NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Silo-wegers
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

‘Oude’ techniek is uiterst degelijk en betrouwbaar Martens Kunststoffen gebruikt peillood voor silometing
‘Oude’ techniek is uiterst degelijk en betrouwbaar
Martens Kunststoffen gebruikt peillood voor silometing Rob Marcelissen is teamleider A.S.T. bij Martens Kunststoffen in Oosterhout, producent van kunststof leidingsystemen. Voor de productie van de kunststof wordt als hoofdingrediënt pvc-poeder gebruikt. Dit is, net als het additief krijt, een lastig product waarbij het meten van de silo-inhoud niet zonder slag of stoot gaat. Het ‘ouderwetse’ peillood blijkt eigenlijk het beste te werken.

Teamleider A.S.T., dat vraagt om uitleg. Marcelissen: “A.S.T. staat voor algemeen service team. Vroeger viel alles wat in de dagdienst gebeurde daaronder. Van het lossen, de productie in de dagdienst, het centrale magazijn tot aan het laden van de vrachtwagen. Inmiddels is het alleen de technische dienst.” Martens zit al 135 jaar in Oosterhout, sinds 2001 op de nieuwe locatie op industrieterrein Weststad 3. “Toen werd de nieuwe hal voor kunststoffen gebouwd. Echter, op 11 september 2001, een bekende datum, vatte de betonfabriek op het industrieterrein Statendam vlam en werd besloten ook deze weer op te bouwen op het nieuwe adres in Oosterhout. Marcelissen: “Op termijn moeten we helemaal weg op de oude locatie. Daar worden nu nog voornamelijk kunststof leidingsystemen voor de doe-het-zelfmarkt geproduceerd, zoals kleinere diameters pvc-buis en hulpstukken.”
Solids Processing 2015-2, p.16
Er is telefoon van de silo! Megamix bespaart met niveaumeting op afstand
Er is telefoon van de silo!
Megamix bespaart met niveaumeting op afstand De Megamix cementsilo’s staan door heel Nederland op duizenden bouwplaatsen. Die silo’s moeten worden nagevuld of omgewisseld als ze bijna leeg zijn. Voorheen belde de uitvoerder op de bouwplaats naar Megamix. Na een eerste pilot loopt er nu een praktijkproef met een nieuw silobeheersysteem waarbij de silo zelf de gegevens doorstuurt. En dat lijkt meer voordelen op te leveren dan oorspronkelijk was bedacht.
Solids Processing 2009-4, p.14
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Bienfait BVBOS NederlandDosco Sales & Engineering B.V.JESMA Weighing Solutions
KSE Process Technology B.V.Mettler-Toledo B.V.PENKO Engineering B.V.Precia-Molen Nederland BV
Rice Lake Weighing Systems Europe B.V. (Master Engineering)S.T. Projects BV
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Productnieuws

OIML C6 goedkeuring voor Thames Side T66 weegcell
OIML C6 goedkeuring voor Thames Side T66 weegcell
Om aan de wensen van onze klanten te voldoen voor een hogere en nauwkeurige oplossing in toepassingen met weegplateaus en het vullen van machines, heeft Thames Side Sensors een model T66 weegcell ontwikkeld en vrijgegeven. Het heeft een OIML C6 nauwkeurigheid (6000 afdelingen) en een aanzienlijk hogere resolutie. Dit is nu verkrijgbaar in capaciteiten van 50, 75, 100, 150, 200 en 250 kg, in een 6-draads configuratie (inclusief sense draden). Het kan gebruikt worden in extreme temperaturen, d.w.z. van -30 tot 70 °C (evenals de oorspronkelijke versie C3). Onze standaard toonaangevende Polyurethaan kabel is natuurlijk inbegrepen. Hij biedt veel betere kabel bescherming dan de standaard PVC-kabel in omgevingen onderworpen aan strikte reiniging eisen en het gebruik van agressieve chemicaliën bij hoge temperaturen. De IP68 / IP69K bescherming is verzekerd, net als onze gebruikelijke hoge kwaliteitsstandaard in onze productie. Wij bieden een garantie aan van 5 jaar op
10-04-2018  |  2334x  |  Productnieuws  | 
Product catalogus Rice Lake Weighing Systems Overzicht weegcomponenten
Product catalogus Rice Lake Weighing Systems
Overzicht weegcomponenten Rice Lake Weighing Systems Europe B.V. uit Heteren komt met een nieuwe product catalogus. Hierin vindt U een overzicht van het zeer uitgebreide producten pakket. Rice Lake levert weegcomponenten aan diverse industrieën., waaronder de Bulk sector. U vindt de volgende categorieën in de catalogus: Tafelweegschalen Telweegschalen Weegprocessoren / indicators Precisie weegschalen Kraanwegers Loadcells Loadcell mounts Dynamische weeg systemen Rice Lake heeft een aantal specialisten in dienst die de afnemers kunnen adviseren welke producten het meest geschikt zijn voor de specifieke toepassing. Het leveringsprogramma van Rice Lake bestaat verder o.a. uit de Master bandwegers, doseerbanden, schroefweegsystemen, valplaat meetsystemen, Loss-in-Weight-systemen, bulkwegers, silo- en bunkerwegingen en batchwegers. .
03-02-2015  |  4194x  |  Productnieuws  | 
Nieuwe brochure Rice Lake Silowegingen
Nieuwe brochure Rice Lake Silowegingen
Rice Lake Weighing Systems Europe B.V. uit Heteren komt met een nieuwe brochure van haar Silowegingen. Rice Lake (voorheen Master Engineering bv) geeft hiermee een duidelijk overzicht van de mogelijkheden op het gebied van niet alleen het wegend opstellen van silo’s maar ook tank- of bunkerwegingen Door een silo, tank of bunker op loadcells te plaatsen kan men de netto inhoud in kg of ton bepalen. Hiermee wordt een zeer nauwkeurige inhoudsmeting gerealiseerd. Silowegingen worden bijvoorbeeld toegepast voor het beladen van vrachtwagens en/of voorraad beheer. Een siloweging kan ijkwaardig worden opgeleverd. Er zullen dan wel voorzieningen getroffen moeten worden om ijkgewichten aan de silo te hangen dan wel erop te plaatsen. Rice Lake heeft een aantal specialisten in dienst die de afnemers kunnen adviseren welke loadcells en weegprocessor het meest geschikt is voor de specifieke toepassing. Het leveringsprogramma van Rice Lake bestaat o.a. uit de Master bandwegers,
21-01-2015  |  4663x  |  Productnieuws  | 
Laat meer zien (22)
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren