Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Kort nieuws
17-12-2018  |  429x
Deel dit bericht

Innovatieve ombouw van kolencentrale naar biomassa

Europees onderzoeksproject van start gegaan

In november is het Europese Arbaheat consortium gestart met een onderzoeksproject om een van de modernste kolencentrales ter wereld, de kolencentrale van ENGIE in Rotterdam, om te bouwen naar een biomassagestookte centrale. De innovatieve technologie die binnen het project zal worden gebruikt om de benodigde biomassa met stoom voor te bewerken, is ontwikkeld door het Noorse bedrijf Arbaflame AS.

Een innovatieve biomassa-voorbehandelingsinstallatie in de kolencentrale van ENGIE zal zogenoemde stoombehandelde biomassapellets produceren uit duurzame biomassa. Deze pellets zijn vergelijkbaar met kolen. Vergeleken met gewone biomassapellets zijn ze beter waterafstotend, hebben ze een hogere energiedichtheid en hebben ze bijna dezelfde verbrandingseigenschappen als kolen. Zij kunnen gemakkelijk worden toegepast in een bestaande kolencentrale.

Aangezien de stoombehandelingstechnologie ook geschikt is voor bioraffinage, zal het project ook organische bijproducten zoals biochemicaliŽn kunnen leveren. Dit maakt het mogelijk om ook een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere cascadering van biomassa.

Doel van deze showcase is om de mogelijkheden te onderzoeken van een innovatieve technologie om zo kostenefficiŽnt en flexibel mogelijk te zijn bij levering van duurzame elektriciteit ťn warmte uit een 100% biomassagestookte energiecentrale. Voor dit project ontvangt het consortium ruim Ä 19 miljoen aan EU-subsidie.
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenLogin controlpanel