NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Persoonlijke bescherming
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Werken in een explosiegevaarlijke omgeving Van compliance tot cultuur
Werken in een explosiegevaarlijke omgeving
Van compliance tot cultuur “Er staat een Atex hexagon op de typeplaat.” De apparatuur is dus veilig. “Ik heb een opleiding gevolgd.” De medewerker is dus kundig en vaardig. “We hebben procedures en veiligheidsvoorschriften.” Het bedrijf zorgt dus voor zijn mensen. Dit zijn allemaal randvoorwaarden om veilig te kunnen werken in een omgeving waarin een explosieve atmosfeer kan heersen. Ze reduceren het risico op ongevallen. Het ultieme doel van compliance en bedrijfsveiligheidscultuur is hetzelfde: nul ongevallen. Kunnen we dat ook echt bereiken?
Solids Processing 2013-2, p.34
Atex alleen is niet voldoende Veiligheid hoogste prioriteit voor stortgoed-industrie
Atex alleen is niet voldoende
Veiligheid hoogste prioriteit voor stortgoed-industrie De stortgoedverwerkende industrie in de Benelux heeft in een onlangs uitgevoerd onderzoek (easyFairs en vakblad Solids Processing) aangegeven dat arbeidsveiligheid bovenaan staat op het prioriteitenlijstje. De uitvoering daarvan in de dagelijkse praktijk is echter niet altijd eenvoudig.
Solids Processing 2013-2, p.32
Aardappelproductenfabrikant Lutosa verbetert veiligheid verpakkingsafdeling Uitbreiding veiligheidszones verhoogt efficiëntie
Aardappelproductenfabrikant Lutosa verbetert veiligheid verpakkingsafdeling
Uitbreiding veiligheidszones verhoogt efficiëntie Met een nieuwe veiligheidszone-indeling op de verpakkingsafdeling verhoogde de Belgische aardappelproductenfabrikant Lutosa de efficiency van haar drie fritesproductielijnen in Leuzeen- Hainaut. De verpakkingsinstallaties staan nu in zes in plaats van twee veiligheidszones. Voor de beveiliging van de zones koos het bedrijf voor drie enigszins van elkaar verschillende optische lichtgordijnoplossingen, aangestuurd door een veiligheids- PLC.
Solids Processing 2013-1, p.50
Denkt u dat veiligheid duur is? Probeer eens een ongeluk!
Denkt u dat veiligheid duur is? Probeer eens een ongeluk!
‘Medewerker valt van ladder’, ‘Dodelijk bedrijfsongeval’, ‘Werknemer urenlang bekneld in machine’, ‘Medewerker valt van veertig meter hoogte uit kraan’, ‘Bij ontploffing drie werknemers gedood’. Zomaar wat koppen uit een regionale krant. Jaarlijks vinden in Nederland honderden bedrijfsongevallen plaats. Voor bedrijven, medewerkers en familie zijn dit zeer ingrijpende gebeurtenissen. In de bouw, metaal, voedings- en genotmiddelenindustrie vallen per 100.000 medewerkers de meeste slachtoffers.
Solids Processing 2011-3, p.38
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

VDL Industrial Products b.v.
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Anti Slip Tape Nieuw in het assortiment bij Haagh protection
Anti Slip Tape
Nieuw in het assortiment bij Haagh protection Nieuw in het assortiment is Safety Track anti-slip tape voorzien van een aluminium rug, uitermate geschikt voor oneffen en geprofileerde ondergrond zoals bijvoorbeeld traanplaat, grove beton en treeplanken. De tape is voorzien van een zelfklevende strip en is eenvoudig en snel aan te brengen op de schone en droge ondergrond. Zelfs bij druk verkeer, vochtigheid en vettigheid blijft de anti-slip waarde hoog. Vigil Anti Slip Safety Track 3406 met Aluminium Rug is uit voorraad leverbaar in diverse kleuren.
11-05-2012  |  4507x  |  Productnieuws  | 
Schoon en veilig werkklimaat en schone emissies Ionisatie voor effectieve luchtreiniging
Schoon en veilig werkklimaat en schone emissies
Ionisatie voor effectieve luchtreiniging Care4air is gespecialiseerd in ionisatie technieken voor het reinigen van lucht. Toepassingen zijn er zowel voor het binnenklimaat en werkomgevingen alsook voor afgasreiniging. Door middel van goed gedimensioneerde systemen, worden grote reducties behaald in het verwijderen van: VOC"s - Geur - Schimmels - Bacteriën - Gassen en Statische elektriciteit. Doelstellingen ten aanzien van Arbo en Milieu kunnen doormiddel van onze systemen worden behaald. Enkele belangrijke voordelen van onze systemen: - Laag energieverbruik - Veilig voor mensen en milieu - Ionisatie werkt door de hele ruimte heen en luchtreiniging begint daardoor vanaf de bron. ( Fysieke filters zijn alleen effectief op passerende lucht en dienen regelmatig vervangen te worden voor behoud effectiviteit.) - Techniek ruimt meerdere soorten luchtverontreiniging tegelijkertijd op - Realisatie van gigantische energiebesparingen op afgasreiniging doordat emissiestromen al nagenoeg schoon zijn voordat
10-11-2011  |  2938x  |  Productnieuws  | 
Industry Wear Krimpen naar Wiltec
Industry Wear Krimpen naar Wiltec
Per 1 april 2007 heeft Wiltec B.V. te Uden alle activiteiten van Industry Wear Krimpen B.V. overgenomen. Met deze overname versterkt het bedrijf haar positie als specialist op het gebied van Persoonlijke Beschermingsmiddelen en Beroepskleding. De overname van Industry Wear past binnen de strategie van Wiltec om de vooraanstaande positie in de markt verder uit te bouwen. Industry Wear is al 20 jaar actief op de Nederlandse markt en heeft zich gespecialiseerd op het gebied van Beroepskleding en Persoonlijke Beschermingsmiddelen. Het bedrijf richt zich hierbij voornamelijk op de eindgebruikers van deze producten. Met het brede productenpakket was Industry Wear in staat om een totaalpartner te zijn voor haar klanten. De voor Industry Wear kenmerkende persoonlijke benadering van relaties is iets waar ook Wiltec veel waarde aan hecht. De activiteiten van Industry Wear zullen voor het grootste deel worden ondergebracht bij de vestiging van Wiltec in Spijkenisse. In deze
12-04-2007  |  2994x  |  Productnieuws  | 
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren