Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Kunststof, polyester silo`s
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Kunststofsilo speelt zijn troeven uit Groot, groter, grootst
Kunststofsilo speelt zijn troeven uit
Groot, groter, grootst Een onbetwiste trend bij de opslag van droog bulkgoed: steeds grotere opslagsystemen. Nog een trend: geen silo’s meer van staal maar van glasvezelversterkt polyester. De vooroordelen jegens kunststof zijn snel aan het slijten, de eerste ervaringen zijn positief. De procesindustrie wil steeds grotere opslagsystemen. Niet alleen vanwege de booming economie. Als gevolg van fusies, joint ventures, reorganisaties en druk op kosten-efficiency slinkt het aantal productielocaties. Op de gebundelde plants is het bovendien vaak woekeren met ruimte. “De keuze valt dan op steeds grotere opslagsystemen”, zegt technisch specialist Gregory Swerts van M.I.P. Megasolutions. Het bedrijf uit het Belgische Rijkevorsel levert custom-made opslagsystemen van glasvezelversterkt kunststof (GVK) aan de voedingsindustrie, de landbouw en de zware industrie met haar agressieve chemicaliën.
Solids Processing 2019-2, p.8
De siloknaller op het mediapark officieel geopend
De siloknaller op het mediapark officieel geopend
Ter afsluiting van de NTR Parade 2018 is op 6 september de Siloknaller officieel geopend op het Mediapark in Hilversum. De Siloknaller is een initiatief van het programma De Buitendienst van de NTR en wordt gebruikt als duurzame studio. In deze creatieve denktank, bestaande uit zes veevoedersilo’s, gaat De Buitendienst dit seizoen onderzoek doen naar duurzaamheidsoplossingen. Tevens zal De Siloknaller een arena bieden voor het programma dat ingaat op onze relatie met de natuur. Na een periode van drie tot vijf jaar wordt het gebouw volledig gerecycled. Architect Jord den Hollander: “Met het verbouwen van zes veevoedersilo’s tot thuisbasis van het tv-programma de Buitendienst wordt op een inventieve manier een voorbeeld gegeven voor creatief hergebruik. De veevoedersilo’s zijn afgeschreven door de verregaande mechanisering in landbouw en veeteelt. Het ontwerp zet aan om nieuwe kansen te zien in de complexe relatie tussen cultuur en natuur, tussen stad en land, de mens en het voedsel dat hij nodig heeft.”
Solids Processing 2018-5, p.30
Sibelco in Maastricht over op polyester opslagsysteem Opkomst van kunststofsilo’s voor droog bulkgoed
Sibelco in Maastricht over op polyester opslagsysteem
Opkomst van kunststofsilo’s voor droog bulkgoed Een onbetwiste trend bij opslagsystemen: de opkomst van kunststofsilo’s voor droog bulkgoed. Bij de uitbreiding van haar ATH-fabriek in Maastricht koos Sibelco een nieuw opslagsysteem met silo’s van glasvezelversterkt polyester. Area engineering leader Corné Oerlemans vertelt waarom. Een rondje over het enorme fabriekscomplex van Sibelco in Maastricht leert direct wat het traditionele materiaal is waar de doorsnee opslagsilo van is gemaakt: staal. Verspreid over het terrein staat een veertigtal groengekleurde metershoge silo’s, die van beneden af gezien imposant het luchtruim tarten. Tankwagens komen en gaan. Een operator volgt geconcentreerd het vullen van een van de wagens. Even verderop tegen de verschillende fabriekshallen aangeleund, glimt een opslagsysteem met drie eveneens indrukwekkende silo’s. Ook dit silo-emplacement is groen gekleurd, maar wat opvalt zijn de rondere vormen van de silo’s. De strakke silo’s zijn niet van staal, maar van kunststof. “Dat is inderdaad nieuw voor ons”, licht senior area engineering leader Corné Oerlemans toe, “We verwachten hier veel van. Dit wordt echt de trend.”
Solids Processing 2018-5, p.8
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

ERIKS bvJongerius B.V. M.I.P. nv
Polem BVS.T. Projects BVSmits Proces Techniek
Ventilec nv
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren