Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Kort nieuws
11-12-2018  |  342x
Deel dit bericht

Zeven van gips met RHEWUM zeefinstallatie

Duurzame en efficiënte fractionering

Chemisch gips is calciumsulfaat (CaSO4 • 2H2O). In de natuur komt gips voor als compact materiaal en als fijn poeder met verschillende kleuren. Verder zijn er afzettingen die vezelachtig gips of satijnen spar bevatten. Kristallijn gips wordt seleniet genoemd. Gipskristallen zijn ductiel en vaak erg groot. Gips kan ook worden gevonden als een complexe structuur, de zogenaamde Gipsrose resp. Wuestenrose. Gips dat kaliumsulfaat of magnesiumsulfaat bevat, wordt polyhaliet genoemd.
De extractie van gips
Vroeger werd gips voornamelijk gewonnen, intussen wordt gips dat wordt gewonnen uit rookgasontzwaveling steeds meer. Het calcinatieproces van het materiaal maakt gebruik van een speciaal kenmerk van dit materiaal: tijdens het mengproces kan gips het tijdens de calcinatie vrijkomende kristallisatiewater opnieuw absorberen en uitharden. Tijdens de exotherme verharding worden gipsnaalden gevormd die tot stabiliteit leiden. Gecalcineerd gips wordt aangeduid als hemhydraat, stucwerk of annaline.
In de bouwsector wordt gips afkomstig van rookgasontzwaveling gebruikt voor binnenmuren in de vorm van een gipskartonwand en vulmateriaal. Gipskartonwanden zorgen voor een goede regulering van de luchtvochtigheid in woonruimten.
Zeven van gips
In een eerste stap wordt gips direct na het delven gezeefd, het is vochtig en heeft de neiging samen te kleven. Na het calcineren wordt het materiaal vaak samen gemengd met andere bouwmaterialen. De deeltjesgrootteverdeling moet respectievelijk worden ingesteld door breken en zeven. Grove granen zijn ongewenst omdat het de verwerkbaarheid negatief beïnvloedt. Betreffende dit gips is fijn afgeschermd met hoge voedingssnelheden en de fijnste scheidingen met de vraag naar bij voorkeur kleine machines op hetzelfde moment. Vanwege deze vereisten werken RHEWUM zeefmachines voor bekende gipsproducenten in Europa. Zeven van het type RIUS, WAF of WA zijn zeer geschikt voor het gebruik het zeven van gips. Wij adviseren u graag over de juiste installatie voor uw toepassing.

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenLogin controlpanel