Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Ontstoffing
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Ontstoffingstechnologie is maatwerktechnologie Special ontstoffing
Ontstoffingstechnologie is maatwerktechnologie
Special ontstoffing Bij ontstoffing is het vaak niet zozeer de technologie die innovatief is, als wel het maatwerk dat leveranciers leveren om het maximale rendement uit de stofverwijdering ter plaatse te halen. Vier praktijkvoorbeelden in diverse industrieën. Maatwerk-ontstoffing kan worden ontworpen om fijnstof op de werkvloer te elimineren, zoals bij zaadleverancier Syngenta; om te voorkomen dat schurend stof in het productieproces terecht komt, zoals bij keramiekproducent Almatis; om het explosiegevaar te verkleinen, zoals bij broodbelegproducent Colbrand; of om de arbo-omstandigheden voor de medewerkers te verbeteren, zoals bij timmerfabriek Jan de Nul.
Solids Processing 2019-2, p.34
TBK en DCP: Bundeling van kracht en expertise Processing van stortgoed van A tot Z, schoon en stofvrij
TBK en DCP: Bundeling van kracht en expertise
Processing van stortgoed van A tot Z, schoon en stofvrij Sinds januari 2011 maakt DCP Dust Control deel uit van de TBK Group. Door de overname ontstond een bedrijf dat kennis, kunde en ervaring in leveren, optimaliseren en onderhouden van transportbandsystemen koppelt aan procesengineering voor de beheersing van stofemissies. Bovendien bedient TBK Group sinds die overname een nog bredere markt, van de recyclingbranche tot de voedingsmiddelenindustrie.
Solids Processing 2011-4, p.44
Stof heeft soms ook waarde Ontstoffingssysteem met specifieke eisen
Stof heeft soms ook waarde
Ontstoffingssysteem met specifieke eisen Het ontstoffen binnen fabricageprocessen is heel belangrijk. Stof zorgt ervoor dat het eindproduct verontreinigd raakt en draagt ook bij tot ongeplande stops door opeenhoping in draaiende onderdelen. Maar soms is ontstoffing een methode om materialen te scheiden. De visie van een leverancier, samen met de praktijkervaring van twee bedrijven.
Solids Processing 2010-6, p.28
Meer items (3)
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Airtechnic Solutions bvAMKCO Europe BVBienfait BVBOS NederlandBSH bv- Bulk & Solids HandlingCoperion NVEuro Manchetten & Compensatoren BVFilcoflex BVFilter Technics BVBAGoudsmit Magnetic Systems B.V.Hein, Lehmann B.V.
Herding Filtertechniek Jongerius B.V. KEMP BVLampe GroupN.M. Heilig B.V.Nederman Nederland BVOptyl BVBAPROMATI nv/saRotodyne Ventilatoren Asselbergs VentilatorenRussell Finex N.V.Spraybest Europe BV
SPS | Solids Process SolutionsSurplus Select - used machineryTBK Group BVTranstech Industrieservice BVTridelta Siperm GmbHTrios LuchttechniekVDC-Verhoeven Dust ControlVDL Industrial Products b.v.Verbaten Stortgoedtechniek B.V. (VST)
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Maximale voedselveiligheid met foodgrade ontstoffingsfilters Hoe te voldoen aan kunststofwet EC10/2011
Maximale voedselveiligheid met foodgrade ontstoffingsfilters
Hoe te voldoen aan kunststofwet EC10/2011 Omdat voedselveiligheid product- én omgevingsgebonden is, moet de hele productieketen aan de Europese en dus ook Nederlandse wetgeving voor voedselveiligheid voldoen. Waar veel bedrijven nog vragen naar materialen die voldoen aan de Amerikaanse FDA-norm, zijn de geldende eisen in ons land de EC1935-2004 en de kunststofnorm EC10/2011. Van ieder materiaal moet bepaald zijn welke stoffen er mogelijk vrijkomen of kunnen migreren naar voedingsmiddelen uit het proces. Wanneer deze waarden binnen de wettelijke norm blijven, mag de kunststof gebruikt worden in direct contact met voedsel. Dit moet met certificaten aangetoond kunnen worden op basis van migratietesten. Migratietesten EC10/2011 Dat geldt ook voor filters en verbindingen. In de praktijk blijken veel bedrijven niet goed op de hoogte van de regels die gelden voor kunststof dat in contact komt met voeding. Vlint, partner van grote bedrijven in de food-, feed-, pharma- en chemiesector, adviseert onder meer over de
17-04-2019  |  1709x  |  Productnieuws  |   | 
PM-Tec  fijn stof filtermedium met een PTFE membraan
PM-Tec fijn stof filtermedium met een PTFE membraan
De nieuwe PM-Tec productlijn voldoet aan de hoogste eisen voor filtermedia voor industriële filtratie. De nieuwe productlijn bestaat uit zowel synthetische media als glasmedia. De filtermedia, afkomstig uit de fabriek van BWF Envirotec, staat garant voor zekerheid en hoge kwaliteit. De PM-Tec productlijn bestaat uit een medium waarop een teflon membraan is gelamineerd. Het filtermedium is hierdoor uitermate geschikt voor fijn stof filtratie. Voordelen van PM-Tec filter media in een oogopslag: - Scheiding van zeer fijne stofdeeltjes - Geen penetratie van de stof in het substraat - Uitstekende reinigende eigenschappen door middel van een glad, anti-klevend oppervlak - Minimale emissieniveau, zero emission is bijna mogelijk - Constant drukverschil - Constante gas volumestroom - Lange levensduur en een hoge productiviteit Filtratie heeft door de jaren heen een enorme vlucht genomen. De succesformule? Het juiste filter op de juiste plaats en regulier onderhoud.
06-06-2013  |  5252x  |  Productnieuws  | 
Kiekens kleinste Dustmaster nu ook geschikt voor continu gebruik Dustmaster DM1200 serie met jet-pulse filterreiniging
Kiekens kleinste Dustmaster nu ook geschikt voor continu gebruik
Dustmaster DM1200 serie met jet-pulse filterreiniging De succesvolle Kiekens Dustmaster DM1200 serie is er nu ook in een versie met jet-pulse filterreiniging voor continu gebruik. Door de toenemende vraag naar een compacte filterunit voor continu gebruik waarbij deze als “stand alone” of aangesloten op een leidingnet kan worden gebruikt heeft Kiekens de Dustmaster DM12144 ontwikkeld. De DM12.144 is voorzien van een viertal BIA-M filterpatronen welke per stuk worden gereinigd door de krachtige filterreiniging. Het totaal filteroppervlak bedraagt 14,4m2 en kan naar wens antistatisch of met een ePTFE membraan worden uitgevoerd. Optioneel kan de Dustmaster DM12.144 worden voorzien van een hepafilter module. De Dustmaster is voorzien van een gecombineerde besturing voor ventilator en filterreiniging en wordt geleverd inclusief voedingskabel en CEE steker. De DM12.144 is leverbaar in een mobiele en stationaire versie en in verschillende ATEX gecertificeerde uitvoeringen.
04-02-2013  |  5185x  |  Productnieuws  | 
Laat meer zien (4)
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren