Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Scheiden, zeven, filteren
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Volautomatische productie tuinbouwsubstraat bij Jiffy Consolidatie op één locatie van 6 ha
Volautomatische productie tuinbouwsubstraat bij Jiffy
Consolidatie op één locatie van 6 ha Het voorbereidingsproces duurde tien jaar, maar eind 2016 is 1Plant van Jiffy in bedrijf genomen. De enorme volautoma-tische productielocatie in Zwijndrecht vervangt vijf fabrieken. De fabriek is een toonbeeld van efficiency en kwaliteits-verbetering, onder andere door zijn innovatieve zeef- en verpakkingsprocessen. Vier van de vijf oude productielocaties van Jiffy, leverancier van substraten voor de tuinbouwsector, zijn inmiddels gesloten. De laatste, in Moerdijk, volgt binnenkort. Op de nieuwe locatie in Zwijndrecht is 80% van de machines nieuw, 20% is afkomstig van een van de andere Jiffy-locaties. Roelof Buisman, manager van Jiffy’s Centre of Excellence: “1Plant is van scratch opgebouwd. We hebben alle processen en werkhandelingen onder de loep genomen. De goede dingen hebben we behouden, maar door onze keuze voor een heel andere manier van werken is er ook heel veel veranderd. Dit heeft geleid tot een geoptimaliseerd en volautomatisch productie-proces met de meest geavanceerde technieken.” 1Plant beschikt over een eigen havenfaciliteit voor het aanmeren en lossen van grote zeeschepen. Tweeënhalve hectare is overdekt en ingericht met een opslagterminal en productiehallen.
Solids Processing 2017-3, p.32
Powatech prefereert flexibiliteit Behapbaar is lekker
Powatech prefereert flexibiliteit
Behapbaar is lekker In het Overijsselse Kampen opereert het tien man sterke bedrijf Powatech. Met vier personen op kantoor en zes in de productie, ontwerpt, produceert, levert en installeert het bedrijf handlingapparatuur aan onder meer de voedingsmiddelen-, proces-, chemische en farmaceutische industrie. Wim van Bemmelen, bedrijfsleider en projectmanager: “Door de huidige opzet van het bedrijf zijn we heel flexibel en kunnen we snel reageren op klantvragen en storingen.”
Solids Processing 2011-6, p.41
FilterCare gaat voor ‘absolute stoffiltratie’ Leverancier in 't vizier
FilterCare gaat voor ‘absolute stoffiltratie’
Leverancier in 't vizier Het bedrijf FilterCare Benelux uit Rijen is nauw verbonden met de Duitse fabrikant van filtermaterialen MGF Gutsche. Op basis van deze filtratieproducten voert het bedrijf standaard onderhoudswerkzaamheden uit maar ontwikkelt tevens nieuwe producten en installaties. Stefan van Hagen, werkzaam op de afdeling ‘projecten’: “Hierbij richten we ons vooral op nichemarkten en complexe opdrachten die technisch interessant zijn.”
Solids Processing 2011-4, p.56
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Airtechnic Solutions bvAMKCO Europe BVBienfait BVBKM Linings b.v.BOS NederlandBSH bv- Bulk & Solids HandlingBusch B.V.Coperion NVDinnissen Process TechnologyEMT Eskens Process Solutions B.V.Euro Manchetten & Compensatoren BVFilcoflex BVFilter Technics BVBAFoeth b.v.Gericke B.V.Goudsmit Magnetic Systems B.V.Haver Belgium SAHein, Lehmann B.V.Herding Filtertechniek
Hitma Groep B.V.Hosokawa Micron BVJ. Engelsmann AGJongerius B.V. Jöst NederlandKEMP BVKey Technology NVKlinkenberg ZaanstadLampe GroupLBI foundriesMATEC massagoed techniekMontakon BVMuller Beltex B.V.N.M. Heilig B.V.Nederman Nederland BVOptyl BVBAPolimakPROMATI nv/saQuintyn Gebroeders bvbaRema tip top tsn
RMIG - BELGIERotodyne Ventilatoren Asselbergs VentilatorenRussell Finex N.V.Siebtechnik Tema B.V.Smits Proces TechniekSpraybest Europe BVSPS | Solids Process SolutionsStijma Triltechniek BVSurplus Select - used machineryTBK Group BVTBMA Europe BV | TBMA België BvbATranstech Industrieservice BVTridelta Siperm GmbHTrios LuchttechniekVan Gink Trading BVVD Process EquipmentVDC-Verhoeven Dust ControlVDL Industrial Products b.v.Verbaten Stortgoedtechniek B.V. (VST)
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Ralton combineert slangen- en enveloppenfilter
voor stof-, gas- en dampafzuiging De persluchtgereinigde cassettefilters die wij in kunnen zetten binnen de projecten hebben een unieke ontwikkeling: Een combinatie van de twee sterke punten van het bestaande/ bekende slangenfilter en het enveloppenfilter in één. Met de krachtige filterreiniging van het slangenfilter en de zeer compacte bouw van het enveloppenfilter zijn de sterke punten van beide oplossingen in een filter verenigd. Deze modulaire filters zijn ontworpen rond de filtercassettes welke opgebouwd zijn uit kleine slangen in envelop vorm van bijvoorbeeld vezelgecoat polyester naaldvilt. De enveloppen zijn in verschillende soorten filtermateriaal uitvoerbaar, specifiek naar uw productieproces.
29-08-2012  |  4200x  |  Productnieuws
Herding introduceert HSLFlex en DELTAFlex filter serie.
Herding introduceert HSLFlex en DELTAFlex filter serie.
Herding® vervangt de behuizing van de HSL en Delta serie door een nieuwe constructie waarbij, al naar gelang de eisen, Delta, Delta² en HSL elementen kunnen worden ingezet in 1 behuizing. Door economisch gebruik te maken van gestandaardiseerde delen, zet Herding in de HSLFlex / DELTAFlex range het flexibiliteitconcept consequent door. In de HSLFlex / DELTAFlex serie zijn de filterelementen verticaal gemonteerd en kan de serie worden uitgevoerd met 1, 2 of 3 elementrijen achter elkaar. De hiermee beschikbare filterrange dekt, in de moduul bouwvorm, volume stromen tot 400.000m³/h in een compacte behuizing. De HSLFlex / DELTAFlex range is door gebruik van het unieke Herding® Sinterlamellen element bijzonder geschikt voor filtratie en terugwinning van zeer fijne, kleverige en ook slijtende stoffen met een eindemissie van ≤ 1mg/m³. Optioneel is de filterrange verkrijgbaar met ATEX voorzieningen zoals explosieontlasting of onderdrukking. Maar ook met een vonken afscheider
10-02-2009  |  4976x  |  Productnieuws  | 
Meer capaciteit voor uw ontstoffinginstallatie Donaldson Duralife en Ultraweb
Meer capaciteit voor uw ontstoffinginstallatie
Donaldson Duralife en Ultraweb Vanaf heden zijn de hoog kwalitatieve Donaldson filtermaterialen Ultraweb en Duralife beschikbaar voor ontstoffingsinstallaties van andere merken dan van de Donaldson merken Torit en DCE. Duralife en Ultraweb technologie geven het voordeel van een langere levensduur of een hogere belasting bij hetzelfde filteroppervlak, gecombineerd met een lager energieverbruik. Het Duralife filtermateriaal is beschikbaar voor filterunits van bijvoorbeeld AZO, Buehler, Micro Pul, Pneumafil, Steelcraft, AAF, Wheelabrator, Infastaub, Sonair, Aerob en andere merken. Ultraweb technologie op filterpatronen zijn onder andere leverbaar voor AAF, Nordson, Keller, Pneumafil, Steelcraft en Wheeabrator filterunits. De filterpatronen zijn verkrijgbaar in diverse lengten en diameters met Quick fix of DIN passing.
29-05-2007  |  5398x  |  Productnieuws  | 
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren