NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Kort nieuws
12-07-2018  |  1363x
Deel dit bericht

Heavy duty trilgoot van Jöst voor AVR bodemassen

12-07-2018 Firma Jöst, Dülmen (D), specialist in tril technische installaties voor stortgoedhandling, optimaliseert aftransport van bodemassen bij afvalenergiebedrijf AVR in Rozenburg.

AVR is gespecialiseerd in de verwerking van diverse soorten restafval en zet dit restafval om in energie en grondstoffen voor huishoudens en bedrijven. Die grondstoffen bestaan uit metalen en mineralen, waarvan de mineralen bijvoorbeeld weer ingezet worden in nieuwe stoeptegels. Beide grondstoffen haalt AVR uit de niet brandbare delen; een mix van natte verbrandingsslakken met schrootdelen en vliegas, totaal 24% na verbranding. De materiaalgrootte hiervan is gemiddeld 300 mm, maar wel met uitschieters naar 1.000 mm. Een abrasief en corrosief goedje met de eigenschap tot aangroei en verstopping.

Jöst is hierbij gevraagd voor handeling van deze slakken tijdens het aftransport. De continue stroom van 50 m3 per uur dient hierbij gebufferd te worden in een trechter en daarna beheersbaar uitgedragen, gedoseerd en verdeeld op een zwenkbandtransporteur. En, niet onbelangrijk, rekening houdend met eerder genoemde eigenschappen plus de impact van vallend zwaar materiaal.

Jöst levert hiervoor een op maat afgestemde trilgoot, 1.800 mm breed en 4.750 mm lang. Twee stuks onbalansmotoren zorgen hierbij voor de aandrijving ten behoeve van een lineaire trilrichting. De complete trog is opgebouwd uit Hardox staal en extra voorzien van wisselbare 12 mm slijtplaten. Jöst levert tevens de ondersteuningsconstructie inclusief trillingsdempers en motorremunit voor een beheersbare start/stopprocedure.

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren