Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Scheiden
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Viermaal efficiënter ferrometalen verwijderen Trommelmagneten verhogen reinigingsgraad recyclagehout
Viermaal efficiënter ferrometalen verwijderen
Trommelmagneten verhogen reinigingsgraad recyclagehout De spaanplaatfabriek van het Belgische bedrijf Unilin in Wielsbeke investeerde in een nieuwe, krachtige neodymium trommelmagneet van Bakker Magnetics. In de bestaande installatie verwijdert deze magneet viermaal efficiënter blokjes hout met daarin ferrometalen uit gerecycled hout, bestemd voor de productie van spaanplaat. De magneet haalt zelfs vervormd rvs uit de materiaalstroom. Duurzaam produceren zit onmiskenbaar in de genen van het West-Vlaamse bedrijf Unilin. In 1960 startten enkele families met de productie van vlasspaanplaten. Door de snelle groei van het bedrijf en het beperkte aanbod van vlas valt in de jaren 70 het besluit om ook houtspaanplaten te gaan maken. Momenteel gebruikt de productievestiging in Wielsbeke zo’n 50 procent gerecycled hout bij de productie van spaanplaten, maar dit aandeel moet dit jaar groeien naar 75 procent. Om deze capaciteitstoename mogelijk te maken, is niet alleen een verhoging van het aandeel recyclagehout in de spaanplaten nodig, maar ook optimalisatie van de reiniging van het aangevoerde hout. Martijn Lambregts, maintenance engineer bij de Unilin-divisie panels, verduidelijkt de investering in de nieuwe trommelmagneet. “Uit een grondige analyse van het volledige recyclingproces vanaf de aanvoer van het hout, vervuild met stenen, plastic, glas en metaal, bleek het verwijderen van de houtblokjes met daarin ferrometaal met de bestaande trommelmagneten het grootste probleem.” Dit bleek duidelijk aan het eind van de recyclagelijn, waar een blokmagneet ter controle boven de transportband naar de verspaanderij hangt. Lambregts: “Aan de blokmagneet hingen te veel houtblokjes met bijvoorbeeld spijkers erin. Dit betekende dat er in de praktijk ook houtblokjes doorgaan naar de verspaanderij, met als gevolg een hogere slijtage van de messen en een groter risico op vonken, en dus brand. Bovendien willen we vermijden dat er ferrodeeltjes in de spaanplaten zelf terechtkomen.”
Solids Processing 2015-1, p.42
Duurzaamheid binnen de hele keten is voor Nespresso van groot belang Dusseldorp wint drie soorten grondstof terug uit koffiecapsules
Duurzaamheid binnen de hele keten is voor Nespresso van groot belang
Dusseldorp wint drie soorten grondstof terug uit koffiecapsules Nespresso, zelfstandig onderdeel van Nestlé, hecht grote waarde aan duurzaamheid binnen de keten. Van de koffieplantage tot aan het hergebruik van de gebruikte materialen. Dat gebeurt onder de noemer Ecolaboration. In Nederland, België en Luxemburg levert een uitgekiend retoursysteem grote hoeveelheden gebruikte koffiecapsules op. De uiteindelijke doelstelling is een optimale scheiding van de capsules in koffieresidu en aluminium. Daarvoor is in Lichtenvoorde, op het terrein van afvalverzamelaar Dusseldorp, een uitgekiende installatie gebouwd. Wij bekeken deze installatie met Gerard Kuipers, directeur recycling van Dusseldorp Inzameling en Recycling en Sebas van Wijk, verantwoordelijk voor marketing en PR bij Dusseldorp Groep.
Solids Processing 2014-1, p.24
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Airtechnic Solutions bvCoperion NVHosokawa Micron BVJongerius B.V.
Jöst NederlandKey Technology NVN.M. Heilig B.V.PROMATI nv/sa
Siebtechnik Tema B.V.SPS | Solids Process Solutions
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren