Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Milieu
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

RWZI Amersfoort: van rioolwater naar kunstmest, biogas en compost
RWZI Amersfoort: van rioolwater naar kunstmest, biogas en compost
In Solids Processing 2018-1 was al te lezen hoe fosfaat grotendeels aan de stroom wordt onttrokken als grondstof voor de kunstmestfabriek op het terrein (11). Een groot deel van het fosfaat wint het RWZI terug door het rioolwater door een actieve stripper te leiden. Hierbij wordt een geconcentreerde fosfaatstroom (9c) afgescheiden van een de hoofdstroom. Resterend fosfaat komt vrij bij de vergisting en ontwatering van het slib. Zowel het filtraat van de zeefbandpers (9b) als het centraat van de centrifuge (9a) bevat een relatief hoge fosfaatconcentratie. Alle fosfaatrijke stromen komen samen in een fluïde bedreactor om er struviet (kunstmestkorrels) van te maken (Struvietreactor). Zo kan het RWZI tot 85% van het fosfaat en 15% van het stikstof terugwinnen en afzetten als hoogwaardige meststof. Het zuiveringsslib dat ontstaat bij het zuiveren van rioolwater wordt ingedikt op zeefbandpersen tot ongeveer 12% droge stof om een deel van het water kwijt te raken. Ingedikt slib wordt een gistingstank ingepompt, waar het ongeveer 18 dagen verblijft bij ca. 37°C. In die tijd wordt het slib deels afgebroken door bacteriën. Daarbij ontstaat biogas (60% methaan/CH4, 40% kooldioxide/CO2). Het gevormde biogas wordt gebufferd in de zogenaamde gashouder. Hieruit onttrekken gasmotoren het biogas om dit om te zetten in elektrische energie en warmte. Het biogas dient tevens om de vergistingstank te mengen (5). Dit gebeurt door het gas via de lansen de tank in te blazen (3). Het uitgegiste slib stroomt de gistingstank uit naar een buffer. Vanuit deze buffer wordt het slib onttrokken om ontwaterd te worden door een centrifuge (tot ongeveer 28% droge stof).
Solids Processing 2018-2, p.26
Groene wind Column Vincent Hentzepeter
Groene wind
Column Vincent Hentzepeter Het is oppassen met conclusies trekken over de opwarming van de aarde vanuit je eigen achtertuin. Een bekende truc van klimaatsceptici om hun gelijk te halen. Dit jaar hebben ze in Amerika al weer een koude winter, vooral in het oosten. Prompt twittert Trump dat er niets aan de hand is. Oh nee? Pak de statistieken erbij en wat blijkt? De huidige koude winter in de VS kwam in de vorige eeuw nog eens in de 17 jaar voor, nu is de herhalingstijd 250 jaar! Wat vroeger niets bijzonders was, lijkt nu ineens bijzonder koud.
Solids Processing 2018-1, p.3
Cyanidevrij strooizout van AkzoNobel Duurzame oplossing voor ijsvrij wegennet
Cyanidevrij strooizout van AkzoNobel
Duurzame oplossing voor ijsvrij wegennet AkzoNobel brengt dit jaar wegenzout op de markt met een cyanidevrij anti-klontermiddel. Het biedt een oplossing voor provincies en gemeenten die rondom opslagfaciliteiten van strooizout een ophoping van cyanide in de grond constateerden, afkomstig van het anti-klontermiddel dat aan wegenzout wordt toegevoegd ter voorkoming van korsten en bonken. Dit middel, ijzercyanide, is een ongevaarlijke stof, maar vrije cyanide, wat na verloop van tijd kan ontstaan, kan grond en grondwater vervuilen.
Solids Processing 2013-1, p.46
Duurzame technologie noodzakelijk i-SUP2010 in Brugge over de toekomst van de procesindustrie:
Duurzame technologie noodzakelijk
i-SUP2010 in Brugge over de toekomst van de procesindustrie: Het is vijf voor twaalf voor duurzame technologie. De vraag of de mens wel of niet een rol speelt in de opwarming van de aarde is niet relevant. Processen moeten worden geïntensiveerd en herontworpen. MKB-bedrijven kunnen hierin een voortrekkersrol spelen. Dit kwam naar voren tijdens de i-SUP2010 conferentie van 18 tot 21 april in Brugge. Ludo Diels, research manager duurzame chemie bij VITO (Vlaamse instelling voor technologisch onderzoek), die i-SUP2010 organiseerde, bespreekt enkele conclusies.
Solids Processing 2010-3, p.30
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Airtechnic Solutions bvBSH bv- Bulk & Solids HandlingDenios BVEskens Process Solutions B.V.Herding Filtertechniek
Hitma Groep B.V.Hydronix LtdJongerius B.V. Lampe GroupMunters Benelux
N.M. Heilig B.V.Optyl BVBARMIG - BELGIESpraybest Europe BV
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Nieuwe absorptiematten met hoge performantie
Nieuwe absorptiematten met hoge performantie
Brady SPC introduceert een nieuwe lijn van duurzame matten met hoge performantie en een groot absorptievermogen voor het opruimen van gemorste vloeistoffen en lekkages. De absorptiematten met hoge performantie van Brady SPC werden speciaal ontwikkeld voor intensief gebruikte zones in de zware industrie, productie-, transport- en nutsbedrijven, en voorkomen dat de geabsorbeerde vloeistoffen doordringen tot de ondergrond. Matten met ondoorlaatbare onderlaag Brady SPC’s nieuwe productlijn van absorptiematten met hoge performantie bevat matten met een ondoorlaatbare onderlaag voor zones met intensief verkeer. De ondoorlaatbare onderlaag zorgt voor extra duurzaamheid en is scheurvast, zelfs in zones met intensief verkeer. De onderlaag verhoogt ook het absorptievermogen, waardoor het risico dat vloeistoffen doordringen tot de ondergrond nog kleiner wordt. Door het gebruik van een absorptiemat met hoge performantie kunnen bedrijven het risico op uitglijden, struikelen
14-09-2015  |  5707x  |  Productnieuws  | 
Nieuwe sets en sensoren voor de testo 480 Klimaatmeetinstrument nog nog veelzijdiger
Nieuwe sets en sensoren voor de testo 480
Klimaatmeetinstrument nog nog veelzijdiger De introductie van de nieuwe testo 480 markeerde het begin van een nieuw tijdperk. Nooit eerder had één meetinstrument zoveel mogelijkheden. Een jaar na de introductie breidt Testo het aantal toepassingen verder uit! Vanaf nu worden ook de volgende mogelijkheden ondersteunt: 1. Volledig geautomatiseerd de PMV en PPD (binnenklimaatnormering) meten en berekenen 2. Zuurkasten controleren conform NEN-EN14175 met de speciale zuurkast flowsensor 3. Als hoognauwkeurige kalibratie unit met, eventueel op wens gemaakte, PT100 sensoren 4. Tochtmetingen uitvoeren met richtingsongevoelige hittekogels 5. Snelle debietmetingen in kanalen met de 7,5mm hittedraad sensor Kijk voor meer info op de site!
10-01-2013  |  4332x  |  Productnieuws  | 
ATHEX introduceert een nieuwe versie industriële LED verlichting Dialight DuroSite Low Bay
ATHEX introduceert een nieuwe versie industriële LED verlichting
Dialight DuroSite Low Bay De Dialight DurositeTM LED Low Bay verlichtingsarmaturen werden specifiek ontworpen voor de vervanging van conventionele verlichting in een wijde verscheidenheid aan toepassingen, zowel binnen als buiten. Het zeer compacte gewicht, de vorm, en de vele montagemogelijkheden, maakt dit armatuur ideaal toepasbaar in parkings, garages, koelopslag, en andere toepassingen met montagehoogtes tot 6 meter. Alle Dialight industriële verlichting is ontworpen om te voldoen aan de meest veeleisende specificaties, met een maximale energiebesparing, lage onderhoudskosten en een superieure lichtkwaliteit. Voordelen • >80% lumen-maintenance na 60.000 uur vol-continu gebruik, 5 jaar garantie • Laag energieverbruik • Schok- en vibratiebestendig • Direct aan/uit • IP66 • Temperatuurcompensatie voor een gegarandeerd langere levensduur • Optionele beschermingslens voor toepassingen in de voeding.
28-07-2011  |  6889x  |  Productnieuws  |   | 
ATEX ribbenbuiskachel met geïntegreerde thermostaat
ATEX ribbenbuiskachel met geïntegreerde thermostaat
Huikeshoven BV presenteert op de beurs Industrial Processing nieuwe ATEX beproefde ribbenbuiskachels. Deze nieuwe ribbenbuiskachels zijn voorzien van een ingebouwde thermostaat. Hierdoor wordt de installatie sterk vereenvoudigt aangezien er geen aparte thermostaat met bekabeling aangebracht hoeft te worden. Het geheel kan hierdoor aanzienlijk voordeliger worden geleverd. Met name voor het vorstvrij houden van ruimtes of daar waar de nauwkeurigheid van regelen geen grote rol speelt is dit een zeer geschikte oplossing. De Schniewindt ribbenbuiskachels zijn van het type EEX de. Deze wijze van uitvoeren maakt aansluiten en controleren uiterst eenvoudig. Hierdoor zullen ook de jaarlijkse inspectiekosten lager liggen. De ribbenbuiskachels zijn verkrijgbaar in alle temperatuurklassen tot T6 en vermogens tot 5800 watt. Tijdens de beurs zal Huikeshoven BV bovendien het complete programma elektrowarmte presenteren.
13-08-2010  |  4966x  |  Productnieuws  | 
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren