Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Recycling
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Maagdelijk polyestergranulaat uit een circulaire polyesterketen
Maagdelijk polyestergranulaat uit een circulaire polyesterketen
Cumapol, DSM-Niaga en Morssinkhof hebben geïnvesteerd in een technologie om gemengd polyesterafval met weinig inzet van energie te recyclen. Het doel van CuRe is uit afvalstromen grondstoffen te ontwikkelen, geschikt voor hoogwaardige toepassingen als vloerbedekking, textiel en verpakkingsmaterialen voor voeding. Het partnerschap heeft een proefinstallatie gerealiseerd die de technische en financiële haalbaarheid van deze nieuwe recyclingsmethode voor het hergebruik van polyesters moet aantonen. Met deze technologie wordt het wel mogelijk om vervuilingen en kleurstoffen uit de afvalstroom te verwijderen, zodat het recyclaat van hoge kwaliteit is, zelfs vergelijkbaar met die van maagdelijke grondstof. Daarmee is het granulaat ook veilig voor voedselcontacttoepassingen en dus geschikt als grondstof voor voedingsmiddelenverpakkingen. De plant staat in Emmen, heeft een capaciteit van 20 kg/ uur en werkt volgen het principe van een continuproces. De toekomstige CuRe-productielijnen in een nieuw te bouwen fabriek krijgen een capaciteit van 25 kton per jaar. Opening van de fabriek staat gepland voor het derde kwartaal van 2019.
Solids Processing 2019-2, p.18
Verdienmodel voor matrasrecycling hapert
Verdienmodel voor matrasrecycling hapert
De matrasrecycling heeft het moeilijk. De afzetmarkt voor schuim, textiel en ijzer is grillig. Het speciale transport is duur. Wettelijke producentenverantwoordelijkheid hangt boven de matrasketen, maar die krijgt eerst de kans zelf een uitweg te vinden. Het verdienmodel van de matrasrecycler vertoont gebreken. De markt voor teruggewonnen materialen is grillig. Regelmatig dalen de grondstoffenprijzen en kan gerecycled materiaal niet opboksen tegen de lage prijs van primaire grondstoffen. Dat geldt voor het schuim uit matrassen, voor het tijk en voor het metaal, aldus een studie van het Utrecht Sustainability Institute (USI) uit 2017. Aan de logistiek kleven hoge kosten. Uit hygiëne-oogpunt zijn speciale opslag- en transportmethoden nodig, maar die kunnen maar een klein tonnage aan. Het geringe aantal recyclingfabrieken dat matrassen als monostroom kan verwerken (drie in Nederland), zorgt ervoor dat inzamelaars veel kilometers moeten maken.
Solids Processing 2019-1, p.24
Hergebruik troef op milieubeurs Pollutec
Hergebruik troef op milieubeurs Pollutec
De eind 2018 gehouden Franse vakbeurs Pollutec was traditiegetrouw een brede etalage van milieutechnieken. Met name de ontwikkelingen bij kunststofrecycling vielen op. Een impressie. Milieutechnologiefestijn Pollutec vierde met deze editie zijn veertigjarig bestaan. Aanvankelijk puur op de Franse markt gericht geniet de vakbeurs in het Franse Lyon (70.000 bezoekers in 4 beursdagen, ruim 2.200 exposanten) volop belangstelling van zo’n 500 buitenlandse exposanten, waarbij België, Duitsland en Nederland vooraan staan. De beursvloer was verdeeld in acht sectoren, van klassieke milieuthema’s als water, bodem, lucht en afval tot duurzame steden en klimaatneutrale industrie.
Solids Processing 2019-1, p.15
Meer items (7)
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Briketteerpersen Di Più bij Bomiltech Italiaans fabricaat
Briketteerpersen Di Più bij Bomiltech
Italiaans fabricaat Bomiltech Recycling Systems heeft het bestaande leveringsprogramma van shredders en briketteerpersen uitgebreid met de mechanische en hydraulische briketteerpersen van het Italiaanse fabricaat Di Più. Hydraulisch briketteerpers HB 220 De hydraulische persen zijn in 3 typen leverbaar en zeer geschikt voor het briketteren van ferro- en non-ferro spanen. De voordelen van het briketteren: · Drastische reducering van het spaanvolume · Terugwinnen van olie / koelmiddel · Waardevermeerdering van het materiaal · De mogelijkheid om de briketten direct in de smeltoven te verwerken · Besparing op logistiek en transportkosten De mechanische persen zijn leverbaar in 8 typen met briketdiameters van 50 tot 120 mm en capaciteiten tot 3000 kg per uur. Briketlengte 20 – 300 mm. De persen zijn ruim inzetbaar voor onder meer organische materialen, maar ook voor ge-expandeerde kunststoffen, zoals PU isolatiemateriaal. De voordelen van de mechanische persen: · Hoge
10-10-2013  |  3667x  |  Productnieuws  | 
Vernieuwde NP 80P-II balenpers  Zeer geschikt voor folie en bigbags
Vernieuwde NP 80P-II balenpers
Zeer geschikt voor folie en bigbags NVA Zweden heeft de NP 80P balenpers vernieuwd en verbeterd. De nieuwe NP 80P-II is een Plug en Press pers. Door de nieuwe PLC sturing is de pers zo goed als automatisch en kunnen een aantal instelling zeer eenvoudig zonder tussenkomst van een technicus ingesteld worden, zoals de stay en hold functie waarbij de persplaat in de persstand blijft om het materiaal constant onder druk te houden, of the double stroke functie om een korte 2e persslag te maken en zo sterk en veerkrachtig materiaal extra aan te persen. Daarnaast zijn diverse technische aspecten verder geoptimaliseerd, waardoor de pers nog onderhoudsarmer is geworden. De NP 80-II heeft een perskracht van 18 ton en maakt balen tot 250 kg (materiaalafhankelijk). De pers heeft een grote vulopening en is zeer geschikt voor folie en big bags en vanzelfsprekend voor karton, papier e.d. De gehele lijn NVA persen onderscheid zich door haar techniek waarbij geen olie wordt toegepast. Er kan dus nooit olielekkage en olievervuiling
17-06-2013  |  3544x  |  Productnieuws  | 
Automatisch terugwinnen van stof met de RECOFIL
Automatisch terugwinnen van stof met de RECOFIL
Dankzij vele jaren ervaring in stoffiltratie biedt WAM Holland een nieuw specifieke oplossing voor het automatisch terugwinnen van stof uit filterhoppers. De RECOFIL verwijdert het verzamelde stof uit de hopper waarna het pneumatisch wordt getransporteerd naar een opslagplaats, bijvoorbeeld een Big-Bag unit (de Easyfill). Dit is mogelijk dankzij een innovatief gepatenteerd systeem, welke de aanwezige perslucht gebruikt, en in Dilute Phase de opgevangen stof transporteert. Dit alles zonder hulp van mankracht. De RECOFIL is vervaardigd uit slijtvast polymeer en heeft extreem compacte afmetingen waardoor hij moeiteloos onder een WAMAIR stoffilter gemonteerd kan worden, dit geldt ook voor bestaande installaties. De RECOFIL is een veilig en efficiënte oplossing, en geeft geen emissie in de werkomgeving. Tevens is het systeem zelf zeer onderhoudsvriendelijk.
14-07-2010  |  4967x  |  Productnieuws  | 
Laat meer zien (2)
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren