NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Kort nieuws
13-09-2012  |  4635x
Deel dit bericht

Nauwkeurig als een Nauta-menger, maar sneller

de "making of" van de Vitomix

Tot vandaag was een selectie voor een batchmenger altijd een compromis tussen met name nauwkeurigheid, snelheid, gehele lediging en investering. Sinds drie jaar heeft Hosokawa Micron echter een compromisloze oplossing gevonden in de Vitomix. Een verticale menger, met twee sneldraaiende conische schroeven, goed toegankelijk en daarmee zeer breed inzetbaar in met name de food-markt.

Nauwkeurigheid en reinigbaarheid staan vaak op de eerste plaats met als resultante de (lage) mengsnelheid. In specifieke gevallen staan produkt beschadiging, flexibele vulgraad, bouwhoogte of snel vloeistof opbrengen soms bovenaan in het eisenpakket. Na een lang traject van goed luisteren naar de markt, overwegen, ontwerpen en vooral testen is drie jaar geleden uiteindelijk de Vitomix geboren.
Inmiddels heeft ook de chemie-markt de Vitomix ontdekt. Het potentieel blijkt ook hier enorm te zijn als we kijken naar basis chemicals met†additieven zoals voor†kunststoftoepassingen†en coatings.
Het design is uiteraard gebaseerd op EHEDG uitgangspunten en ook met in achtneming van ATEX-richtlijnen kan er voor elke applicatie een geschikte en veilige uitvoering worden gevonden.
Bekende toepassingen zijn inmiddels bakkerijgrondstoffen, zetmeel, kruiden, specerijen, droge soepmixen, doge sausmixen, melkpoeders, lactaten, vetten, oliŽn en pigmenten.

Samengevat de belangrijkste kenmerken:

- Zeer korte mengtijden van 1 minuut te behalen
- Naast mengen ook dispergeren en/of coaten
- Grotere hoeveelheden vloeistof (tot wel 30%) klontvrij opbrengen zonder gebruik van kluitenbrekers
- Goed toegankelijk en reinigbaar
- Ook goed werkend met kleine deelvulling
- Hogere intensiteit gecombineerd met milde mengwerking, met netto zelfs een lagere
energieconsumptie ten opzichte van een klassieke Nauta-menger.
- Zeer geschikt om gevriesdroogde, gesproeidroogde of andere kwetsbare produkten op te mengen
- Zeer geschikt om poeders tot pastaís of emulsies op te mengen

Bedrijfsinformatie

Gerelateerd event

Industrial Processing 2012 Utrecht
Industrial Processing is de grootste en meest complete vakbeurs op het gebied van processing in de Benelux. De volgende editie wordt van 2 t/m 5 oktober 2012 in Jaarbeurs Utrecht gehouden. Industrial Processing wordt gehouden tijdens de IndustriŽle Week, gelijktijdig met Industrial Automation & Drives en Macropak Extra veel demo`s, presentaties en contactmogelijkheden TechTours, innovatieroutes op basis van functie en interesse Lezingentheater, waarin actuele thema`s uit de procesindustrie aan bod komen Kennisvalorisatie op het Innovatieplein Uitreiking Proces Innovatie Award (PIP) Avondopening op donderdag (voor de gehele IndustriŽle Week) Expositieprogramma Procesapparatuur, proces engineering en procesautomatisering Procesoptimalisatie Procestechnologie Explosieveiligheid en CE Markering Solids en Liquids Atex
Op- en overslag Intern transport en extern transport IndustriŽle reinigingstechniek, ontstoffen Meettechniek en regeltechniek Wegen en doseren Industrieel water, proceswater, afvalwater Voedselveiligheid Pompen, compressoren Kwaliteitszorg, analysetechnieken Industrieel onderhoud, maintenance Outsourcing en dienstverlening_
Verder Speciale sectorindeling: Solids - Liquids Expo Match: online catalogussysteem dat het online catalogusprofiel van de exposant actief koppelt aan de interessekenmerken die de bezoeker invult tijdens voorregistratie Meer contactmomenten door nieuwe promotiemogelijkheden. .
02-10-2012 | Vakbeurs | 4 dagen | Utrecht | Toegang: Gratis (na registratie)
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren