Nederlands
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Kort nieuws
26-06-2020  |  458x
Deel dit bericht

Lybover AIR zorgt voor zuivere lucht bij Ei Electronics

Aangepast productieproces biedt antwoord op nieuwe wetgeving

Ei Electronics werd geconfronteerd met een grote uitdaging op milieuvlak. Door een nieuwe wet konden dampen, rook, solventen en geuren van zijn soldeerprocessen niet langer ongefilterd naar buiten afgevoerd worden. Het nam daarom contact op met Luksal (Lybover AIR UK). Met in totaal 43 soldeerstations die printplaten (PCBís) produceren, was de belangrijkste uitdaging om de dampen van de productie effectief op te vangen en af te zuigen.

Ei Electronics gaf Luksal (Lybover AIR UK) de opdracht om een 3D-scan uit te voeren van de bestaande productiefaciliteit. Het nemen van referentiepunten vanuit meerdere posities leverde een complete puntenwolk op die als basis diende voor de verdere engineering. Dankzij 3D-scans kon Luksal vanuit alle productiehallen en soldeerstations effectief het complete leidingsysteem ontwerpen.
Bijkomend voordeel van de 3D-scan is dat de volledige puntenwolk in verschillende CAD-bestanden kon worden aangeleverd om door de klant te worden gebruikt voor toekomstige projecten en zijn voortdurend veranderende productie-eisen.

Ingenieuze combinatie van filtertechnieken

Na het ontwerp van het complexe leidingsysteem was de volgende uitdaging het vinden van de juiste filtertechnieken voor de uitgestoten dampen. De dampen die tijdens het soldeerproces ontstaan, zijn immers zeer vuil en kleverig. Er werd geopteerd voor de Vario 5 eco-stoffilter. De filter van Keller met zijn zeer efficiŽnte ďKLR-branĒ-filtertechnologie maakt gebruik van een doseersysteem waarbij de filterplaten voorgecoat zijn met leem om de filterplaten te beschermen tegen voortijdige verstopping door de kleverige luchtstroom. De filter reinigt de lucht van alle niet-gasvormige partikels.

Geuren en VOSís effectief verwijderd

De gasvormige emissies gaan vervolgens door en worden in een tweede stap met behulp van een actieve kool filter van partner Desotec gereinigd. Geuren en VOSís worden zeer effectief verwijderd, waarna de schone lucht ten slotte naar buiten geblazen wordt. Dat beaamt ook David Keating van Ei Electronics: ďHet resultaat van onze samenwerking is een propere werkomgeving met een duurzaam en betrouwbaar productieproces, dat niet alleen tegemoet komt aan de wettelijke vereisten maar ook de volledige afzuigcapaciteit en luchtkwaliteit in onze fabrieksomgeving verbeterde.Ē Vanwege het kritische karakter van dit proces bouwde Luksal een stand-by ventilatorinstallatie in om de VOS-geladen lucht van de stoffilter naar de actieve kool filter te transporteren.

Bedrijfsinformatie

Meer berichten

Lybover investeert in 3D scanning Reeds meer dan 100 projecten succesvol opgeleverd
Lybover investeert in 3D scanning
Reeds meer dan 100 projecten succesvol opgeleverd De Lybover groep zet volop in op de technologie van 3D-scanning. Met extra investeringen en een toegewijd scan-team schakelt Lybover in 2020 een versnelling hoger. De uitgebreide ervaring van Lybover in engineering, project management, productie en montage in combinatie met 3D-scanning en engineering heeft een enorme impact op tijd, kost en veiligheid. Daarom zijn 3D-scans al jaren de basis voor de engineering van allerhande projecten bij Lybover. On the wings of engineering Lybover beschikt over een team van 80 engineers die in uiteenlopende sectoren actief zijn. De verschillende business units bouwen installaties in tal van sectoren waarvoor de basis van de engineering wordt geleverd door 3D-scanning. Al meer dan 100 projecten werden zo succesvol opgeleverd. Intussen wordt 3D-scanning standaard voorgesteld aan de klant. Bij 3D-scanning is de kostprijs minstens identiek maar in vele gevallen nog voordeliger dan bij manueel meten. Tel daarbij de extra voordelen en
05-03-2020  |  531x  |  Kort nieuws  |   | 
Lybover AIR levert EIRICH mengers voor verwerking granulaten
Lybover AIR levert EIRICH mengers voor verwerking granulaten
Het wervelbedproces is erg belangrijk, b.v. bij het drogen van granulaten, tijdens de verbranding van steenkool, alternatieve brandstoffen of rioolslib, en in toenemende mate ook voor metallurgische processen zoals bij ertsverrijking. In veel gevallen is de grondstof een granulaat, b.v. korrels van 0,5 tot 1 mm. Vaak is de grondstof beschikbaar als slib of (filter)stof. Met de granuleertechnologie van EIRICH is het mogelijk om van deze grondstoffen een zeer homogeen granulaat te verwerken en dit met heel korte verwerkingstijden van 3 tot 5 minuten. De EIRICH mengers van 1 tot 3000 l hebben allemaal slechts ťťn bewegend onderdeel , de zogenaamde rotor, om te granuleren. Grotere machines hebben twee of meer rotoren. Er zijn geen snel werkende snijmessen nodig die onderhevig zijn aan slijtage zoals het type dat nodig is voor ploegschaarmixers. Afhankelijk van de taak kan de rotor draaien met snelheden tot meer dan 30 m/s. Dit maakt het mogelijk om hoge schuifkrachten
14-06-2019  |  784x  |  Kort nieuws  | 
Lybover AIR installeert olienevelscheiders bij Sandvik
Lybover AIR installeert olienevelscheiders bij Sandvik
Schadelijke dampen in de lucht: dit is verleden tijd in het hardingsbedrijf bij Sandvik Tooling Supply in Renningen bij Stuttgart. Olienevelscheiders van Keller Lufttechnik in Kirchheim zorgen voor goede lucht in de hal. Om dat zo te houden, investeert het bedrijf, dat tot de Zweedse engineeringgroep Sandvik behoort, in regelmatig onderhoud en professionele reiniging van de afzuigsystemen. Hiertoe sloot het een comfort-service overeenkomst met Keller Lufttechnik af. Reinigen van buisleidingen: een zaak voor professionals De vraag neemt toe: in veel industriŽle bedrijven laat een inspectie van de fabrieken zien dat het schoonmaken van de buisleidingen te laat is. De after-sales service van Keller Lufttechnik werkt samen met de schoonmaakspecialist Falkenstein Industrieservice uit Schorndorf om beter te kunnen voldoen aan de grote vraag - vooral in Zuid-Duitsland. Hoge reinigingskwaliteit "We zijn tevreden over de goede samenwerking met Falkenstein Industrieservice",
07-06-2019  |  732x  |  Kort nieuws  | 
Lybover AIR zorgt voor de herwinning van productieafval
Lybover AIR zorgt voor de herwinning van productieafval
Abriso is gespecialiseerd in de extrusie van PE schuim, luchtkussenfolies en polystyreen. Het bedrijf produceert voornamelijk voor de verpakkings- en bouw industrie en heeft een sterke positie binnen de Europese markt van verpakkings en isolatiematerialen. Inmiddels beschikken ze over zeven productievestigingen in binnen- en buitenland. Abriso contacteerde Keller voor een afzuiginstallatie die twee functies heeft namelijk enerzijds het materiaaltransport en anderzijds een ontstoffingsinstallatie. De installatie van Keller Benelux zorgt ervoor dat het product wordt getransporteerd van de breker naar de silo en dat ook de silo ontlucht wordt. Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van 1 ventilator die beide functies combineert. Het ontluchten van de silo gebeurt door middel van een VARIO stoffilter. De ventilator zuigt de snippers af aan het afzuigpunt op de breker en transporteert het richting silo. De silo is voorzien van een cycloon ingang om de snippers zo efficiŽnt mogelijk
02-04-2019  |  709x  |  Kort nieuws  | 
Lybover Air levert pneumatische transportinstallatie  Lybover Air (Keller) levert pneumatische transportinstallatie voor verwerkingslijn stro.
Lybover Air levert pneumatische transportinstallatie
Lybover Air (Keller) levert pneumatische transportinstallatie voor verwerkingslijn stro. In samenwerking met een van onze Nederlandse klanten, leverde Lybover AIR (Keller Lufttechnik Benelux) een pneumatische transportinstallatie voor een verwerkingslijn van stro, waarin grote balen stro door middel van een hamermolen gebroken worden tot stukjes van 2-150 mm. Dit stro wordt op lengte gezeefd en vervolgens verpakt in kleine en grote geperste balen. Lybover AIR stond in dit project in voor de engineering, levering en plaatsing van 2 pneumatische transportsystemen, elk met een capaciteit van 7000 kg/u, om het stro te transporteren vanaf het opgavepunt, door de hamermolen tot aan de zeef. De afscheiding van het stro uit de luchtstroom gebeurt door middel van cyclonen. Verder zijn er voor de 2 productielijnen nog 2 ontstoffingslijnen voorzien voor de balenpersen, zeven en overstortpunten. Alle afgezogen lucht wordt uiteindelijk gefilterd door 2 JET-SET mouwenfilters. Het gefilterde stof wordt uiteindelijk gerecycleerd en gestockeerd in een opslagsilo.
15-01-2019  |  1114x  |  Kort nieuws  | 
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren