NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Schroeftransporteurs voor volumetrisch doseren
Selecteer
Schroeftransporteurs voor volumetrisch doseren
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Slecht stromende poeders hygiënisch, constant en flexibel doseren Doseren Vincent Hentzepeter
Slecht stromende poeders hygiënisch, constant en flexibel doseren
Doseren Vincent Hentzepeter Om lastige poeders hygiënisch, constant en flexibeler doseren heeft Precision in een tijdvak van drie maanden een feeder ontwikkeld om moeizaam stromende producten efficiënt en met een constante flow te kunnen doseren. De Precision Active Feeder, kortweg PAF, is ontworpen voor het doseren van producten met slechte stromingseigenschappen, waaronder kleverige en/of vettige poeders. Enkele toepassingen zijn weipoeder, melkpoeder en cacaopoeder.
De feeder is uitgerust met een productconditioner die ervoor zorgt dat het product in een constant geconditioneerde toestand wordt aangeboden aan de daaronder gelegen doseerschroef. Die is daardoor optimaal gevuld met een constant stortgewicht. Door deze mechanische bewerking van het product wordt een zeer nauwkeurige dosering behaald.
Solids Processing 2018-4, p.22
Denken vanuit  co-creatie om  stappen te zetten Expertvisie Mario de Graaf, Klinkenberg
Denken vanuit co-creatie om stappen te zetten
Expertvisie Mario de Graaf, Klinkenberg De afhandeling van bulk door middel van transportschroeven is een eeuwenoude techniek. De vernieuwing zit met name in samenwerking met partners om innovaties te forceren, vindt Mario de Graaf van Klinkenberg.
Gebruikers van transportschroeven zijn in de afgelopen twintig jaar over een completer, hoogwaardiger product gaan beschikken. Gebruikers hebben dat vaak niet eens in de gaten, weet Mario de Graaf: “Die eeuwenoude techniek is doorontwikkeld, dat gaat in stapjes. Vooral in de afwerking – Viwateq, Sublimotion of rvs-finish – is er veel verbeterd. Een gladder oppervlak zonder microgroeven willen steeds meer bedrijven als standaard. Wat vroeger optioneel was, wordt nu vaak al als standaard meegeleverd. GMP is in het DNA van de transportschroeven opgenomen. Ik zeg weleens: hygiënisch ontwerp begint op je eigen aanrechtblad. Bij elke installatie die je voor de voedingsmiddelenindustrie ontwerpt, moet je in je achterhoofd hebben dat het product dat ermee bewerkt wordt op je eigen bord kan belanden.” Achter de schermen verbeteren interne processen door ‘lean manufacturing’.
Solids Processing 2017-1, p.12
Het draait uiteindelijk om de schroeven Mario de Graaff van Klinkenberg Zaanstad
Het draait uiteindelijk om de schroeven
Mario de Graaff van Klinkenberg Zaanstad Klinkenberg Zaanstad doet het allemaal zelf: verkopen, engineeren, bouwen en testen en ten slotte het inbedrijf stellen en onderhouden van schroeftransporteurs. Eén van de twee directeur-eigenaren, Mario de Graaff: In ruim honderd jaar is véél kennis opgebouwd die we aanwenden om ook lastige producten in uiteenlopende situaties te transporteren.
Solids Processing 2010-5, p.36
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Adbulco Trading BVBOS NederlandBSH bv- Bulk & Solids HandlingDinnissen BVGericke B.V.J-Tec Material HandlingJansen&Heuning
Jongerius B.V. Klinkenberg ZaanstadLDL Bulkhandling BVLeBlansch Bulkhandling Equipment B.V.N.M. Heilig B.V.PolimakPrecia-Molen Nederland BV
Precision Process Equipment B.VSPS | Solids Process SolutionsSurplus Select - used machineryTBMA Europe BV | TBMA België BvbAVan BeekVerbaten Stortgoedtechniek B.V. (VST)WAM Holland BV
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Productnieuws

K-Tron K2-MV-T35/DR volumetrische doseerder te koop bij Surplus Select
K-Tron K2-MV-T35/DR volumetrische doseerder
te koop bij Surplus Select Volumetrische doseerinrichting met dubbele uitvoerschroef, DC motor (ATEX) met KCM control besturing, horizontaal roerwerk om brugvorming te voorkomen, verticale uitloop, 110 liter asymmetrische toevoertrechter met veiligheidsrooster, inclusief 2 paar uitvoerschroeven: dubbel concaaf grof en dubbel concaaf fijn voor slecht stromend poeder Productnummer: 6.324A2820 Het gehele aanbod (gebruikte) machines voor de procesindustrie vindt u op onze website. Surplus Select is partner voor de proces-/bulkindustrie in MVO/hergebruik.
18-08-2015  |  5526x  |  Productnieuws  | 
Klantspecifieke Twinfeeders voor Hosokawa Micron
Klantspecifieke Twinfeeders voor Hosokawa Micron
Recentelijk heeft Van Beek weer een ‘state of the art’ TwinFeeder mogen leveren aan Hosokawa Micron in Doetinchem. Het type Twinfeeder gebruikt Hosokawa als toevoerschroef voor hun Drymeister flashdroger. Vanwege de wisselende benodigde uitvoeringen, blijft het voor Van Beek een uitdaging om de TwinFeeder steeds weer klantspecifiek aan te passen. Tot volle tevredenheid van Hosokawa lukt dit Van Beek altijd, waardoor de relatie tussen beide bedrijven al meer dan 25 jaar teruggaat. Een relatie gebaseerd op kwaliteit, kennis, kunde en betrokkenheid van de medewerkers. De TwinFeeder wordt bij Hosokawa ingezet voor het voeden van hun flashdroger, de ‘Drymeister’ (DMR). Deze droger combineert drogen, malen en windziften en kan uit vochtig materiaal direct een ultrafijn poeder met een zeer smalle deeltjesgrootteverdeling produceren. Met twee in elkaar draaiende schroeven, aangedreven door één motor en tandwieloverbrenging, voert de TwinFeeder in een continu proces verschillende
13-06-2014  |  3420x  |  Productnieuws  | 
Archimedys schroefcomponenten nu ook in DN 600  Schroefmodules om eenvoudig schroeven samen te stellen
Archimedys schroefcomponenten nu ook in DN 600
Schroefmodules om eenvoudig schroeven samen te stellen Archimedys draait volop mee in de ontwikkelingen van de transportschroeven. Inmiddels verkrijgbaar in 22 landen in Europa, 18 staten in de VS en 9 landen in Azië. Ook is het assortiment uitgebreid: de nieuwste loot is de DN 600. Afmetingen tot DN 300 zijn standaard op voorraad.
01-08-2013  |  4049x  |  Productnieuws  | 
Laat meer zien (12)
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren