NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Kort nieuws
19-07-2012  |  3043x
Deel dit bericht

Denios ontwikkelt 120 minuten brandwerend compartiment

Voor opslag van (brand-) gevaarlijke stoffen

Denios ontwikkelt 120 minuten brandwerend compartiment
Voor opslag van (brand-) gevaarlijke stoffen

Gezien de bijzondere gevaarsaspecten in situaties waar (brand-) gevaarlijke stoffen aanwezig zijn, zijn er aanvullende maatregelen van kracht bij opslagruimten voor gevaarlijke stoffen. Een brandcompartiment voor opslag van gevaarlijke stoffen moet gezien worden als een kubus en ook als kubus op basis van gelijke criteria worden beoordeeld. De brandwerendheid van de constructie, de wanden en het dak wordt beoordeeld op basis van de Europese klasseringsnorm EN 13501-2 en de criteria R, E en I. Deuren worden beoordeeld op basis van de Europese bouwdeelgebonden beproevingsnorm EN 1634-1 en de criteria E en I-1 voor Nederland en BelgiŽ en de iets minder zware E en I-2 voor de andere lidstaten.

Op basis van constructie-eisen, vastgesteld in de Eurocodes en de Europese brandwerendheidsnormen ontwikkelde DENIOS een 120 minuten brandwerend compartiment, dat in alle EU lidstaten kan worden ingezet voor opslag van gevaarlijke stoffen. Standaardiseren betekent automatisch aan de zwaarste Europese eisen voldoen.
De brandtesten zijn uitgevoerd door Efectis in Metz. Naast brandwerendheid is flexibele inzetbaarheid van groot belang. Het grootste compartiment, geschikt voor 10 ton gevaarlijke stoffen, past op een dieplader en is verplaatsbaar binnen Europa. Een perfecte oplossing voor de chemische industrie, waarbij productieprocessen nog wel eens worden verplaatst door reorganisaties of efficiencyverbeteringen.

Borgingen vrijmaken, elektra-aansluitingen en detectiesystemen loskoppelen en de unit kan ďEuropa inĒ. Herplaatsen gaat net zo eenvoudig, als er maar een solide fundament beschikbaar is. Hierdoor worden desinvesteringen in bouwkundige voorzieningen voorkomen en wordt er duurzaam en weloverwogen geÔnvesteerd in een verantwoord MVO beleid. De 3-Pís van People, Planet en Profit zijn perfect in balans. Door het creŽren van kleine compartimenten met een bijzonder hoge brandwerendheid wordt de veiligheid van uw medewerkers en de continuÔteit van uw processen optimaal gewaarborgd. Bovendien wordt de directe omgeving in het bijzonder, en het milieu in het algemeen beschermd tegen vervuiling van vrijkomende chemische stoffen of blusmiddelen. ďLast but not leastĒ, biedt het systeem financieel ook een aantal grote voordelen: De investering is lager in vergelijking met een bouwkundige oplossing, u heeft geen kostbare en onderhoudsgevoelige brandblus- en bluswateropvangvoorzieningen nodig en u beschikt u over een heel flexibel inzetbaar systeem.

Meer informatie over dit unieke brandcompartiment vindt u in onze brochure -- klik daarvoor op de externe link hieronder.

Bedrijfsinformatie

Gerelateerd event

Industrial Processing 2012 Utrecht
Industrial Processing is de grootste en meest complete vakbeurs op het gebied van processing in de Benelux. De volgende editie wordt van 2 t/m 5 oktober 2012 in Jaarbeurs Utrecht gehouden. Industrial Processing wordt gehouden tijdens de IndustriŽle Week, gelijktijdig met Industrial Automation & Drives en Macropak Extra veel demo`s, presentaties en contactmogelijkheden TechTours, innovatieroutes op basis van functie en interesse Lezingentheater, waarin actuele thema`s uit de procesindustrie aan bod komen Kennisvalorisatie op het Innovatieplein Uitreiking Proces Innovatie Award (PIP) Avondopening op donderdag (voor de gehele IndustriŽle Week) Expositieprogramma Procesapparatuur, proces engineering en procesautomatisering Procesoptimalisatie Procestechnologie Explosieveiligheid en CE Markering Solids en Liquids Atex
Op- en overslag Intern transport en extern transport IndustriŽle reinigingstechniek, ontstoffen Meettechniek en regeltechniek Wegen en doseren Industrieel water, proceswater, afvalwater Voedselveiligheid Pompen, compressoren Kwaliteitszorg, analysetechnieken Industrieel onderhoud, maintenance Outsourcing en dienstverlening_
Verder Speciale sectorindeling: Solids - Liquids Expo Match: online catalogussysteem dat het online catalogusprofiel van de exposant actief koppelt aan de interessekenmerken die de bezoeker invult tijdens voorregistratie Meer contactmomenten door nieuwe promotiemogelijkheden. .
02-10-2012 | Vakbeurs | 4 dagen | Utrecht | Toegang: Gratis (na registratie)
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren