NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Kort nieuws
07-07-2017  |  4305x
Deel dit bericht

Start M.I.P. Mega Solutions in Moerdijk

M.I.P. start nieuwe fabriek voor composieten tanks en silo’s met grote diameter

Industriële klanten van M.I.P. vragen steeds vaker om silo’s en tanks met een grotere diameter. Om aan deze stijgende vraag te kunnen beantwoorden, opent M.I.P. een nieuwe fabriek in Moerdijk voor de productie van composieten tanks en silo’s met een diameter tot 9 meter. De fabriek zal vanaf 2018 tanks en silo’s tot een diameter van 15 meter en een hoogte van 20 meter kunnen produceren.

Groeiende interesse in composiet

Traditioneel worden tanks en silo’s geproduceerd in staal. Dit is echter niet voor alle toepassingen geschikt, want agressieve vloeistoffen veroorzaken roestvorming en snelle veroudering van de tank. Vochtgevoelige droge stoffen hebben last van condensatie doordat staal een uitstekende geleider is van warmte en koude. Composiet – een mengsel van polyester hars, versterkt met glasvezel – blijkt zeer resistent tegen chemicaliën zoals zuren, logen en chlorides. Daarnaast is composiet isolerend, waardoor er minder sprake is van condensatie. Diverse klanten van M.I.P. zijn al van staal op composiet overgeschakeld vanwege deze voordelen. Ook in de voedingsmiddelenindustrie is dit het geval.

Schaalvergroting vraagt om grotere tanks en silo’s

In veel industrietakken is sprake van schaalvergroting om daarmee efficiency en kostenbesparingen in de productie te realiseren. Dit vraagt ook om een grotere opslagcapaciteit van grondstoffen en eindproducten. Onze industriële afnemers vragen daarom om steeds grotere silo’s en tanks. M.I.P. speelt hierop in door een nieuwe fabriek te openen: M.I.P. Mega Solutions BV. De fabriek wordt in Moerdijk (Nederland) gevestigd.

Productie in Moerdijk: ruimte en ligging aan de zeehaven
Op deze ruime locatie aan het Hollands Diep zullen we vanaf oktober 2017 silo’s en tanks produceren tot 9 meter diameter. Vanaf 2018 zullen we zelfs tot een diameter van 15 meter en een hoogte van 20 meter (een inhoud van ruim 3000 m³) gaan produceren. Gezien de goede ligging kunnen zeeschepen aanmeren om de grootste tanks en silo’s efficiënt te transporteren naar elke grote binnen- en zeehaven.
De productie in Moerdijk krijgt twee nieuwe wikkelbanken met een innovatieve flexibele mal ter beschikking. Hierop kunnen alle diameters tussen 3 en 9 (tot 15) meter worden geproduceerd, met en zonder resistente liner. Door deze flexibele mal worden omsteltijden verkort, met positieve gevolgen voor de levertijd.

Rijkevorsel blijft de basis

Wij blijven onze silo’s en tanks produceren bij het hoofdkantoor in Rijkevorsel, maar bieden met deze bijzondere productielocatie zowel grotere opslagcapaciteit aan als een uitvalsmogelijkheid bij een groeiende klantvraag. Zo kunt u niet alleen blijven rekenen op goede functionaliteit en kwaliteit, maar ook op een betrouwbare levertijd. Zo zet M.I.P. weer een nieuwe stap om uw partner voor totaaloplossingen van duurzame opslagsystemen te blijven.

Bedrijfsinformatie

Gerelateerde beurs

Gerelateerde berichten

M.I.P. behaalt ISO9001:2015 en behoudt VCA** certificaat
M.I.P. behaalt ISO9001:2015 en behoudt VCA** certificaat
Deze week is M.I.P. geauditeerd door KIWA Belgium. Dankzij onze intensieve samenwerking met Benelux Interim Management zijn wij erin geslaagd om als één van de 1ste bedrijven in de Benelux de nieuwe ISO9001:2015 norm te behalen en ons VCA** certificaat te behouden. Dit alles is volledig probleemloos verlopen. Met deze certificaten voldoet M.I.P. aan de nieuwste eisen inzake het kwaliteitsmanagementsysteem. Ook zijn wij hierdoor in staat een hogere efficiëntie binnen de organisatie tewerk te stellen en kunnen wij onze klantentevredenheid nog meer verhogen. Tot slot zijn ook onze medewerkers, zowel intern als extern, nu nog beter in staat om in alle omstandigheden veilig te werken.
08-06-2017  |  3182x  |  Kort nieuws  | 
M.I.P. leverde een installatie voor een klant van EDM Béton
M.I.P. leverde een installatie voor een klant van EDM Béton
EDM Béton heeft vorige maand twee nieuwe silo’s met een opslagcapaciteit van 63m³ bij één van haar klanten geïnstalleerd. De silo’s werden door M.I.P. geproduceerd en geleverd. De GVK silo’s zijn voor de opslag van cement bedoeld. Op één van de sites stonden er al vier GVK silo’s van M.I.P. die in 2012 geleverd waren. De silo’s zijn minder condensgevoelig en dus ideaal voor de opslag van cement.
12-05-2017  |  3350x  |  Kort nieuws  | 
M.I.P. levert 12 veevoersilo’s aan Agrartechnik Brinkman Oplevering nieuw project Leipzig
M.I.P. levert 12 veevoersilo’s aan Agrartechnik Brinkman
Oplevering nieuw project Leipzig M.I.P. voerde onlangs voor een trouwe Duitse klant, Agrartechnik Brinkmann, de volledige montage van silo’s en een staalconstructie uit. Voor dit project werden 12 silo’s met een opslagcapaciteit van 50m³ geproduceerd. Na de productie ervan werden ze volledig door M.I.P. geleverd en gemonteerd in het Duitse Zschortau, nabij Leipzig. De silo’s zijn voor de opslag van veevoer bestemd. Daarnaast staan ze op een doorrijdbare staalconstructie voor vrachtwagens. Aan de zijkant van elke silorij is een loopbrug voorzien voor inspectie en reiniging van de silo’s. Op de silo’s is ook nog eens een bordes voorzien. Van hieruit zijn de trogvijzels makkelijk bereikbaar. Beide bordessen zijn via een kooiladder toegankelijk. Uiteraard voldoen de bordessen en kooiladder aan de Europese veiligheidsnormen.
19-04-2017  |  2953x  |  Kort nieuws  | 
M.I.P. leverde een zoutsilo voor Wintermantel
M.I.P. leverde een zoutsilo voor Wintermantel
In augustus leverde M.I.P. een silo met 150m³ inhoud en een diameter van 4 meter aan dochteronderneming Wintermantel. De afgebeelde silo is voor de opslag van strooizout geschikt. Deze werd geleverd met een onderhoudsvrije RVS kantelklep, die zeer eenvoudig te bedienen is. Daardoor kunnen de wagens heel snel worden gevuld en kunnen ze bij sneeuwval snel uitrukken. Om de kleinere voertuigen te vullen, is er bovendien een telescopische stofmouw voorzien. De silo werd geplaatst op een bestaande betonfundering en werd ter plaatse gemonteerd. Met een glasvezelversterkte zoutsilo is een goede productuitstroom gegarandeerd. De naadloze constructie en de zeer gladde wanden spelen daarin een grote rol. GVK is bij uitstek geschikt voor de opslag van zout vanwege zijn chemische bestendigheid. Door de hoge thermisch isolatiewaarde zijn de silo’s bovendien nauwelijks gevoelig voor condens zodat het zout niet verhardt.
15-12-2016  |  2666x  |  Kort nieuws  | 
Koffiebranderij kiest opnieuw voor GVK, en voor M.I.P.
Koffiebranderij kiest opnieuw voor GVK, en voor M.I.P.
Enkele jaren geleden plaatste M.I.P. vier silo’s in glasvezelversterkte kunststof (GVK) bij een toonaangevende koffieproducent. Elke silo heeft een capaciteit van 105 m³ voor de opslag van ongebrande koffiebonen. Met de levering van nog vier identieke silo’s, koos men dit jaar opnieuw voor GVK. Lage onderhoudskosten na installatie en de voordelige prijs in verhouding tot RVS of aluminium zijn enkele voorname redenen. De hoge isolatiewaarde van GVK is een andere belangrijke eigenschap; zo treedt er minder condensvorming op in de silo en worden de koffiebonen niet vochtig. Door de eenvoudige installatie zijn de silo’s bovendien bij plaatsing klaar voor gebruik.
15-11-2016  |  2863x  |  Kort nieuws  | 
M.I.P. gaat met 5S aan de slag
M.I.P. gaat met 5S aan de slag
De klant centraal stellen, hoe doe je dat? Door al je processen af te stemmen op de noden van de klant. En een goed georganiseerde werkvloer vormt de basis van goede werkprocessen. 5S is een beproefd stappenplan uit de Japanse Lean-filosofie dat je hierbij helpt. M.I.P. Tanks & Silos is sinds deze zomer aan de slag met de uitrol van een 5S- en Lean-traject in samenwerking met The Lean Six Sigma Company. De werkplekken worden gereorganiseerd en de werknemers zijn actief betrokken bij procesverbetering door middel van dagstart-borden, visueel management en standaardisatie. ”Let’s make better silos and tanks together” is het nieuwe motto. Dat klinkt natuurlijk mooi, maar ook in realiteit staat het bedrijf daar 200% achter. Door nu in te zetten op 5S en Lean wordt de basis gelegd van een nieuwe bedrijfscultuur.
19-10-2016  |  3194x  |  Kort nieuws  | 
Oostvogels Logistics kiest weer voor silo’s van M.I.P.
Oostvogels Logistics kiest weer voor silo’s van M.I.P.
Oostvogels Logistics, gevestigd op de Belgisch-Nederlandse grens te Hazeldonk-Meer, is een logistieke specialist die goederen uit de havens van Antwerpen en Rotterdam opslaat in haar warehouses om ze van daaruit weer af te leveren waar en wanneer haar klant dat wenst. Met een totale magazijnoppervlakte van 74.000 m2 is Oostvogels een belangrijke speler in de op- en overslagwereld. Het bedrijf bouwde ook een stevige positie op in de opslag van feed & food. In totaal heeft het bedrijf een capaciteit van 7.500 m3 voor droge bulk en 5.000 m3 voor opslag van vloeistoffen. Oostvogels heeft MIP gevraagd om tien silo’s te installeren om de opslagcapaciteit van droge bulk met 2.750 m3 te vergroten. Elke silo heeft een hoogte van 30 meter en een opslagvolume van 275 m3 en is gebouwd op een 4,5 meter hoge bokondersteuning. Al jaren is M.I.P. een betrouwbare partner voor Oostvogels in de verdere groei van haar opslagcapaciteit. In 2014 installeerde M.I.P. zes nieuwe silo’s
21-03-2016  |  3028x  |  Kort nieuws  | 
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren