NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Metingen mbt persoonlijke bescherming
Selecteer
Metingen mbt persoonlijke bescherming
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Werken in een explosiegevaarlijke omgeving Van compliance tot cultuur
Werken in een explosiegevaarlijke omgeving
Van compliance tot cultuur “Er staat een Atex hexagon op de typeplaat.” De apparatuur is dus veilig. “Ik heb een opleiding gevolgd.” De medewerker is dus kundig en vaardig. “We hebben procedures en veiligheidsvoorschriften.” Het bedrijf zorgt dus voor zijn mensen. Dit zijn allemaal randvoorwaarden om veilig te kunnen werken in een omgeving waarin een explosieve atmosfeer kan heersen. Ze reduceren het risico op ongevallen. Het ultieme doel van compliance en bedrijfsveiligheidscultuur is hetzelfde: nul ongevallen. Kunnen we dat ook echt bereiken?
Solids Processing 2013-2, p.34
Atex alleen is niet voldoende Veiligheid hoogste prioriteit voor stortgoed-industrie
Atex alleen is niet voldoende
Veiligheid hoogste prioriteit voor stortgoed-industrie De stortgoedverwerkende industrie in de Benelux heeft in een onlangs uitgevoerd onderzoek (easyFairs en vakblad Solids Processing) aangegeven dat arbeidsveiligheid bovenaan staat op het prioriteitenlijstje. De uitvoering daarvan in de dagelijkse praktijk is echter niet altijd eenvoudig.
Solids Processing 2013-2, p.32
Denkt u dat veiligheid duur is? Probeer eens een ongeluk!
Denkt u dat veiligheid duur is? Probeer eens een ongeluk!
‘Medewerker valt van ladder’, ‘Dodelijk bedrijfsongeval’, ‘Werknemer urenlang bekneld in machine’, ‘Medewerker valt van veertig meter hoogte uit kraan’, ‘Bij ontploffing drie werknemers gedood’. Zomaar wat koppen uit een regionale krant. Jaarlijks vinden in Nederland honderden bedrijfsongevallen plaats. Voor bedrijven, medewerkers en familie zijn dit zeer ingrijpende gebeurtenissen. In de bouw, metaal, voedings- en genotmiddelenindustrie vallen per 100.000 medewerkers de meeste slachtoffers.
Solids Processing 2011-3, p.38
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Delft Solids Solutions B.V.
Hitma Groep B.V.
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Industry Wear Krimpen naar Wiltec
Industry Wear Krimpen naar Wiltec
Per 1 april 2007 heeft Wiltec B.V. te Uden alle activiteiten van Industry Wear Krimpen B.V. overgenomen. Met deze overname versterkt het bedrijf haar positie als specialist op het gebied van Persoonlijke Beschermingsmiddelen en Beroepskleding. De overname van Industry Wear past binnen de strategie van Wiltec om de vooraanstaande positie in de markt verder uit te bouwen. Industry Wear is al 20 jaar actief op de Nederlandse markt en heeft zich gespecialiseerd op het gebied van Beroepskleding en Persoonlijke Beschermingsmiddelen. Het bedrijf richt zich hierbij voornamelijk op de eindgebruikers van deze producten. Met het brede productenpakket was Industry Wear in staat om een totaalpartner te zijn voor haar klanten. De voor Industry Wear kenmerkende persoonlijke benadering van relaties is iets waar ook Wiltec veel waarde aan hecht. De activiteiten van Industry Wear zullen voor het grootste deel worden ondergebracht bij de vestiging van Wiltec in Spijkenisse. In deze
12-04-2007  |  2884x  |  Productnieuws  | 
Nieuwe serie VOC-monitoren
Nieuwe serie VOC-monitoren
Euro-Index brengt al enige jaren met groot succes de Ion Science Phocheck-serie VOC-monitoren op de markt. Deze instrumenten zijn uniek door het gebruik van een PID-sensor met een meetbereik van 1 ppb tot 10.000 ppm voor VOC-concentraties. Recentelijk is de Phocheck+ serie geïntroduceerd, waarbij een aantal belangrijke verbeteringen zijn aangebracht. De verschillende modellen zijn nu allen te upgraden naar een hoger model, tot zelfs de Firstcheck, waarbij 4 extra sensoren voor zuurstof, brandbare en toxische gassen kunnen worden toegevoegd. De communicatie van het instrument met een PC vindt nu plaatst via IrDA in plaats van een specifieke interface. Het geheugen heeft nu capaciteit voor 130.000 meetresultaten en er zijn verbeteringen aangebracht in het laadsysteem, zoals een gedetailleerde batterij-indicator en de polariteit van de lader doet niet langer terzake.
28-06-2005  |  2831x  |  Productnieuws  | 
Een wereld van veiligheid in de hand Euro-Index introduceert de Biosystems MultiPro
Een wereld van veiligheid in de hand
Euro-Index introduceert de Biosystems MultiPro Euro-Index introduceert met de MultiPro van Biosystems een unieke multigasmonitor voor persoonlijke veiligheid en het betreden van besloten ruimten. Het instrument is standaard voorzien van sensoren voor zuurstof en brandbare/explosieve gassen. Optioneel kan hier een sensor voor koolmonoxide, zwavelwaterstof of een Duo-Tox™ sensor voor beide gassen aan worden toegevoegd. De MultiPro valt op door een klein formaat en gewicht, geïntegreerde beschermholster, bediening met slechts één knop en beschermingsklasse IPX5 (spuitwaterdicht). Het instrument is ATEX gecertificeerd. De sensoren kunnen, indien gewenst, door de gebruiker worden vervangen. Het grote display is voorzien van achtergrondverlichting en toont gelijktijdig de gemeten concentratie van elk van de sensoren en een eventuele alarmsituatie. De MultiPro bevat een eventlogger met 20 geheugenplaatsen (inclusief sensortype, tijd, datum, maximale en gemiddelde waarde en duur) en is optioneel verkrijgbaar met een datalogger
17-03-2005  |  2806x  |  Productnieuws  | 
Nieuwe sensorconfiguratie in de GA2000 plus Nu nog breder inzetbaar
Nieuwe sensorconfiguratie in de GA2000 plus
Nu nog breder inzetbaar De GA2000 plus van Geotechnical Instruments is een draagbare gasanalyser voor toepassing bij vuilstortplaatsen, stortgas- en biogasinstallaties. Het toestel meet methaangas en kooldioxide tot 100 vol.%, zuurstof tot 25 vol.% en koolmonoxide (met waterstofcompensatie) tot 2000 ppm. Recentelijk is het bereik van de sensor voor zwavelwaterstof uitgebreid tot 2000 ppm, hetgeen het toepassingsgebied van het toestel nog groter maakt. De GA2000 plus meet tevens de barometrische druk, gasdruk en de temperatuur. Het toestel is voorzien van een intern geheugen voor meetresultaten en is ATEX gecertificeerd. Neem voor meer informatie contact met ons op.
19-01-2005  |  2930x  |  Productnieuws  | 
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren