Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Wegen, wegers
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

ATEX-certificering en nauwkeurig wegen vereist proceskennis Expertvisie Frank Heeren en Johan Roest, Precia-Molen
ATEX-certificering en nauwkeurig wegen vereist proceskennis
Expertvisie Frank Heeren en Johan Roest, Precia-Molen Compactisering, ATEX-certificering en optimale integratie in de procesflow maken wegen efficiënter, veiliger en nauwkeuriger, stellen project engineer Frank Heeren en service coördinator Johan Roest van Precia-Molen. Bunkerwegers zijn van oudsher een specialiteit van Molen. Die activiteit is na de overname door Precia nog belangrijker geworden. Dit soort installaties is geen rocket science, ontwikkelingen zitten in de finesses. Johan Roest: “Snellere machines die minder ruimte innemen, zijn de trend. Bij de aan- en afvoer naar en van de bunker willen bedrijven naar een zo laag mogelijk hoogte. Dat vraagt om weeg-apparatuur met kleine inbouwmaten. We maken ze daarom steeds compacter.” Daarbij is elk weegsys-teem afgestemd op de toepassing. Er wordt nooit zo maar een weegbunker geplaatst zonder eerst de procesflow te doorgronden. “Steeds vaker krijgen we de vraag om ook naar de toe- en afvoersyste-men te kijken en of daar verbeteringen nodig zijn. Je kunt het weegproces daar niet los van zien. Elk pro-duct heeft zijn specifieke loopeigenschappen. Die kunnen sterk van invloed zijn op het weegproces.”
Solids Processing 2017-3, p.10
Servo Balans ontwikkelt, bouwt en onderhoudt weegsystemen Altijd kijken naar gedrag van  het te wegen product
Servo Balans ontwikkelt, bouwt en onderhoudt weegsystemen
Altijd kijken naar gedrag van het te wegen product Servo Balans is één van de twee bedrijven waarvan werktuigbouwkundig ingenieur Erwin van Diest directeur/eigenaar is. Met Servo Balans richt hij zich, samen met zo’n dertig medewerkers, op de ontwikkeling, productie, installatie en het onderhoud van weegsystemen. Centraal staan klantspecifieke producten die volledig zijn afgestemd op de betreffende toepassing en omstandigheden.
Solids Processing 2013-3, p.46
Wegen in explosiegevaarlijke omgevingen Intrinsiek veilige technologie biedt flexibele oplossingen
Wegen in explosiegevaarlijke omgevingen
Intrinsiek veilige technologie biedt flexibele oplossingen Ongevallen in explosiegevaarlijke omgevingen kunnen dramatische gevolgen hebben voor zowel mensenlevens als voor uw bedrijfsactiviteiten en winst. Intrinsiek veilige apparatuur is essentieel om veiligheid te garanderen en te voldoen aan de wet- en regelgeving met betrekking tot explosiegevaarlijke omgevingen. Intrinsieke veiligheid is één van de meest veilige beschermingsmethodes en wordt veel gebruikt bij het ontwerpen van gecertificeerde weegapparatuur voor explosiegevaarlijke omgevingen.
Solids Processing 2013-2, p.20
Meer items (3)
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Bascules Robbe NVBienfait BVBOS NederlandDosco Sales & Engineering B.V.EMT Gericke B.V.INADCOJESMA Weighing Solutions
Jongerius B.V. Jöst NederlandKSE Process Technology B.V.LeBlansch Bulkhandling Equipment B.V.Maxpac bvbaN.M. Heilig B.V.PENKO Engineering B.V.Precia molen nederland BV
PROMATI nv/saRice Lake Weighing Systems Europe B.V. (Master Engineering)S.T. Projects BVSPS | Solids Process SolutionsSurplus Select - used machineryTBMA Europe BV | TBMA België BvbAVerbaten Stortgoedtechniek B.V. (VST)
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Een nuttige uitbreiding van de PENKO weeginstrumentatie. Meetgegevens nu langdurig beschikbaar.
Een nuttige uitbreiding van de PENKO weeginstrumentatie.
Meetgegevens nu langdurig beschikbaar. Meten is weten en gissen is missen. Meten alleen is echter niet voldoende, de meetwaardes moeten ook beschikbaar zijn en blijven. Om aan het eerste te voldoen heeft ieder instrument een aflezing. Voor het tweede verzorgt PENKO nu een uitbreiding van zijn instrumenten met een intern geheugen waarmee, bij normaal bedrijf, de weeggegevens gedurende minimaal 7 jaar opgeslagen worden. Daarna vervangt het systeem volgens een FIFO-systeem (first in, first out) de gegevens in blokken van ca. 6 % van de inhoud. De informatie per weging bevat minimaal de tijd, de datum, het gewicht en een identificatie. Afhankelijk van de toepassing behoren aanvullende gegevens, tot en met een volledige e-teken registratie, tot de mogelijkheden. Een belangrijke eigenschap is dat dit geheugen zich in het instrument zelf bevindt. De inhoud kan opgeroepen worden, geprint of overgedragen aan een bovenliggend systeem. Deze uitbreiding is onder andere van belang voor toepassingen zoals continu (bandwegers)
16-12-2013  |  6234x  |  Productnieuws  | 
Ploegschaarmenger met weegbunker bij Surplus Select 300 liter batchmenger met bordes
Ploegschaarmenger met weegbunker bij Surplus Select
300 liter batchmenger met bordes Ploegschaarmenger, Mix S.r.l., MXC0300, bouwjaar 2004, 300 liter, batchmenger, mengtrommel van Hardox-staal, weegbunker boven de menger, toevoer van bunker naar menger middels 2 electropneumatisch bediende vlinderkleppen, afdichtingen menger voorzien van sperlucht aansluitingen, losklep met pneumatische bediening over gehele lengte (bomb door) voor snelle leging, aandrijving menger 11 kW, menger is geplaatst in bordes met trap, handboek in engels en duits aanwezig Het gehele aanbod van mengers en overige machines en silo”s voor de procesindustrie vindt u op onze website. Surplus Select is partner voor de proces-/bulkindustrie in MVO/hergebruik.
15-10-2013  |  5301x  |  Productnieuws  | 
Vernieuwde valplaatweger Multiflowslide sneller en nauwkeuriger
Vernieuwde valplaatweger Multiflowslide sneller en nauwkeuriger
Dankzij het ontbreken van flowonderbrekening, kleppen, filters et cetera was de valplaatweger bij het wegen van vaste, niet klevende stoffen vaak al een uitstekend alternatief voor loss-in-weight systemen en weegbanden. Dankzij de toepassing van onder meer de nieuwste elektronica is dat nu helemaal het geval want de vernieuwde valplaatweger Multiflowslide weegt nu nog sneller en nauwkeuriger. Maar er zijn meer voordelen zo vertelt Johan Dermout, Sales Manager van Dosco Sales & Engineering BV uit Soest. Nieuwste elektronica Dermout: “Conventionele technologieën werken op basis van impact of volume. Met de valplaatweger kunnen stortgoederen met een stortgewicht van 0,04-3,5 in capaciteiten van circa 0,5-400 m3/hr uiterst nauwkeurig en betrouwbaar worden gewogen en gedoseerd. Deze centripetaalweger meet alleen maar massa, de stortgoederen worden direct in de materiaalstroom gemeten. Hierbij wordt een vaste stofstroom inline aangevoerd tegen een verticaal gedeelte in
03-04-2013  |  5063x  |  Productnieuws  | 
Laat meer zien (7)
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren