Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Metingen mbt explosiepreventie
Selecteer
Metingen mbt explosiepreventie
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Explosie in hamermolen: uitgebreide zoektocht naar oorzaak Veiligheidsmaatregelen doen hun werk
Explosie in hamermolen: uitgebreide zoektocht naar oorzaak
Veiligheidsmaatregelen doen hun werk Hamermolens worden vaak toegepast voor het vermalen van graan, maar ook ingezet voor biomassa, zoals afvalhout, waarna het gemalen product wordt gebruikt voor het opwekken van groene energie. In zo’n maalinstallatie is er vrijwel voortdurend een stofwolk. Ook ontstekingsbronnen komen veel voor. Men zou dus veel stofexplosies verwachten, terwijl deze in de praktijk slechts beperkt voorkomen. Dit artikel beschrijft een uitgebreide analyse van een explosie die zich recent in een hamermolen heeft voorgedaan. Ofwel: de zoektocht naar de oorzaak.
Solids Processing 2013-2, p.24
Stofexplosies vormen een vaak onderschat risico Voorkomen en bestrijden
Solids Processing 2010-3, p.54
Statische elektriciteit Explosiegevaar in slangen bij pneumatisch transport (1)
Statische elektriciteit
Explosiegevaar in slangen bij pneumatisch transport (1) In een serie van twee artikelen beschrijft de auteur hoe ontsteking van stof-luchtmengsels in vaste leidingen en flexibele slangen kan plaatsvinden. Als praktisch voorbeeld wordt een daadwerkelijk incident veroorzaakt door een slang behandeld. In dit eerste artikel komt de theorie van het fenomeen statische elektriciteit aan bod.
Solids Processing 2009-3, p.30
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

ATHEX Industrial SuppliersHitma Groep B.V.
Maes Safety Products & Services B.V. (MSPS)Muller Beltex B.V.
Optyl BVBAStuvEx International nv
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Slechts 3 seconden responstijd voor GM infraroodpuntgasdetector General Monitors IR400
Slechts 3 seconden responstijd voor GM infraroodpuntgasdetector
General Monitors IR400 De “Point Infrared (IR) Combustible Gas Detector model IR400” van General Monitors wordt nu geleverd met een ongeëvenaarde T90-responstijd van 3 seconden (met uitzondering van detectie van ethyleen, met een responstijd van 4 seconden). Deze responstijd wordt gemeten volgens de normen FM 6310, 6320 en CSA C22.2 Nr. 152 en is zelfs van toepassing wanneer er een spatscherm aanwezig is. Meer behoefte aan korte responstijden Steeds meer bedrijven in de chemische procesindustrie en olie-industrie hebben behoefte aan brandbaar-gasdetectoren met stapsgewijze responstijden van vijf seconden of minder. In een poging hieraan tegemoet te komen, hebben fabrikanten van brand- en gassensoren apparaten ontwikkeld met een zogeheten snelle-responsmodus of met gerapporteerde responstijden met of zonder allerlei spatschermen of andere accessoires. Voor zover bekend is de IR400 de enige infraroodpuntdetector die een responstijd van 3 seconden haalt zonder gebruik te maken van speciale
04-03-2013  |  2776x  |  Productnieuws  | 
Cerabar M druktransmitter explosieveilig met lagere kosten
Cerabar M druktransmitter explosieveilig met lagere kosten
De Cerabar M druktransmitters van Endress+Hauser zijn nu gecertificeerd voor toepassing in explosiegevaarlijke stof-Ex zones, zonder gebruik te hoeven maken van een kostbare intrinsiekveilige infrastructuur. Dit geeft een belangrijke kostenverlaging bij de aanschaf van de totale meetkring. De certificering is ATEX II 1/2D Ex t IIIC, hetgeen inhoud dat de transmitter in stof-Ex zone 21 geplaatst mag worden, met de procesaansluiting grenzend aan zone 20. De gehele productfamilie Cerabar M compacte allround druktransmitters beschikt nu over deze certificering, inclusief de uitgangsvarianten 4-20 mA/HART, PROFIBUS PA en Foundation Fieldbus.
08-12-2011  |  4927x  |  Productnieuws  | 
Optimale scheiding van ijzerdelen uit houtfracties ATEX22 electro bovenbandmagneet in hout industrie
Optimale scheiding van ijzerdelen uit houtfracties
ATEX22 electro bovenbandmagneet in hout industrie Op de IFAT 2010 in München, toont Goudsmit Magnetic Systems BV onder meer electro bovenbandmagneten die geschikt zijn voor explosiegevoelige stofomgevingen in ATEX22 zone. Deze magneten zijn geschikt voor het verwijderen van ijzerdelen uit recycling en/of bulk-handling materiaalstromen zoals hout, huisvuil, RDF (Refuse Derived Fuel), steenkolen of cement, kortom: materialen die steeds meer hergebruikt en/of ingezet worden als energie opwekker. De transportbanden zijn extra stevig en slijtvast zodat ze zonder problemen de gescheiden ijzerde­len opvangen en vervolgens afwerpen. Een hulpmagneet zorgt voor het wegvoe­ren van de gescheiden ijzerdelen uit het magnetische veld. De electrische aansluitingen en bekabeling zijn allemaal volgens ATEX richtlijnen gemonteerd. Tevens zijn de lagers berschermd en is de magneet compleet afgedekt. Als extra optie bevat de unit een warmtewisselaar met een koelvin om de (olie)koeling van de magneet controleerbaar te maken en
19-04-2011  |  3969x  |  Productnieuws  | 
Laat meer zien (2)
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren