Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Microbatch doseren
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Microdosering nog vaak een hoofdpijndossier Expertvisie: Vincent Hentzepeter
Microdosering nog vaak een hoofdpijndossier
Expertvisie: Vincent Hentzepeter Het wegen en doseren van microcomponenten is vaak handwerk en daarmee foutgevoelig. Door missers worden complete batches afgekeurd. René Verbaten, directeur van Verbaten Stortgoedtechniek, breekt daarom een lans voor automatische doseersystemen. Automatisch doseren wordt steeds betaalbaarder, voorkomt foutdoseringen, bespaart ruimte, minimaliseert stofvorming en maakt het track & trace-systeem van de productie compleet. Vooral track & trace wordt steeds belangrijker in deze discussie. In de huidige, geautomatiseerde processen worden t&t-records online gegenereerd. Microdosering blijkt daarin een zwakke schakel, stelt René Verbaten, omdat het vaak handwerk is. Het risico van menselijke fouten ligt dus voortdurend op de loer. Ogenschijnlijk kleine missers kunnen tot afkeur leiden van een complete partij of zelfs terughaalacties. Toch wordt microdosering nog weinig geautomatiseerd. “De hoogte van de investering om de vaak vele en kleine componentgewichten nauwkeurig in een recept te kunnen doseren is nogal eens een struikelblok”, stelt Verbaten. “Toch wordt de noodzaak om handmatig afwegen te automatiseren steeds groter. Enerzijds om productafkeur door genoemde foutwegingen te voorkomen, anderzijds om eventuele claims te kunnen weerleggen als er iets mis is gegaan met de productie. Bij volledige traceability in de productieketen is dat tenslotte een stuk gemakkelijker.”
Solids Processing 2017-5, p.14
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

JESMA Weighing Solutions
SPS | Solids Process Solutions
Surplus Select - used machinery
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Doseerinstallatie voor micro-componenten  flexibele installatie om componenten te doseren in feed en food
Doseerinstallatie voor micro-componenten
flexibele installatie om componenten te doseren in feed en food Flexibele micro componenten doseerinstallaties welke veelal worden toegepast in dier(vis) voeder productie om diverse vitaminen en mineralen toe te voegen. Door de toenemende vraag naar het nauwkeurig doseren van kleine hoeveelheden zoals vitaminen en mineralen in zowel de food als de feed industrie heeft Jesma een modulair concept ontwikkeld, waarbij de flexibiliteit en de nauwkeurigheid voorop staan. De basis van ieder systeem is de statische lab weegschaal welke de minimale en maximale batch grootte bepaald. Als bijvoorbeeld voor een weegnauwkeurigheid van 0,5 gram wordt gekozen, dan passen we een laboratorium weger toe, van maximaal 2 kg per batch. Indien het er grover aan toe gaat, bijvoorbeeld 500 gram nauwkeurig, dan volstaat een weegschaal met een capaciteit van 1500 kg per batch. Als deze keuze is bepaald, worden bijbehorende componenten geselecteerd. Dit zijn silo’s met 5 verschillende diameters en 3 verschillende hoogtes. Afhankelijk van ieder component
06-10-2017  |  3500x  |  Productbeschrijving  | 
Micro dosering tot 24 componenten ”custom made” met standaard componenten
Micro dosering tot 24 componenten
”custom made” met standaard componenten Voor het samenstellen van een mix van diverse ingrediënten, vitaminen of mineralen, is het toepassen van een micro-doseer installatie zeer geschikt. Afhankelijk van de doseercapaciteit van iedere aparte schroef, kan tot grammen nauwkeurig worden gedoseerd. De regeling gebeurt vanuit de (ijkwaardig) wegende verzamel bunker. Er kunnen diverse voorraad bunkers van enkele kilo’s tot enkele honderden kilo’s in 1 systeem (2- 24 bunkers) worden geïntegreerd. Door het toepassen van standaard (RVS) componenten is het eenvoudig en prijstechnisch een goede oplossing welke weinig ruimte in beslag neemt.
11-07-2016  |  5297x  |  Productbeschrijving  |   | 
Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren