Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Conische mengers
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Automatische mengfabriek met clean-room allure Huijbregts sluit cross-contaminatie allergenen uit
Automatische mengfabriek met clean-room allure
Huijbregts sluit cross-contaminatie allergenen uit “Onze knowhow zit niet zozeer in de recepten maar vooral in de automatisering van de processen”, stelt Frans Huijbregts vast, directeur van de Huijbregts Groep. Wat dat betreft heeft hij zich met zijn team van medewerkers helemaal uit kunnen leven in de nieuwe mengfabriek in Helmond. Hier vindt het hele traject van doseren, mengen en verpakken in hoge mate automatisch plaats. En dat in een atmosfeer die qua zuiverheid doet denken aan een chipfabriek.
Solids Processing 2010-6, p.50
Twentse nuchterheid Nat reinigen om contaminatievrij te mengen
Twentse nuchterheid
Nat reinigen om contaminatievrij te mengen Het is een opvallend gebouw aan de Turfkade in Almelo. Vlak naast de Bolletje-fabriek staat een soort watertoren. En daarin een veembedrijf dat eigenlijk een loonmengerij is? Voldoende reden om eens met eigenaar Jan Derk van Grootheest te praten. Over contaminatie, nat reinigen, flexibiliteit en het mengen van kleine en grote hoeveelheden heel uiteenlopende soorten stortgoed. En over de Twentse no-nonsens aanpak.
Solids Processing 2009-2, p.32
Modificeren in plaats van vervangen Ashland halveert mengtijd met aanpassingen aan Nauta-menger
Modificeren in plaats van vervangen
Ashland halveert mengtijd met aanpassingen aan Nauta-menger Hercules in Zwijndrecht, sinds vorig jaar Ashland, gebruikt op de plant twee Nauta-mengers die inmiddels te weinig capaciteit leverden. Het ligt voor de hand om er dan nog eentje naast te zetten. Maar gezien de beschikbare ruimte koos het bedrijf voor modificatie van de bestaande mengers. John Bervaes, Reliability Specialist, en Ron Jongeneel, Process Engineer, vertellen over het succes en over het raadsel dat overbleef.
Solids Processing 2009-3, p.14
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Dinnissen Process TechnologyEbbensFoeth b.v.Gpi Tanks & Process Equipment
Hein, Lehmann B.V.Hosokawa Micron BVJongerius B.V. Klinkenberg Zaanstad
N.M. Heilig B.V.Precision Process Equipment B.VSurplus Select - used machineryTBMA Europe BV | TBMA België BvbA
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Nieuw high shear menger-concept Uitbreiding Cyclomix-serie
Nieuw high shear menger-concept
Uitbreiding Cyclomix-serie Hosokawa Micron lanceert een nieuw concept voor middelgrote Cyclomix high shear poedermengsystemen met uitwisselbare productcontainers van 5 liter en 15 liter. Op basis van de succesvolle Cyclomix-technologie biedt dit concept klanten nu nog meer veelzijdigheid. De systemen zijn verkrijgbaar met een reeks opties waarmee de gebruiker de optimale configuratie voor hun doeleinden kan selecteren. Dankzij verwisselbare 5-liter en 15-liter productcontainers kan de klant één en dezelfde aandrijfunit gebruiken met de meegeleverde accessoires en hoeft hij alleen de productcontainer aan zijn behoeften aan te passen. De modulaire structuur bevat de volgende opties: * Koeling met kraanwater of koelmachines * Standaard of farmaceutisch controlesysteem * Lipafdichting of mechanische afdichting voor de rotor * Op zichzelf staand of "door de muur" ontwerp * Hefinrichting voor eenvoudig wisselen van containers Dit systeem sluit aan op de Cyclomix-serie tussen de Mini Cyclomix voor
12-04-2019  |  2043x  |  Productnieuws  |   | 
Bolz intec epts systeem voor poeders en granulaten. Voor toepassingen in o.a. de farmaceutische industrie
Bolz intec epts systeem voor poeders en granulaten.
Voor toepassingen in o.a. de farmaceutische industrie Het ”Emissionsfreies Pulver-Transport-System” is ontworpen voor het gesloten transporteren van poeders en granulaten onder steriele omstandigheden. Ze zorgt ervoor dat werkzame stoffen snel en veilig binnen een bedrijf kunnen worden vervoerd. Gegarandeerd emissievrij producttransport! Bolz intec ontwikkelt haar handmatig bediende systemen in nauwe samenwerking met toonaangevende Europese farmaceutische bedrijven. Elk EPTS systeem wordt op maat gemaakt en is altijd op de nieuwste technologie gebaseerd. Het systeem: Het EPTS bestaat uit een geoptimaliseerd vat dat is voorzien van ventielkleppen voor het vullen en legen. Aan de vulkant kunnen verschillende elementen worden gemonteerd, zoals trechters of inertiseer- en steriliseer adapters. Hetzelfde geldt voor de loskant. Aldus is het systeem aanpasbaar te maken voor een reactor, een molen of een tableteer machine. Het vullen en legen onder vacuüm is mogelijk. Het systeem kan eenvoudig en veilig worden
20-05-2016  |  3914x  |  Productnieuws  | 
De Vitomix: snel en compact Mid-intensity mengen
De Vitomix: snel en compact
Mid-intensity mengen De Vitomix: snel en compact Hosokawa Micron B.V. heeft een nieuwe menger ontwikkeld, de Vitomix. Deze menger vult de kloof op tussen low shear en high shear mengen. Opvallend punt van de Vitomix is de uiterst compacte bouw. Dankzij de deels cilindrische uitvoering (in plaats van een volledig conische vorm), het aangepast conische gedeelte en de bodem wordt eenzelfde volume bereikt bij aanzienlijk minder bouwhoogte. De Vitomix is uitgevoerd met een dubbele (lint) schroef. In combinatie met de grotere diameter van de schroef horen daardoor lineaire schroefsnelheden van 4,5 m/s tot de mogelijkheden. Door de hogere snelheid en mengintensiteit is bij Vitomix mengers sprake van hogere vermogens, vermogens tot 30 kW zijn gangbaar. De nieuwe constructie van de aandrijfarm is zodanig uitgevoerd dat er vrijwel geen sprake meer is van dode hoeken, zodat een minimum aan verontreiniging en residuvorming optreedt. De constructie van de toegangsdeur is eveneens aangepast.
27-10-2007  |  7987x  |  Productnieuws  | 
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren