Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Gravimetrisch doseren
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Steeds meer relaties kiezen voor gravimetrisch doseren Christian Nied
Steeds meer relaties kiezen voor gravimetrisch doseren
Christian Nied De markt is dynamisch, zegt Christian Nied, Product Manager Feeding bij het Zwitserse Gericke. “Om relevant te blijven, moet je nauw samenwerken met je klant, waar ter wereld die zich ook bevindt. Je moet goed luisteren en oplossingen bieden voor de vraag áchter de vraag, oplossingen die het hele productieproces een impuls geven.” Hot topics zijn continue productie, gravimetrisch doseren, hygiëne, modulair bouwen en automatiseren. Dr. Christian Nied is de nieuwe Product Manager Feeding bij Gericke AG, Zwitsers producent van apparatuur en totaaloplossingen voor de handling van droge stoffen, gevestigd in Regensdorf. Gericke is actief in voeding, farma en chemie. “We zijn een hecht familiebedrijf, waar op dit moment de vierde generatie aan het roer staat”, zegt Nied. “De cultuur is open, dynamisch en creatief. Dat moet ook wel om wereldwijd relevant te blijven. De weten regelgeving verandert voortdurend, markten fluctueren en de behoeften van onze klanten verschillen per land, per bedrijfstak, per bedrijf en per moment. Ons devies is dan ook om heel goed te luisteren naar onze klanten bij het ontwerpen van oplossingen. Dat beperkt zich niet tot feeders: om klanten de perfecte oplossing te kunnen bieden, moet je hun héle productieproces begrijpen. En hoe complexer de processen, hoe belangrijker is het om de taal van de klant te spreken.”
Solids Processing 2019-2, p.10
Lastige poeders hygiënisch, constant en flexibeler doseren De Precision Active Feeder
Lastige poeders hygiënisch, constant en flexibeler doseren
De Precision Active Feeder Precision en TBMA hebben in een tijdvak van drie maanden een feeder ontwikkeld om moeizaam stromende producten efficiënt en met een constante flow te kunnen doseren. De brede debietrange maakt hem flexibel inzetbaar in de voedingsindustrie. De Precision Active Feeder, kortweg PAF, is er in drie modellen, maar kan desgewenst ook tailormade gedimensioneerd worden. De brede debietrange maakt hem inzetbaar voor verschillende industrieën. Lastige poeders zijn er hygiënisch, constant en flexibeler mee te doseren, vertelt Mario van de Graaff, mede-eigenaar bij Klinkenberg/ Precision. “Precision ontwierp het modulaire concept in een periode van zo’n 12 weken. De PAF is ontworpen voor het doseren van producten met slechte stromingseigenschappen, waaronder kleverige en/of vettige poeders. Enkele toepassingen zijn weipoeder, melkpoeder en cacaopoeder.”
Solids Processing 2018-3, p.12
Gravimetrisch doseren leidt tot minder afkeur dakpannen Doseren Matthias Vanheerentals
Gravimetrisch doseren leidt tot minder afkeur dakpannen
Doseren Matthias Vanheerentals Sinds dakpanproducent Wienerberger een nieuwe feeder plaatste, is de samenstelling van hun basisgrondstof beter en betrouwbaarder geworden. Het granietpoeder wordt met de nieuwe feeder exacter en stabieler gedoseerd. Zo komen meer dakpannen door de kwaliteitskeuring. Wienerberger is een van de grootste producenten van bakstenen, binnenmuurstenen en gevelstenen ter wereld, maar het bedrijf heeft ook een sterke positie in de productie van keramische dakpannen opgebouwd. De ‘ieperiaanse’ klei die daarvoor gebruikt wordt, komt uit kleiputten nabij Kortrijk en wordt tot dakpannen verwerkt in Wienerbergers’ fabriek in Pottelberg in Aalbeke.
Solids Processing 2017-6, p.10
Meer items (2)
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Alfa Tech International BVBascules Robbe NVBienfait BVBSH bv- Bulk & Solids HandlingDinnissen Process TechnologyDosco Sales & Engineering B.V.EMT Eskens Process Solutions B.V.Gericke B.V.
JESMA Weighing Solutions Jongerius B.V. Jöst NederlandKlinkenberg ZaanstadKSE Process Technology B.V.LeBlansch Bulkhandling Equipment B.V.MATEC massagoed techniekMaxpac bvbaPENKO Engineering B.V.
PolimakPrecia molen nederland BVPrecision Process Equipment B.VRice Lake Weighing Systems Europe B.V. (Master Engineering)S.T. Projects BVSmits Proces TechniekSPS | Solids Process SolutionsSurplus Select - used machineryVerbaten Stortgoedtechniek B.V. (VST)
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

HMI eNodTouch voor weegprocessor eNod4 Besturing weegsystemen
HMI eNodTouch voor weegprocessor eNod4
Besturing weegsystemen SCAIME de bekende Franse fabrikant van weegapparatuur heeft gehoor gegeven aan de vraag uit de markt naar een betaalbare HMI. De eNodTouch completeert de weegprocessoren uit de e-Nod4 serie tot een volwaardig standalone weegsysteem voor de volgende toepassingen: - In- en uitdoseren in combinatie met de eNod4-D - Dynamische controle wegingen in combinatie met de e-Nod4-C - Speciale weegapplicaties in combinatie met de eNod4-T (in overleg) Deze externe 3,4” LCD touch screen communiceert via RS485 Modbus RTU met de weegprocessor en functioneert simultaan met de aangesloten PLC. Het frontpaneel is IP65 en er zijn tevens twee USB2.0 aansluitingen (typeA en mini-B) voorhanden. De eNodTouch is te gebruiken voor: - Weergave van meetwaarden en resultaten - Configuratie (set-up, filtering) en kalibratie
22-11-2013  |  4442x  |  Productnieuws  | 
Penko lanceert een nieuw instrument voor bandwegers Type 1020-bw
Penko lanceert een nieuw instrument voor bandwegers
Type 1020-bw Bandwegers zijn automatiseringen, bestemd voor de controle op alsmede het regelen en totaliseren van continue stromen stortgoed. Veelal wordt hiervoor een gedeelte van de band gewogen (m/l); de belading per meter band. Een bandlengtemeter bepaalt de verplaatsing (l). Het vermenigvuldigen van beide waarden (m/l x l = m) levert de, over de weger verplaatste, massa. Gelijktijdig wordt veelal de bandsnelheid, de verplaatsing per tijdseenheid (l/t), vastgesteld. Hierdoor is (m/l x l/t = m/t) de materiaalstroom of het debiet te berekenen. De nieuwe instrumenten bieden u tijdens bedrijf dan ook een schat aan informatie, namelijk de: 1. totaal verplaatste massa (m). 2. massastroom, de flow of het debiet (m/s). 3. bandsnelheid (l/t). 4. bandbelading (m/l). Naast het verstrekken van deze informatie is het verder mogelijk de toevoer naar de band af te schakelen en/of te regelen. Zo is de materiaalstroom te regelen en kan een vastgestelde massa afgeleverd worden.
21-08-2013  |  7022x  |  Productnieuws  | 
Platformweegcellen met ingebouwde weegprocessor van Scaime voor controle wegingen, in - en uitdoseren
Platformweegcellen met ingebouwde weegprocessor van Scaime
voor controle wegingen, in - en uitdoseren Na de digitale stainless steel plaformweegcellen heeft de Franse fabrikant SCAIME nu ook een serie aluminium platformweegcellen met ingebouwde weegprocessor ontwikkeld. Bij deze load cells heeft men wederom gekozen voor toepassing van de digitale weegcontroller eNod, waardoor er een zeer compacte en complete oplossing wordt geboden voor: - dynamische weegapplicaties - in- en uitdoseren Enkele features van deze single point load cells AAD: - toepasbaar voor weegplateaus tot max. 600mm x 400mm (75kg versie) - 2 digitale ingangen - 4 digitale uitgangen - seriële uitgang RS 485 ( MOD-bus RTU, SCM-bus) - CAN-bus interface (CAN Open) - 500 000 delen - digitale filtering Deze load cells zijn bij uitstek geschikt voor toepassing in bijvoorbeeld multihead -, checkweighers en roterende afvulmachines. De meegeleverde software eNodView completeert deze digitale weegcellen tot een ruimtebesparende en prijstechnisch gunstige oplossing voor vele weegapplicaties. De
17-01-2013  |  4570x  |  Productnieuws  | 
Laat meer zien (18)
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren