Nederlands
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Kennisbijdrage
08-09-2020  |  1915x
Deel dit bericht

Pallet wikkelen: 3 volautomatische opties

Uw product is stevig verpakt, de gevulde zakken zijn netjes gestapeld op pallets. Rest enkel nog: uw pallets stevig omwikkelen en klaarmaken voor transport. Maar hoe uw pallets wikkelen?

Er bestaan heel wat types van palletwikkelaars: van semi- tot volautomatisch. Wij bij Ausloos bieden beide mogelijkheden aan maar specialiseerden ons vooral in volautomatische wikkelaars. Hiervan hebben we 3 types in ons gamma: de draaitafel, armwikkelaar en ringwikkelaar.

1. Draaitafel

Bij een draaitafel staat uw pallet op een ‘tafel’ die ronddraait. De folie bevindt zich in een kolom naast de draaitafel, beweegt op en neer, en omwikkelt zo de volledige pallet.
Voordelen: Een draaitafel is de perfecte wikkelaar wanneer u weinig ruimte heeft of de wikkelsnelheden niet hoog moeten zijn. Ook in hoekopstellingen is een draaitafel geschikt.

Geschikt/ongeschikt voor: Doordat uw pallet zelf draait tijdens het wikkelen, is de draaitafel minder geschikt voor pallets met een onstabiele lading.
Meest verkocht: TOSA 090 draaitafelwikkelaar.

2. Armwikkelaar

Bij de armwikkelaar blijft uw pallet stilstaan en zit de foliewagen op een arm, die rond de pallet draait en zo pallet en zakken inpakt. Voordelen: De armwikkelaar kan hogere snelheden aan, van gemiddeld zo’n 40 tot 50 pallets per uur.

Geschikt/ongeschikt voor: De armwikkelaar is een goede oplossing voor wie onstabiele pallets wil wikkelen. Ook heel hoge pallets of pallets met grote afmetingen kan de armwikkelaar zonder problemen aan.
Meest verkocht: TOSA 119 voor iets lagere snelheden, en de TOSA 120 voor hogere snelheden.

3. Ringwikkelaar

Bij de ringwikkelaar zit uw foliewagen op een ring, die de folie op hoge snelheid rond de pallet laat gaan. Net zoals bij de armwikkelaar blijft uw pallet hierbij stilstaan. De ring zelf beweegt op en neer rond de pallet.
Voordelen: Uw pallet wikkelen met een ringwikkelaar is vaak de snelste manier. Een ringwikkelaar kan snelheden tot 120 pallets per uur halen.

Met een ringwikkelaar zijn uw mogelijkheden tot personalisatie het meest uitgebreid. Van boven naar beneden, van beneden naar boven, enkel vanboven wikkelen… U stelt de machine in zoals u dat wenst.

Geschikt/ongeschikt voor: Geschikt voor praktisch alle pallets: stabiel en onstabiel.
Meest verkocht: TOSA 123. Deze wikkelaar kan de hoogste snelheden aan. De TOSA Savitar is de topmachine van TOSA voor zeer hoge snelheden.

Bedrijfsinformatie

Meer berichten

Maanzaad volautomatisch verpakken in zakken en bigbags Bij Red River – Van Eck
Maanzaad volautomatisch verpakken in zakken en bigbags
Bij Red River – Van Eck De verhuis naar een nieuw bedrijfspand of (renovatie)werken aan uw huidige gebouw zijn het geschikte moment om uw verpakkingsprocessen onder de loep te nemen en te optimaliseren. Dat deed maanzaadspecialist Red River – Van Eck ook met de hulp Ausloos Verpakkingstechniek. Zij zorgden voor een splinternieuwe volautomatische verpakkingslijn om hun zaden te verpakken. Het zaad moest verpakt kunnen worden in diverse hoeveelheden, in papieren openmondzakken van 10 tot 25 kg, en in bigbags. Machines gebruikt in deze installatie * Technipes nettoweger met gravitaire dosering * Inline metaaldetector * Technipes big bag station * Technipes Futura automatische afzakinstallatie voor openmondzakken * Mesutronic metaaldetector die volle zakken controleert * OCS controleweger * Altech labelaar die labels op de gevulde zakken aanbrengt * Winner 400 robotpalletiser met pallettransport
04-08-2020  |  1165x  |  Kort nieuws  | 
Ausloos installeert volautomatische verpakkingslijn voor masterbatches bij
Ausloos installeert volautomatische verpakkingslijn voor masterbatches bij
Masterbatches verpakken in de meeste uiteenlopende kleuren: dat vraagt om verpakkingslijnen en -machines die uitermate nauwkeurig werken. Qolortech klopte daarom bij Ausloos aan voor een innovatieve verpakkingsflow om al hun producten precies en kwalitatief te verpakken, te stapelen en te wikkelen. Wij zorgden voor een oplossing op maat die masterbatches verpakt in big bags en zakken uit buisfolie. En dat volledig geautomatiseerd.
03-07-2020  |  1082x  |  Kort nieuws  | 
(Vol)automatisch verpakken of niet? Een overzicht van de voordelen van automatisering
(Vol)automatisch verpakken of niet?
Een overzicht van de voordelen van automatisering Hoe maak u de afweging tussen blijven handmatig werken of investeren in (vol)automatisch verpakken? Verschillende factoren spelen hierin een rol. Ausloos legt uit. Er zijn verschillende redenen om automatisch te verpakken: - Ergonomie - Bij repetitieve handelingen - Kosten- en tijdefficiënt - Krapte op de arbeidsmarkt De investering waard? Dat hangt af van diverse factoren: - Volume - Bezettingsgraad - Graad van automatisatie. Lees er alles over in het artikel op onze website.
09-06-2020  |  1150x  |  Kort nieuws  | 
Case: zakken voor diervoeders automatisch verpakken Ausloos aan het werk bij voederspecialist Fransen Gerrits
Case: zakken voor diervoeders automatisch verpakken
Ausloos aan het werk bij voederspecialist Fransen Gerrits Fransen Gerrits, een voederspecialist in het Nederlandse Veghel, was op zoek naar een efficiëntere manier om hun diervoeders in verschillende formaten en hoeveelheden te verpakken en te stapelen. Wij zorgden voor een moderne verpakkingslijn die volautomatisch werkt. Voor wij aan de slag gingen bij hen, verpakten zij de zakken voor dierenvoeders nog voornamelijk handmatig. Maar zij wilden graag efficiënter en sneller te werk gaan. We installeerden een volautomatische verpakkingslijn die start met het afwegen van de voeders in een nettoweger boven de automatische afzakmachine. De afgevulde zakken voor diervoeders worden uit de afzakinstallatie gebracht, gestapeld op pallets en klaargezet op kettingbanen voor transport naar het magazijn. Vooraleer de zakken op het pallet belanden, wordt een etiket geprint en op de bodem van de zak aangebracht.
30-04-2020  |  1051x  |  Kort nieuws  |   | 

Gerelateerde expertises

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren