NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Kort nieuws
11-09-2012  |  2838x
Deel dit bericht

5in1 Pegasus® Menger van Dinnissen bekroond met Innovator-status

Eén investering voor het multifunctioneel bereiden van levensmiddelen

De nieuwe 5in1 Pegasus Menger van Dinnissen is door de jury van de Process Innovatie Prijs 2012 bekroond met de Innovator-status, wegens het innovatieve karakter van deze multifunctionele machine en de economische waarde voor de gebruiker. Met de 5in1 Pegasus Menger kunnen in één installatie vijf processtappen worden uitgevoerd: mengen, vacuüm coaten, drogen, ontkiemen en aanzuren. Andere voordelen zijn de energiebesparing en de snelle reiniging van het productieproces. Zo kan men met één investering, uiteenlopende producten produceren.

Mengen, vacuüm coaten, drogen, ontkiemen en aanzuren met één investering
Er kunnen tot 18 verschillende vloeistoffen, zoals oliën en aroma’s, in de menger worden gesproeid. De fijn vernevelde vloeistofdeeltjes vermengen zich homogeen met de opgeworpen droge grondstoffen. Met de vacuümfunctie kunnen aangebrachte vloeistoffen snel tot diep in de korrel worden gezogen. Het is zelfs mogelijk om meerdere laagjes op korrels en geëxtrudeerde producten aan te brengen en om te variëren met het vacuüm proces. Van dezelfde vacuümfunctie wordt ook gebruikt gemaakt bij het droogproces. Daardoor kan bij lage temperaturen vocht worden onttrokken aan producten terwijl de smaak, kleur en de functionele werking van stoffen, zoals vitaminen en enzymen wordt behouden. Producten waarbij een extra hoge graad van hygiëne is vereist, kunnen in de menger een speciale warmtebehandeling met stoom ondergaan. Zo worden micro-organismen tijdens het mengproces gedood. Ten slotte is het mogelijk om producten een innovatieve finishig touch te geven. Op poeders, korrels en granulaten wordt een zure poeder aangebracht waarna een behandeling met stoom volgt. Hierdoor krijgt het product een aangenaam fris-zuur smaakeffect.

De 5in1 Pegasus® Menger is vooral interessant voor het snel, efficiënt en homogeen produceren van gearomatiseerde producten met een hoge hygiëne-eis en een friszure smaaksensatie zoals thee, cereals, (krokante) zoetwaren en snacks. Het tegelijkertijd uitvoeren van vijf processtappen in één compacte mengunit vergt een aanzienlijke lagere investering en minder bedrijfsruimte. De 5in1 Pegasus Menger is energiezuinig en levert voordelen op bij het snel en grondig reinigen van het productieproces.

Bedrijfsinformatie

Gerelateerd event

Industrial Processing 2012 Utrecht
Industrial Processing is de grootste en meest complete vakbeurs op het gebied van processing in de Benelux. De volgende editie wordt van 2 t/m 5 oktober 2012 in Jaarbeurs Utrecht gehouden. Industrial Processing wordt gehouden tijdens de Industriële Week, gelijktijdig met Industrial Automation & Drives en Macropak Extra veel demo`s, presentaties en contactmogelijkheden TechTours, innovatieroutes op basis van functie en interesse Lezingentheater, waarin actuele thema`s uit de procesindustrie aan bod komen Kennisvalorisatie op het Innovatieplein Uitreiking Proces Innovatie Award (PIP) Avondopening op donderdag (voor de gehele Industriële Week) Expositieprogramma Procesapparatuur, proces engineering en procesautomatisering Procesoptimalisatie Procestechnologie Explosieveiligheid en CE Markering Solids en Liquids Atex
Op- en overslag Intern transport en extern transport Industriële reinigingstechniek, ontstoffen Meettechniek en regeltechniek Wegen en doseren Industrieel water, proceswater, afvalwater Voedselveiligheid Pompen, compressoren Kwaliteitszorg, analysetechnieken Industrieel onderhoud, maintenance Outsourcing en dienstverlening_
Verder Speciale sectorindeling: Solids - Liquids Expo Match: online catalogussysteem dat het online catalogusprofiel van de exposant actief koppelt aan de interessekenmerken die de bezoeker invult tijdens voorregistratie Meer contactmomenten door nieuwe promotiemogelijkheden. .
02-10-2012 | Vakbeurs | 4 dagen | Utrecht | Toegang: Gratis (na registratie)
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren