Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Zeven
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Innovatieve zeeftechniek zuivert maiskorrelgrondstof  Zeeftechniek
Innovatieve zeeftechniek zuivert maiskorrelgrondstof
Zeeftechniek Samen met een klant heeft VDL Industrial Products een techniek ontwikkeld om uit een stroom van maiskorrels de (te) fijne deeltjes (fines) te halen. Doel was vrijwel alle fijne deeltjes kleiner dan 3,35 mm uit de maisstroom te ‘filteren’ om de afnemers – producenten van cornflakes – een hogere kwaliteit grondstof te kunnen garanderen. Samen met de klant zijn er in de fabriek testen uitgevoerd met representatieve productmonsters op een van de testtrillers. Hiermee konden de technici de capaciteit bepalen en de stromingseigenschappen en het gedrag van het product vaststellen. Vervolgens zijn er testen uitgevoerd met verschillende soorten zeefdekken om de zeefresultaten te kunnen bepalen.
Solids Processing 2019-4, p.32
Progress-Screens trekt eigen (zeef)draadprofielen Dirk Bal wil kennis overdragen aan jongere generatie
Progress-Screens trekt eigen (zeef)draadprofielen
Dirk Bal wil kennis overdragen aan jongere generatie Na ruim veertig jaar werkzaam geweest te zijn in de verkoop van industriële zeven, werd Dirk Bal gevraagd het Poolse Progress-Screens in de Benelux te vertegenwoordigen. De professionele draadtrekkerij die dit bedrijf in Polen gebruikt voor de productie van draadprofielen en de drive om te groeien, spreken hem bijzonder aan. Industriële zeven van Progress-Screens worden toegepast in een groot aantal branches; praktisch overal waar grondstoffen in bulkvorm binnenkomen en uiteindelijk in verpakte vorm richting (eind)klant gaan, zijn ze te vinden. Hierbij valt onder meer te denken aan de voedingsmiddelenindustrie, de chemische en cosmetische industrie. Daarnaast levert het bedrijf zowel metalen als kunststof zeven voor bijvoorbeeld de machinebouw, kolenoverslag en mineralen en zelfs voor architectonische toepassingen.
Solids Processing 2015-2, p.26
HVC en Boskalis Dolman lanceren innovatieve opwerking  Een beter tweede leven voor AEC-bodemas
HVC en Boskalis Dolman lanceren innovatieve opwerking
Een beter tweede leven voor AEC-bodemas De 1,5 miljoen ton bodemas die jaarlijks na verbranding in de ketels van de afvalenergiecentrales (AEC’s) achterblijft, vindt zijn weg naar wegfunderingen en geluidswallen. De overheid stelt vergaande eisen aan het toepassen van het steenachtige restproduct. De inspanningen zijn erop gericht AEC-bodemas als bouwstof schoon en vrij toepasbaar te maken. Met hun innovatieve opwerkingsinstallatie bijten HVC en Boskalis Dolman in een tweejarig onderzoekstraject het spits af.
Solids Processing 2013-5, p.22
Meer items (2)
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Airtechnic Solutions bvAMKCO Europe BVBienfait BVDinnissen Process TechnologyEMT Eskens Process Solutions B.V.Euro Manchetten & Compensatoren BVFoeth b.v.Gericke B.V.Hein, Lehmann B.V.J. Engelsmann AGJongerius B.V.
Jöst NederlandKEMP BVKey Technology NVKlinkenberg ZaanstadLampe GroupMATEC massagoed techniekMuller Beltex B.V.N.M. Heilig B.V.PROMATI nv/saQuintyn Gebroeders bvbaRema tip top tsnRMIG - BELGIE
Russell Finex N.V.Siebtechnik Tema B.V.Smits Proces TechniekSPS | Solids Process SolutionsStijma Triltechniek BVSurplus Select - used machineryTBMA Europe BV | TBMA België BvbAVan Gink Trading BVVD Process EquipmentVDL Industrial Products b.v.Verbaten Stortgoedtechniek B.V. (VST)
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Bomatech dubbeldekszeef met verstelbare doorlaat Om te grove en te kleine delen te verwijderen
Bomatech dubbeldekszeef met verstelbare doorlaat
Om te grove en te kleine delen te verwijderen Bomatech uit Wijk en Aalburg heeft een zeefmachine ontworpen waarmee zowel te grove als te kleine delen uit de productstroom kunnen worden verwijderd. Het bijzondere aan deze dubbeldeks machine is dat de beide zeefdekken onafhankelijk van elkaar in doorlaat kunnen worden versteld zodat zowel de grootte van het product dat door het bovendek alsook de fijnheid van product dat door het onderdek valt nauwkeurig kan worden bepaald. Voor het verstellen van de doorlaat is een specifiek mechanisme ontwikkeld dat wordt aangedreven met elektromotoren waardoor het mogelijk is om de instellingen tijdens het in bedrijf zijn van de machine te wijzigen. Indien gewenst kan de machine worden voorzien van magneetlinialen waardoor uitlezing van de doorlaat op afstand mogelijk wordt. De zeefmachine is verkrijgbaar in verschillende capaciteiten en kan zowel in staal als RVS worden geleverd. Voor export geldt dat de machine geleverd wordt via PRES International die de zeefmachine
14-11-2013  |  6428x  |  Productnieuws  | 
Van Gink presenteert nieuwe range zeefdekken Flip-Flow zeefdekken
Van Gink presenteert nieuwe range zeefdekken
Flip-Flow zeefdekken Van Gink Trading BV presenteert een nieuwe range zeefdekken: de Flip-Flow zeefdekken. Van Gink fabriceert Flip-Flow zeefdekken voor alle types en merken machines. Gemaakt van slijtvast Githan polyurethaan en gunstig in prijs. Ook niet onbelangrijk: korte levertijden door eigen productie. Verschillende maaswijdte’s zijn in overleg met de klant mogelijk (rond-sleuf vierkant-….) Ook is de dikte van de mat variabel waardoor deze is aan te passen aan het af te zeven product. Productie is mogelijk tot 3000 mm matlengte. Voor een vrijblijvende offerte of gratis testmat kunt u altijd contact opnemen.
28-10-2013  |  5708x  |  Productnieuws  | 
Permanent magneetrooster in Blow Thru doorblaaszeef
Permanent magneetrooster in Blow Thru doorblaaszeef
De Russell Blow Thru doorblaaszeef kan nu ook worden uitgevoerd met een permanent magneetrooster. De BTS wordt o.a. gebruikt om poeders, die vanuit een bulkwagen naar een silo worden geblazen IN-LINE te zeven. Afhankelijk van het product en de zeefspecificaties kunnen capaciteiten tot ca. 35 ton/uur worden gehaald.
09-12-2010  |  5200x  |  Productnieuws  | 
Laat meer zien (10)
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PORTALS
solidsprocessing.nl Schuettgut-Portal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren