Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Efficiency TPM
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Aviko Rixona verbetert zich tot in de vezels Capaciteitsstijging zonder investeringen of extra personeel met TPM
Aviko Rixona verbetert zich tot in de vezels
Capaciteitsstijging zonder investeringen of extra personeel met TPM Als je een productieproces nastreeft met 100 procent uptime en nul verspilling, is het nodig je machines tot in de ‘vezels’ te kennen, onderhouden en beheersen. De fabriek van aardappelgranulaatproducent Aviko Rixona in Warffum hangt daarom boordevol met verbeterborden. Het gestoei met data, gestructureerd volgens de verbetermethode Total Productive Maintenance (TPM), levert opzienbarende resultaten op. De toch al hoge productiecapaciteit blijft maar stijgen en de ‘conversiekosten’ van aardappel tot eindproduct dalen gestaag. “Hoe diepgaander je aan de slag gaat met TPM, hoe beter”, stelt fabrieksmanager Jan Zijlstra. “Daarbij helpt het dat we de awards van het JIPM nastreven. Hun consultants helpen je steeds weer een stapje verder te komen. Ons doel: eenvoudig excellent zijn.” In Warffum in Noord-Groningen, net achter de Waddenzeedijk, ligt een fabriek van Aviko Rixona. De groene hallen en silo’s zie je tussen de boerderijen en weides al van kilometers ver liggen. “Deze fabriek is ooit begonnen vanuit een boerderij, in 1926”, vertelt plantmanager Jan Zijlstra. “Toen was het nog een conservenfabriek, maar inmiddels produceren we al meer dan zestig jaar alleen nog maar aardappel-granulaat. Sinds 1985 horen we bij Aviko, dat op haar beurt in 2002 onderdeel werd van Cosun.” Het jaarlijkse productievolume nam gestaag toe, tot tegenwoordig zo’n 30.000 ton. “De laatste zeven jaar zijn we de verbetermethode Total Productive Maintenance gaan toepassen. Daardoor blijft onze capaciteit stijgen met dezelfde fabriek, dus zonder investeringen in nieuwe apparatuur of extra mensen. Dat komt omdat er nauwelijks nog machinestoringen zijn. Ook worden de grondstofverliezen steeds verder teruggedrongen en voldoet ons aardappelpoeder vaak meteen aan de kwaliteitseisen. Corrigeren van ondermaats product kan wel, maar dat gaat ten koste van de beschikbare capaciteit.”
Solids Processing 2015-1, p.36
Uptime verbeteren met TPM Operator bij Rijk Zwaan moet bevriend raken met machine
Uptime verbeteren met TPM
Operator bij Rijk Zwaan moet bevriend raken met machine De corebusiness van Rijk Zwaan is het ontwikkelen van groenterassen en het produceren van groentezaden. Omdat de vraag stijgt, wordt de efficiency van het verwerkingsproces steeds belangrijker. Het opwerken van ruwe groentezaden tot eindproducten is bovendien logistiek complex vanwege het grote aantal productvarianten. Redenen genoeg om te kijken of het toepassen van een logistieke verbetermethode als Lean Manufacturing of Quick Response Manufacturing nut heeft. Wat blijkt: bij Rijk Zwaan doet men al veel op dat gebied op basis van intuïtie. Toch is er een verbeterpunt. Via Total Productive Maintenance (TPM) wordt gewerkt aan het terugdringen van stilstand en het aantal storingen in het productieapparaat.
Solids Processing 2013-6, p.54
Eerste TPM-award voor Suiker Unie  Puttershoek ‘Totaalvoetbal’ voor aanzienlijke rendementstijging verpakkingslijnen
Eerste TPM-award voor Suiker Unie Puttershoek
‘Totaalvoetbal’ voor aanzienlijke rendementstijging verpakkingslijnen Cosun is al geruime tijd bezig met de invoering van Total Productive Maintenance (TPM) als verbetermethode. De specialiteitenfabriek van Suiker Unie in Puttershoek is daarbij één van de koplopers binnen het concern. Het rendement van de verpakkingslijnen steeg hier met maar liefst 10 tot 15 procent. In januari sleepte men in Puttershoek de eerste TPM-award van het Japan Institute of Plant Maintenance (JIPM) binnen. Diet Wolfert van Suiker Unie legt uit hoe TPM binnen deze fabriek is geïmplementeerd.
Solids Processing 2013-3, p.42
Investeren in mensen en equipment Intersnack is bezig met gestage groei
Investeren in mensen en equipment
Intersnack is bezig met gestage groei Allerlei soorten nootjes, borrelnoten en pindakaas, zowel onder eigen merknaam als private label: dat is kort samengevat het assortiment van de Doetinchemse productieplant van Intersnack Nederland. De afzet groeit snel, zowel in private label als van het eigen merk Chio. Dat zorgt voor de nodige uitdagingen: hoe speel je daar als productieorganisatie op in? Plant manager Raymond Klaasing heeft een duidelijke visie. Dan gaat het niet alleen over investeren in equipment, maar vooral ook over de medewerkers en de organisatie.
Solids Processing 2013-1, p.32
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Jongerius B.V.
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren