Nederlands
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Kort nieuws
17-08-2020  |  495x
Deel dit bericht
Viridi Air schone lucht-certificaat voor Hitma

Hitma vraagt aandacht voor belang schone lucht

Jaarlijks sterven in Nederland 12.000 mensen en worden er 100.000 ziek doordat de binnen- en buitenlucht vervuild en ongezond is. Hiermee staat luchtvervuiling in de top 4 van veroorzakers van ziekte en sterfte in Nederland (op dezelfde plaats als roken en overgewicht). Hitma wil meer bewustzijn creren voor de noodzaak van schone, gezonde binnen- en buitenlucht. Dit doet het bedrijf onder andere door het partnerschap met Viridi Air.

Effectieve oplossing

Er wordt de laatste jaren veel gesproken over schone lucht maar concreet wordt er nog weinig gedaan. Viridi Air is van mening dat het stimuleren van bedrijven en overheden om te investeren in gezonde binnen- en buitenlucht op een positieve manier de meest effectieve oplossing is.

Hitma draagt met de meetinstrumenten van Sysinno bij aan gezonde binnen- en buitenlucht en voldoet hiermee aan de criteria om partner te zijn van Viridi Air. De Sysinno-luchtkwaliteitsensoren zijn door Viridi Air beoordeeld en hebben het Schone Lucht-certificaat ontvangen (categorie `producten`).

Het partnerschap houdt onder andere in dat Hitma participeert in het buitenfilterproject om de buitenlucht schoner en gezonder te maken op een groene en duurzame wijze. Viridi Air haalt fijnstof, stikstofdioxide, NOx, ozon en CO2 uit de lucht met natuurlijke filters volgens de BBA-techniek (Bodem, Bomen, Architectuur, een praktische toepassing uit wetenschappelijk onderzoek van Alterra, Wageningen Universiteit).

Longfonds

Viridi Air doneert jaarlijks voor ieder uitgereikt Viridi Air Partnership een bedrag aan het LongFonds. Het LongFonds gaat voor een wereld zonder longziekten en stimuleren medische doorbraken hierin. Daarom steunt Viridi Air het werk van het Longfonds

Meten en bewaken van luchtkwaliteit

Het effect van de luchtkwaliteit (binnen en buiten) op onze gezondheid krijgt gelukkig steeds meer aandacht. Zo wordt er aangedrongen op het meten van koolstofdioxide (CO2), en het regelen van de ventilatie hierop, om in gebouwen de lucht fris en gezond te houden. Maar ook vluchtige organische stoffen en fijnstof mogen niet uit het oog worden verloren.

Het pakket van de instrumentatie-/gebouwautomatiseringsafdeling van Hitma bestaat o.a. uit sensoren voor het bewaken van en het meten en regelen op luchtkwaliteit in gebouwen. Ook biedt het bedrijf oplossingen voor het meten van temperatuur, luchtvochtigheid, stikstofdioxide (NO2), zwaveldioxide (SO2) en fijnstof in de buitenlucht. Belangrijke parameters die betrekking hebben op het ontstaan van smog.

Daarnaast heeft Hitma instrumentatie beschikbaar voor gassen als ozon, formaldehyde, koolmonoxide en vluchtige organische stoffen. Zo kunnen alle parameters die van invloed zijn op de luchtkwaliteit, gelijktijdig worden gemeten en bewaakt.

De luchtkwaliteitsparameters worden real-time gemeten en kunnen via verschillende protocollen zoals NB-IoT, Modbus RTU RS-485, TCP, Wifi, 4G of Bluetooth naar het internet of een ander systeem (GBS of PLC) worden ontsloten.

Bedrijfsinformatie

Hitma Groep B.V.
Hitma Groep B.V.
Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen in elk bedrijf anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een technische oplossing op maat te kunnen bieden. Zo zorgen wij ervoor dat je altijd de juiste producten of service ontvangt. Ook wanneer je al een offerte hebt aangevraagd bij een andere leverancier en twijfelt over het advies of de prijs, kun je bij ons terecht voor een second opinion. Wij geloven we in `zaken doen met mensen, niet met bedrijven`. Daarmee bedoelen we dat onze klanten snel, intensief en persoonlijk contact krijgen met de juiste specialist. Wij geven niet klakkeloos antwoord op je vraag, maar bieden de technische oplossing die je daadwerkelijk nodig hebt. Sinds 1926 leveren wij componenten, systemen en service aan bedrijven binnen de (petro)chemische en farmaceutische industrie, de olie-, gas- en energiesector, ingenieursbureaus, ziekenhuizen, de voedingsmiddelenindustrie, machinebouwers, installatiebedrijven en de zware industrie. Voor onze kernactiviteiten werken we nauw samen met gerenommeerde fabrikanten van hoogwaardige technische producten. Onze specialisten vormen de brug tussen technologie en de klantapplicatie. De HITMA-organisatie is gespecialiseerd in diverse vakgebieden, waaronder: - Drukbeveiliging (breekplaten, veerveiligheden) - Filtratie - Instrumentatie, meten en regelen - Single-use technologie - Monstername - Gas- en vlamdetectie - Slangen - Gebouwautomatisering - Service, trainingen, laboratoriumonderzoek
Laatst bijgewerkt: 06-08-2020
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren