen de komende 5 jaar 1,5 miljard investeren in oplossingen die een einde moeten maken aan plastic afval in het milieu. De oplossingen zijn gericht op het minimaliseren van afval en op het mogelijk maken van een circulaire economie.

Bij de lancering kondigde de AEWP de projecten aan op het gebied van onder meer de integratie van afvalbeheersystemen, het standaardiseren en beschikbaar maken van data en de samenwerking met intergouvernementele organisaties.

De oprichtende leden zijn: BASF, Berry Global, Braskem, Chevron Phillips Chemical Co. LLC, Clariant, Covestro, Dow, DSM, ExxonMobil, Formosa Plastics Corp. USA, Henkel, LyondellBasell, Mitsubishi Chemical Holdings, Mitsui Chemicals, Nova Chemicals, OxyChem, Procter & Gamble, Reliance Industries, Saudi Basic Industries Corp., Sasol, Suez, Shell, SCG Chemicals, Sumitomo Chemical, Total en Veolia.

Meer nieuws

RWE-centrale start met verbranding biomassa Duurzame houtpellets worden in de bijstook gebruikt
RWE-centrale start met verbranding biomassa
Duurzame houtpellets worden in de bijstook gebruikt De kolengestookte energiecentrale van RWE in de Eemshaven maakt dit voorjaar een begin met het verstoken van 800.000 ton biomassa (15% van de capaciteit), goed voor een CO2-reductie van 1,3 miljoen ton op jaarbasis. De daarvoor in aanbouw zijnde silo is nagenoeg voltooid. De noodzakelijke technische aanpassingen aan de in 2015 geopende centrale konden beperkt blijven aangezien met deze energietransitie al tijdens de bouw van de centrale rekening is gehouden. De nieuwe installatie voorziet overigens al in de mogelijkheid 1.600.000 ton op jaarbasis op jaarbasis te verstoken (30% van de totale capaciteit); de betreffende vergunningaanvraag loopt. De voor de ‘bijstook’ gebruikte biomassa bestaat uit geperste houtpellets afkomstig uit productiebossen die voldoen aan de duurzaamheidsvoorwaarden van de Nederlandse natuur- en milieuorganisaties. In april/mei start de cold commisioning (de testfase zonder product) gevolgd door de hot commissioning (met product). Als de testfase
24-01-2019  |  598x  |  Kort nieuws  | 
Groene waterstof tegen netwerkverzwaring
Onderzoek van TNO naar effect van inzet groene waterstof uit elektrolyse Door de sterke toename van het aantal lokale zonne- en windenergieprojecten bereikt het elektriciteitsnet op een aantal plaatsen in Nederland zijn maximale capaciteit. ECN part of TNO onderzocht samen met DNV-GL in opdracht van Enpuls, onderdeel van netbeheerder Enexis of en in hoeverre de inzet van (groene) waterstof uit elektrolyse een haalbare optie is om netverzwaring te voorkomen. Het onderzoek biedt inzicht in de voorwaarden en mogelijkheden die de netbeheerder heeft om een sluitende businesscase te maken. Uit analyse van vier representatieve praktijkcases blijkt dat de inzet van elektrolyse voor verantwoord netbeheer op dit moment alleen in uitzonderlijke situaties haalbaar is. Hierbij spelen zaken als de aanwezigheid van een lokale afzetmarkt en de bereidheid van afnemers voor groene waterstof te betalen een belangrijke rol. Ook de ontwikkeling van de elektriciteitsprijs is een belangrijke factor. De netbeheerder kan de businesscase met ‘incentives’ positief
18-12-2018  |  616x  |  Kort nieuws
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenLogin controlpanel