NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Computerbesturingen
Selecteer
Computerbesturingen
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Proef met continu proces ondersteund met IT op maat Klantspecifieke blending voor premixen van vitamines en mineralen
Proef met continu proces ondersteund met IT op maat
Klantspecifieke blending voor premixen van vitamines en mineralen Wat geef je de operator voor tool als het vloerplan flexibel moet zijn? Juist, een iPad. Een uitdaging in een voedingsmiddelenbedrijf waar de hygiëne-eisen heel streng zijn. Vitablend bedacht samen met Nspyre de oplossing en Henk Kooistra en Donald Dijkstra van Vitablend leggen uit hoe deze is uitgewerkt. In 2001 zetten zes mensen het bedrijf Vitablend in Wolvega op. Henk Kooistra was een van deze zes en was verantwoordelijk voor de engineering: “We hadden duidelijk voor ogen hoe een blending-bedrijf er uit moest zien, elk vanuit onze eigen expertise. Vooral Jeroen de Quay had daar uitgesproken ideeën over, je kunt hem wel omschrijven als een visionair.” Dat het nieuwe bedrijf de oprichters geen windeieren heeft gelegd, blijkt uit de imposante plant in Friesland waar nu zo’n 65 mensen werken. Bovendien werd er drie jaar geleden ook een site in Singapore geopend, na vele verzoeken van klanten. In Azië werken inmiddels tien mensen voor het bedrijf. Vitablend produceert (pre)mixen van vitamines en mineralen. In de begintijd zaten er veel klanten in Zuid-Europa, maar inmiddels openden diverse multinationalklanten vestigingen in Azië die ook vanuit Singapore kunnen worden bediend. Donald Dijkstra: “In de categorie antioxidanten, door ons protection genoemd, maken we eigen standaardproducten. De andere categorie bestaat uit vitamines en mineralen, fortification, en die worden in samenspraak met ons laboratorium allemaal op klantwens gemaakt.” Het gaat vooral om kleine batches. Bij antioxidanten zijn deze meestal niet groter dan 1.000 kilo en bij vitamines en mineralen vaak maximaal 500 kilo. Kooistra: “Bij klanten vormt ons product vaak maar 0,1 procent van hun eindproduct. Dat betekent dat we heel hoge kwaliteit moeten leveren want met deze kleine hoeveelheid kun je met één batch een zeer grote partij eindproduct om zeep helpen.”
Solids Processing 2015-2, p.42
PPA-dag 2015 over efficiency, veiligheid, integratie en modelling Als je niet meet, kun je ook niet bijsturen
PPA-dag 2015 over efficiency, veiligheid, integratie en modelling
Als je niet meet, kun je ook niet bijsturen Met zo’n 225 aanwezigen was de PPA-dag, de jaarlijkse update over productie- en procesautomatisering van FHI, op 12 februari goed bezocht. Met drie plenaire presentaties en zo’n twaalf specifieke sessies, waarvan het gros van een inhoudelijk hoog niveau was, kreeg de bezoeker heel wat handvatten om zijn eigen plant verder te ontwikkelen. De cloud, en dus big data, models en IT waren de thema’s van veelal voorbeelden uit de praktijk. Vera Lourenço van Trespa International BV en René Tassche van FrieslandCampina belichtten als eerste model based process control binnen hun organisatie. Het hoeft geen betoog dat process modelling, oftewel realtime controle, first time right en realtime releases genereert en door de vermindering van de foutkans en het voorkomen van productvariatie efficiënter en sneller werkt. Maar, zo hield Tassche de toehoorders voor, welk systeem moet je kiezen? Want de variabelen zijn legio: toeleveranciers, proces en product bijvoorbeeld. Bovendien vereist het een gedragsverandering bij alle betrokkenen. Al deze factoren behoren op zich al tot een apart proces en hoe beter dit wordt gecontroleerd, wat samenwerking en de juiste mensen eist, hoe beter het resultaat is. Tassche gaf als tip mee goed te overwegen waar wel en niet sensoren aan te leggen. Hoe meer informatie, hoe arbeidsintensiever het is om alles bij te houden. Dat is verspilde moeite als het geen toegevoegde waarde biedt. “Aan de andere kant: als je niet meet, kun je ook niet bijsturen.”
Solids Processing 2015-2, p.34
Gaming-technologie bij het laden en lossen van bulkschepen EMO loopt wereldwijd voorop met geavanceerde automatisering
Gaming-technologie bij het laden en lossen van bulkschepen
EMO loopt wereldwijd voorop met geavanceerde automatisering Bij EMO op de Maasvlakte gebeurt alles in de overtreffende trap: opslag van kolen en ijzererts op 160 hectare, overslag met een capaciteit van 200.000 ton per dag en maar liefst zeven gigantische stacker/reclaimers om erts en steenkool te storten en af te graven. Er is een netwerk van transportbanden van in totaal 47 kilometer. De losbruggen aan de zeekade lossen de grootste bulkcarriers ter wereld met gigantische grijpers, tot wel 85 ton per grijper. Achter de schermen wordt bovendien een hightech investeringsprogramma uitgevoerd dat het proces verregaand moet automatiseren en alle equipment onbemand moet kunnen laten opereren. Op het eerste gezicht lijkt het een simpel proces: zeeschip lossen, materiaal opslaan op het terrein en weer storten in een ander zeeschip, binnenvaartschip of wagon. Toch weet men bij EMO dat proces telkens weer te verbeteren en te verfijnen. In het kader van een meerjaren- investeringsplan van zo’n 110 miljoen euro is er de afgelopen jaren al het nodige gebeurd. Daaronder de realisatie van volledig automatische treinbelading (zie Solids Processing nr. 5 van 2008), een extra stacker/reclaimer, een nieuwe controlekamer en de bouw van een nieuwe mega-losbrug voor zeeschepen, de grootste ter wereld (zie Solids Processing nr. 4 van 2012). Recentelijk is de focus steeds meer verschoven naar vergaande automatisering en verbeterde informatievoorziening. Daarbij loopt EMO wereldwijd voorop qua innovatie.
Solids Processing 2015-1, p.20
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

AuteQ
Evalan BV
PENKO Engineering B.V.
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Nieuwe fanless Box PC van Advantech als goed niet meer goed genoeg is!
Nieuwe fanless Box PC van Advantech
als goed niet meer goed genoeg is! De UNO-3283G-674AE, een Embedded Box PC uit de UNO-serie van Advantech, is ondanks de hoge computerprestaties fanless uitgevoerd. De grote koelrib aan de zijkant zorgt voor de warmteafvoer, waardoor zelfs een 6e generatie Intel® Quad Core i7 processor zonder problemen toegepast kan worden. Dit systeem is zeer geschikt voor bedrijfskritische applicaties. De UNO heeft de mogelijkheid om een twee 10…36Vdc voedingen aan te sluiten. Hiermee kan het systeem redundant gevoed worden of men kan op één van de voedingen een UPS aansluiten. Hierdoor voorkomt men het plotseling uitschakelen of van de PC. Een relaisuitgang zorgt ervoor dat u op een spanningsuitval geattendeerd wordt. Op de UNO is een aardklem aanwezig. Daarmee kunnen ongewenste spanningen op het chassis of EMC storingen netjes worden afgevoerd. Om te zorgen dat de informatie op de industriële PC behouden blijft is het mogelijk om twee ‘hot-swappable’ schijven te plaatsen in een RAID 0 of RAID 1 configuratie. De
17-10-2016  |  2418x  |  Productnieuws  | 
Klaar voor de toekomst met de modulaire DIN-rail IPC Control Industry4.0 ready
Klaar voor de toekomst met de modulaire DIN-rail IPC Control
Industry4.0 ready Advantech introduceert de nieuwe DIN-rail IPC controller welke hoge CPU prestaties, flexibiliteit en kostenefficiëntie met elkaar combineren. Uitgangspunt bij de ontwikkeling van de APAX-5580 is dat het systeem naadloos past in evoluties als Industry 4.0 en Smart Factory 2.0. De essentiële technische uitgangspunten hiervoor zijn dan ook samengevat in Advantech’s 3C-model: Computing, Connectivity en Control. Computing De APAX-5580 is een ultra compacte en krachtige fanless IPC voorzien van een Intel® Core i7™ 1.7GHz (2C) processor en 4GB intern geheugen. Tevens worden er gelijktijdig een Celeron en een Core i3™ versie geïntroduceerd. Standaard communicatie interfaces als GbE, USB en COM-poorten zijn aanwezig, evenals een monitoraansluiting voor lokale bediening en visualisering. Als opslag- en uitbreidingsopties kunt u kiezen uit mSATA, SD-slots, mPCIe-slots, dubbele voedingsingang en ondersteuning voor UPS. Een unieke feature van de APAX-5580 is de ‘One key recovery’.
30-09-2015  |  2501x  |  Productnieuws  | 
ADAM-5560CDS, PC Controller met PLC eigenschappen Industriële DIN-rail PC Controllers van Advantech
ADAM-5560CDS, PC Controller met PLC eigenschappen
Industriële DIN-rail PC Controllers van Advantech Toonaangevende industriële PC technologie en meer dan 25 jaar ervaring met I/O afhandeling vormen de basis van deze DIN-rail PC Controllers van Advantech. De laatste toevoeging in de serie Automation Controllers is de ADAM-5560CDS, nu beschikbaar is met Codesys versie 3.5 Met de IEC 61131-3 omgeving heeft u verschillende programmeertalen tot uw beschikking, waaronder ladderdiagram, functieblokken, instructiecode, Continuous Function Chart etc., welke door elkaar gebruikt kunnen worden. Binnen de programmeeromgeving beschikt Codesys over krachtige visualisatiesoftware (TargetVisu) voor lokale visualisering en/of bediening. Een monitor kan eenvoudig via de VGA-poort op de controller worden aangesloten. Optioneel is het mogelijk om de controller van WebVisu te voorzien waarmee u eenvoudig middels een web browser toegang heeft tot de visualisatie. Zowel de TargetVisu als de WebVisu maken gebruik van dezelfde database als de Runtime waardoor dubbele adressering en
01-04-2015  |  3215x  |  Productnieuws  | 
Laat meer zien (11)
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren