Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Vriesdrogers
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Groen alternatief voor houdbaarheid en smaak van kruiden CO2Dry-test bij VNK doorstaat vergelijking met vriesdrogen
Groen alternatief voor houdbaarheid en smaak van kruiden
CO2Dry-test bij VNK doorstaat vergelijking met vriesdrogen De Verenigde Nederlandse Kruidendrogerijen BV (VNK) in Biddinghuizen teelt, conserveert, verwerkt en bewaart kruiden. Het verkrijgen van de beste kwaliteit luistert heel nauw. Een paar jaar geleden stopte het bedrijf met vriesdrogen omdat dit te veel een nichemarkt werd. CO2-drogen lijkt een mooi alternatief en VNK werkt dan ook graag mee aan de testen die CO2Dry momenteel uitvoert om opschaling van het door dit bedrijf ontwikkelde droogproces te realiseren. Bij VNK houden 22 fte’s zich 24/6 (één dag per week wordt gebruikt om schoon te maken) bezig met het drogen van keukenkruiden en medicinale kruiden. De keukenkruiden worden volgens algemeen directeur Bauke van der Veen voor een groot gedeelte afgezet richting industrie, oftewel verwerkers, als smaakstof in bijvoorbeeld chips, soepen en sauzen. “En bij de medicinale kruiden maken wij eigenlijk concentraten die onze afnemers vervolgens extraheren voor in hun uiteindelijke product.” Van de oorspronkelijke zes kruidendrogerijen die Nederland ooit telde, is VNK nog als enige overgebleven. Van der Veen: “Die drogerijen werden na de Tweede Wereldoorlog opgezet met Marshall-geld om keuterboeren op arme gronden inkomsten te bieden. Door de pijnstillende werking van de kruiden groeide hun populariteit bovendien snel.” Kruiden drogen is een nichemarkt met een wereldwijde afzet en vooral de medicinale kruiden vinden voor een groot gedeelte hun weg buiten Nederland. De grotere afnemers krijgen de kruiden afgevuld in big bags van zo’n 2 m3.
Solids Processing 2015-2, p.38
Een revolutie in vriesdrogen Hosokawa Micron ontwikkelt actieve vriesdroger
Een revolutie in vriesdrogen
Hosokawa Micron ontwikkelt actieve vriesdroger In Doetinchem ontwikkelden ze een geheel nieuwe techniek voor vriesdrogen. Een team onder leiding van drs. Roland Wiersinga voert nu een reeks praktijktests uit met deze zogenoemde ‘actieve vriesdroger’. Het werkingsprincipe blijft nog even geheim maar een aantal andere interessante zaken kunnen we al wel melden.
Solids Processing 2010-1, p.28
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

EbbensHosokawa Micron BV
IPCO Process Systems BVRMIG - BELGIE
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Lage druk koeldroging Bulk transport nu efficienter en economischer
Lage druk koeldroging
Bulk transport nu efficienter en economischer Wanneer droge stoffen vanuit de bulkcontainer naar de silo worden vervoerd, wordt perslucht gebruikt. Deze perslucht is vaak 100% verzadigd omdat er geen of onvoldoende droging aanwezig is. Het resultaat hiervan is dat het poeder gaat klonteren waardoor de transportleidingen verstopt raken en de warme, natte omgeving is een ideaal gebied voor bacteriegroei. Het reinigen van leidingwerk is een tijdrovende en dure klus. Voorkom kosten en tijdverspilling door te zorgen voor droge transportlucht. DryPoint® RA koeldrogers zijn in lage druk versie verkrijgbaar en zorgen dat de luchtvochtigheid daalt en het poeder droog en schoon blijft. Neem contact op met BEKO technologies voor meer informatie.
12-02-2015  |  5911x  |  Productnieuws  | 
Persluchtdroging voor bulktransport Lage druk droging zorgt voor vlotte aanvoer droge stoffen
Persluchtdroging voor bulktransport
Lage druk droging zorgt voor vlotte aanvoer droge stoffen Bij Nukamel, een producent van melkpoederproducten, worden dagelijks 150 ton grondstoffen in silowagens aangevoerd. De poeders worden opgeslagen in silo’s, waarbij de vereiste transportlucht aan hoge eisen moet voldoen. Beko Technologies leverde de onmisbare persluchtdroging. Voor het transport van de grondstoffen vanuit de silowagens naar de opslagsilo’s wordt gebruik gemaakt van een stationaire compressor. Deze compressor levert perslucht met een druk van circa 1,8 bar, in verband met de ontwerpdruk van de tanks (maximaal 2 bar). Tot voor kort kampten de verladers met een typisch probleem van perslucht; het hoge vochtgehalte. Bij warm weer bevat de inlaatlucht van de compressor ongeveer 13 g water per m³. Bij een capaciteit van 1.000 m³/uur betekent dit een hoeveelheid van 13 liter water per uur! Dit vocht kan neerslaan op de binnenwand van de tank en de transportleidingen. Dit kan leiden tot afzetting van product in de leidingen, klontvorming in het product en
16-12-2014  |  4640x  |  Productnieuws  | 
Active Freeze Dryer technologie alternatief voor tray dryers
Active Freeze Dryer technologie
alternatief voor tray dryers Hosokawa Micron in Doetinchem ontwikkelt met de Active Freeze Dryer een efficiënt alternatief voor tray dryers. Vriesdrogen is bij uitstek geschikt is voor de droging van kwetsbare producten. De conventionele tray-dryers kennen echter een aantal nadelen. Hosokawa Micron in Doetinchem heeft daarom de ‘Active Freeze Drying’-technologie ontwikkeld, die het mogelijk maakt om in één apparaat in één stap uit een vochtig product een vrijstromend, gevriesdroogd poeder te winnen. Voordelen De substantieel kortere droogtijd, de eenvoudiger handling en de hogere productkwaliteit van de Active Freeze Dryer (ten opzichte van de tray-droger) zijn de punten waarmee deze nieuwe technologie hoog kan scoren. Hosokawa Micron heeft dan ook hoge verwachtingen van haar nieuwe vriesdroogtechnologie, vooral in de sectoren farmacie, chemie en voedingsmiddelenindustrie. Vooral de toepassingen op het gebied van probiotica en nano-technologie zijn interessant, mede gezien de groei van deze
16-02-2010  |  5092x  |  Productnieuws  | 
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren