Nederlands
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Kort nieuws
14-09-2020  |  657x
Deel dit bericht
Online videocolleges SPS | Solids Process Solutions
Online videocolleges SPS | Solids Process Solutions

Binnenkort beschikbaar: online videocolleges van SPS

In 7 stappen naar optimaal doseren

Grondstoffen goed doseren: weten hoe? Nauwkeurig en constant doseren van grondstoffen aan het proces is bepalend voor het eindproduct. Productafkeur én stilstand door brugvorming, verstopping of stofvorming wil je immers voorkomen.

In de online colleges van SPS | Solids Process Solutions maak je, in 7 stappen, verdeeld over 15 colleges, kennis met de belangrijkste aspecten van stortgoed, op weg naar optimaal doseren en helpen wij je bij het vinden van de juiste oplossing. Je kan naar eigen behoefte instromen op ieder college.

Wij geven onder andere antwoord op de volgende vragen:

* Wat is de beste feeder voor het doseren van mijn product?
* Waarmee moet ik rekening houden bij het ontwerpen van een doseerinstallatie?
* Hoe kan ik de prestatie van mijn doseer installatie nog verbeteren?

Vanaf volgende week is het mogelijk om je te registreren voor de eerste colleges. Houd onze social media kanalen in de gaten voor meer informatie.

Bedrijfsinformatie

SPS | Solids Process Solutions
SPS | Solids Process Solutions
Exclusief Agent voor België en Nederland van : Brabender Technologie GmbH & Co KG 25 jaar samenwerking en specialist in volumetrisch en gravimetrisch dosering van poeders, vezels, pellets, granulaat, rework, snippers, gravimetrisch vloeistof dosering Extruder Experts GmbH & Co KG Fabrikant en specialist in: Prestatieverhoging van meer dan 40 merken co-rotating twinscrew extruders. Zeer slijtvast speciaalstaal voor hoogwaardige schroef-, kneed- en meng elementen, assen en behuizing. Verbeteren van koeling met Cool and Clean concept (patent). ECON GmbH Toonaangevende fabrikant en innovatieleider in : Onderwater granuleersystemenm Energie zuinige en thermisch geïsoleerde die plate (patent), Lucht granuleersystemen. Compleet met zeefwisselaar, opstartventiel en pelletdroger. Pyrolyse ovens met actief koolstoffilter. Bay Plastics Machinery Fabrikant en specialist in : Degelijk en robuust maatwerk van streng granuleersystemen, 25mm – 1.000mm breed. Waterkoelbaden, koelbanden, airknives, streng ontwatering. Ook Micropellets 125mµ – 1mm Fabrikant van onderdelen voor alle merken streng granulatoren zoals Scheer, Automatik, Rieter. Inspection Technologies Fabrikant van continue InLine Inspectie van Pellets (detectie van black specks, grootte, tails, verkleuring).Het systeem is klein van formaat, gemakkelijk te integreren in een extrusie proceslijn, eenvoudig te bedienen en heeft een betaalbare prijs. SPS | Solids Process Solutions directe levering van machinefabrikant naar eindgebruiker
Laatst bijgewerkt: 13-03-2020

Meer berichten

Nauwkeurig hygiënisch micro doseren met Brabender Technologie Vernieuwd hygiënisch ontwerp
Nauwkeurig hygiënisch micro doseren met Brabender Technologie
Vernieuwd hygiënisch ontwerp Nauwkeurig continue doseren van 50 gram per uur is een grote uitdaging. Onder meer in de voedingsmiddelenindustrie behoort doseren van de kleinste hoeveelheden additieven tot de toepassingen. Hiervoor heeft Brabender Technologie de DDSR20 dubbelschroefdoseerunit in hygiënische design vernieuwd. Precisie was de topprioriteit in het ontwikkelingsproces. De innovaties in één oogopslag: 1) twee afzonderlijke servomotoren; één voor het roerwerk en één voor de schroeven afzonderlijk regelbaar. Voordeel: effectiviteit van het roerwerk sterk verhoogd door onafhankelijke toerenregeling 2) Dubbelconcaafschroeven met lager bereik Voordeel: een meer gelijkmatige dosering bij lage snelheid 3): loadcell met 1:4.000.000 resolutie Voordeel: de grootst mogelijke doseernauwkeurigheid 4): nieuwe 4-voudige PTFE lipseal asafdichting Voordeel: hogere betrouwbaarheid en hygiene Hygiënisch ontwerp voor minder downtime Het compacte apparaat heeft geen scherpe randen, hoeken of naden vanwege
13-07-2020  |  1108x  |  Productnieuws  | 
Brabender Technologie doseert rozijnen Droog fruit nauwkeurig doseren
Brabender Technologie doseert rozijnen
Droog fruit nauwkeurig doseren De vernieuwde Brabender Technologie FDSR Feeder doseert betrouwbaar gedroogd fruit zoals bijvoorbeeld rozijnen. Hierdoor wordt nauwkeurig doseren van stortgoed mogelijk, dat zacht en cohesief is en de neiging heeft om te verdichten en te bruggen. Eenvoudig reinigen Na demontage kunnen onderdelen worden gereinigd met water. Load-cell, weegframe en -voeten zijn gemaakt van roestvrij staal 1.4301 en zijn ontworpen voor een betere toegankelijkheid om te reinigen onder de feeder. De feeder is ook inwendig eenvoudig reinigbaar door de volledig demonteerbare trog aan voorzijde en de ViwateQ oppervlaktebehandeling. Kabelverbindingsdozen en -wartels zijn volgens hygienisch ontwerp, motoren aseptisch uitgevoerd met H1 smering en onderdelen zijn elektrolytische gecodeerd. Compliance De uitvoering is conform CE en voldoet volledig aan alle relevante normen, richtlijnen en aanbevelingen voor de voedingsindustrie (DIN EN 1672-2, EHEDG, FDA, etc.).
18-05-2020  |  1378x  |  Productnieuws  | 
Brabender Technologie introduceert Congrav® OPC UA interface Industrie 4.0 voor gravimetrische dosering
Brabender Technologie introduceert Congrav® OPC UA interface
Industrie 4.0 voor gravimetrische dosering Naast ProfiBus, ProfiNet, EtherNet/IP en EtherNet ModBus TCP biedt Brabender Technologie nu ook OPC UA als PLC interface voor gravimetrische dosering. Het op EtherNet technologie gebaseerde OPC UA protocol is platform- en leveranciersonafhankelijk en wordt momenteel gezien als het ideale communicatieprotocol voor de uitvoering van Industrie 4.0 OPC UA maakt geïntegreerde communicatie mogelijk van individuele doseerbesturingen naar het ERP-systeem of naar de cloud. Voor de Congrav® doseerbesturingen heeft Brabender Technologie een nieuw OPC UA board ontwikkeld. De Congrav® doseerbesturing dient vooraf te worden besteld als een OPC UA-versie. Het OPC UA board is niet achteraf in te bouwen in bestaande Congrav® doseerbesturingen.
14-04-2020  |  1283x  |  Productnieuws  | 
Brabender Technologie FlexWall® feeders in hygiënisch blauw Nauwkeurig hygiënisch doseren
Brabender Technologie FlexWall® feeders in hygiënisch blauw
Nauwkeurig hygiënisch doseren Brabender Technologie voorziet standaard haar fameuze FlexWall® feeders van een blauwe polyurethaan trog. Hiermee speelt Brabender Technologie in op de eisen van de voedingsmiddelenindustrie. Ook andere kunststofcomponenten van de FlexWall® die in contact komen met het te doseren product zijn leverbaar in blauw zoals afdichtingen en verticale uitloop. Blauwe kunststoffen staan synoniem voor Hygienic Design en worden daarom vaak gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie. Operators kunnen nu beter de reinheid van componenten, zoals sporen, schimmel en voedsel beoordelen. Als er bij onjuist gebruik per ongeluk fragmenten in levensmiddelen terechtkomen, zijn deze snel te herkennen. Reinigingsmiddelenresten kunnen ook sneller worden geïdentificeerd dan op andere gekleurde kunststof trechters.
13-03-2020  |  1496x  |  Productnieuws  | 
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren