NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Compressoren
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Nieuw compressor geeft denkavit ’meer lucht’ Techniek: Erik te Roller
Nieuw compressor geeft denkavit ’meer lucht’
Techniek: Erik te Roller Met een nieuwe compressor beschikt diervoederproducent Denkavit het hele jaar door over voldoende perslucht, ook bij groeiende productie. De vrijkomende warmte kan het bedrijf goed benutten.

Denkavit, fabrikant van diervoeder voor vleeskalveren, fokkalveren, biggen en lammeren, gebruikt perslucht door zijn hele fabriek voor het bedienen van bijvoorbeeld vlinderkleppen, pelletizers en afzaklijnen. Dat wordt allemaal geregeld met een digitaal besturingssysteem.
Solids Processing 2017-5, p.38
Een goed advies is het halve werk John Neelen van Alup
Een goed advies is het halve werk
John Neelen van Alup Alup Kompressoren heeft wereldwijd meer dan honderd vestigingen en is in Nederland te vinden in Nieuwegein. Aan het roer staat John Neelen. Hij is al ruim 25 jaar werkzaam in de wereld van compressoren en ervan overtuigd dat een goed advies aan de klant, bijvoorbeeld ten aanzien van energiebesparing, leidt tot het gewenste resultaat voor beide partijen.
Solids Processing 2010-6, p.32
Persluchtlekkage verdient meer aandacht Het geld vliegt de lucht in...
Persluchtlekkage verdient meer aandacht
Het geld vliegt de lucht in... Dennis van Beers, salesmanager bij Festo, ziet het bij tal van zijn relaties. “Met een persluchtinstallatie laten gebruikers geld liggen. Uit onderzoek blijkt gemiddeld 20 tot 30 procent van het vermogen verloren te gaan door lekkages. En vaak ligt de druk veel te hoog, wat extra energie kost en weer extra lekkage veroorzaakt. Met een paar simpele acties kun je veel geld verdienen!” Van Beers licht toe welke acties ondernomen kunnen worden.
Solids Processing 2010-4, p.26
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Aerzen Nederland BV
AFT pneumotion BV
Busch B.V.
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Productnieuws

Atlas Copco vernieuwt serie scroll- compressoren
Atlas Copco vernieuwt serie scroll- compressoren
Atlas Copco heeft zijn SF-serie olievrije scroll- compressoren volledig vernieuwd. De reeks stille en compacte compressoren is voorzien van nog efficiëntere motoren en een zeer geavanceerde besturingsmodule. Bovendien is de range is uitgebreid met een 6 kW-model en 10 bar-varianten. De olievrije scroll-compressoren van Atlas Copco staan bekend om hun stille werking en compacte afmetingen. Zij zijn bijzonder geschikt voor gebruik in laboratoria, drukkerijen, de zuivelindustrie en voor veel andere toepassingen die een geluidsarme olievrije compressor vereisen. De nieuw geïntroduceerde SF+- compressoren zijn uitgerust met de modernste compressorregelaar, de Elektronikon® Mk. 5. Nieuwe hoofdcomponenten De vernieuwde scroll-compressoren worden aangedreven door een IE3 Premium Efficiency-motor met IP 55, klasse F isolatie, geschikt voor zware werk-omstandigheden. Atlas Copco heeft in eigen beheer een nieuw 5,5 kW scroll-element ontworpen. Hiermee is de range is uitgebreid
05-11-2014  |  4033x  |  Productnieuws  | 
Nieuwe reeks innovatieve zuigercompressoren Dixair®-Decibair®
Nieuwe reeks innovatieve zuigercompressoren
Dixair®-Decibair® GrassAir Compressoren B.V. introduceert een nieuwe reeks innovatieve zuigercompressoren in nieuwe uitvoeringen en met een groter drukbereik. De productvernieuwing betreft onder andere: * een compressorblok van een nieuwe generatie, * groter transportgemak, * een nieuwe vormgeving, * nieuwe aggregaat-uitvoering met geluiddemping voor speciale toepassingen. Introductie van nieuwe uitvoeringen met nieuwe modellen: * transportabele 6-liter uitvoering, * 10- en 2x11-liter uitvoering op wielen, * 15 bar, * Geluidgedempte basis compressor met of zonder ingebouwde ketel, * Geluidgedempte aggregaatuitvoering met droger Dit levert in totaal: * 43 modellen in standaarduitvoering * 21 modellen met geluiddemping * Drukken van 8 tot 15 bar
14-04-2011  |  3117x  |  Productnieuws  | 
Spiralair®-compressoren gegarandeerd 100 % olievrij Spiralair® K-KS 15
Spiralair®-compressoren gegarandeerd 100 % olievrij
Spiralair® K-KS 15 De efficiëntie van uw industriële proces en de kwaliteit van uw producten zijn direct afhankelijk van de zuiverheid van uw perslucht. Om uitzonderlijk hoge kwaliteits- en reinheidsniveaus te bereiken, zijn niet-gesmeerde compressoren absoluut noodzakelijk om ieder risico van verontreiniging van het persluchtnet door olie uit te sluiten. Kies niet-gesmeerde compressoren voor 100% veiligheid en volkomen gemoedsrust. De compressie wordt tot stand gebracht door de oscillerende beweging van twee spiralen. Eén spiraal is stationair, de andere is beweegbaar. Door hun interactie wordt de lucht in de compressieruimte gezogen. De oscillerende spiraal comprimeert de lucht in een regelmatig en continu proces door het volume ervan te verkleinen. De luchtstroom wordt naar het midden van de spiraal geleid voordat hij wordt gekoeld. Voor dit compressieproces is geen smering nodig, omdat de spiralen elkaar nooit raken: Spiralair®-compressoren zijn daarom gegarandeerd 100 % olievrij.
07-04-2011  |  2885x  |  Productnieuws  | 
Delta Twin kroon op succesvolle Delta-serie
Delta Twin kroon op succesvolle Delta-serie
Aerzen heeft met de ‘Delta Twin’ een nieuwe olievrije persluchtcompressor geïntroduceerd. Het gaat om tweetraps olievrije schroefcompressoraggregaten. Samen met de succesvolle Delta Blower en Delta Screw, bestrijkt Aerzen nu als enige leverancier het gehele drukbereik van 70 % vacuüm tot 10 bar(g) met olievrij comprimerende V-snaargedreven machines. De nieuwe serie heeft een motorcapaciteit van 75 tot 200 kW, waardoor drukverschillen tot 10 bar mogelijk zijn. Met 3 bouwgroottes kunnen ze volumestromen van 760 tot 2.450 m³/h realiseren. Deze industriële perslucht kan niet alleen gebruikt worden als werk- of proceslucht in verfspuiterijen, levensmiddelenbedrijven en de chemische en farmaceutische industrie, maar ook als stuurlucht voor pneumatische systemen. De Delta Twin-serie wordt in België en Luxemburg op de markt gebracht door Aerzen Belgium en is eveneens te huur.
20-01-2004  |  2348x  |  Productnieuws  | 
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Mink Droge klauwenvacuümpompen en -compressoren efficiënte en betrouwbare opwekking van vacuüm en perslucht
Mink Droge klauwenvacuümpompen en -compressoren
efficiënte en betrouwbare opwekking van vacuüm en perslucht Mink klauwenvacuümpompen zijn speciaal ontwikkeld voor industriële toepassingen waarvoor een constant vacuüm, een hoog zuigvermogen en een volledig olievrije compressie essentieel zijn. De klauwenvacuümpompen werken contactloos; tijdens de compressie zijn olie noch vloeistoffen nodig. Dankzij de geavanceerde klauwentechnologie zijn Mink klauwenvacuümpompen buitengewoon efficiënt. Deze technologie zorgt namelijk voor een lager energieverbruik en voor betere prestaties. De vacuümpompen werken contactloos en hebben nagenoeg geen onderhoud nodig. In de praktijk betekent dit 60% lagere energie- en bedrijfskosten in vergelijking tot conventionele vacuümpompen. Dezelfde klauwentechnologie wordt ook toegepast in Mink compressoren. Deze leveren olievrije lucht/gas tot 2 bar(g) en een volumestroom tot 300 m3/uur.
20-07-2017  |  3563x  |  Productbeschrijving  | 
Perslucht volgens ISO 8573-1 klasse 0 Rotorcomp ETC-SV katalytische olie afscheider
Perslucht volgens ISO 8573-1 klasse 0
Rotorcomp ETC-SV katalytische olie afscheider Perslucht of gecomprimeerde lucht is een kostbaar gebruiksmiddel bij de productie van veel verschillende artikelen. Van de voedingsindustrie, farmaceutische industrie tot en met het lakken van auto’s en schepen worden grote hoeveelheden gecomprimeerde lucht toegepast. Adsensys is in staat om uw verbruik en lekverliezen in beeld te brengen en daarmee aan te geven hoeveel energiekosten u betaalt per geproduceerde m3 perslucht of verspilde gecomprimeerde lucht. Sinds kort gebeurd het monitoren van perslucht kwaliteit volgens ISO 8573 en DIN 12021. Door de nieuwe samenwerking met Rotorcomp leveren wij beproefde verwijdering van rest olie, siliconen en andere koolwaterstofverbindingen uit perslucht. De ETC van Rotorcomp zorgt ervoor dat uw gecomprimeerde lucht voldoet aan de richtlijnen die opgesteld zijn volgens ISO 8573-1 klasse 0, met een rest olie gehalte van lager dan 0,0025mg/m3 gecomprimeerde lucht. Deze installatie is leverbaar tot een druk van 45bar en hoeveelheden
08-01-2014  |  3994x  |  Productbeschrijving  |   | 
Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren