Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Brand- en explosieonderdrukking
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Smeulende houtkorrels oorzaak explosie Onderzoeksrapport over brand Amercentrale
Smeulende houtkorrels oorzaak explosie
Onderzoeksrapport over brand Amercentrale Op 10 september 2014 vond bij de Amercentrale in Geertruidenberg een zware explosie plaats in een elevatortoren waarmee houtsnippers in een silo werden getransporteerd, waardoor vier silo’s zwaar werden beschadigd. In één van de silo’s brak vervolgens een brand uit die zich uitbreidde naar een rubber transportband. Er vielen geen slachtoffers. Onlangs heeft Essent Power/RWE Generation NL na uitvoerig onderzoek haar rapport met daarin de definitieve bevindingen toegestuurd aan de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant. In dat onderzoeksrapport heeft het moederbedrijf van Essent, RWE, eigenaar van de centrale, een samenvatting gegeven van het incident en de bevindingen beschreven van het onderzoeksteam. Onderzocht werd wat een mogelijke oorzaak is van de explosie. Ook zijn er aanbevelingen gedaan om dergelijke incidenten in de toekomst zoveel als mogelijk te voorkomen. De aanbevelingen uit dit rapport zullen worden meegenomen in de maatregelen voorafgaand aan het opnieuw inzetten van de opslagsilo’s aan de biokade.
Solids Processing 2015-1, p.14
TÜV-certificering en een nieuwe plug  Ontwikkelingen bij Klinkenberg
TÜV-certificering en een nieuwe plug
Ontwikkelingen bij Klinkenberg Klinkenberg Zaanstad heeft al jaren een Lloyds certificering voor een aantal van hun Atex-geschikte transportschroeven. Maar nu is er opeens ook een TÜV-certificering. En een nieuwe plug om vlamdoorslag te voorkomen. Over het hoe en waarom praten we met engineer Willem Jan Jansma en sales engineer John Drenth.
Solids Processing 2009-5, p.44
Statische elektriciteit Explosiegevaar in slangen bij pneumatisch transport (1)
Statische elektriciteit
Explosiegevaar in slangen bij pneumatisch transport (1) In een serie van twee artikelen beschrijft de auteur hoe ontsteking van stof-luchtmengsels in vaste leidingen en flexibele slangen kan plaatsvinden. Als praktisch voorbeeld wordt een daadwerkelijk incident veroorzaakt door een slang behandeld. In dit eerste artikel komt de theorie van het fenomeen statische elektriciteit aan bod.
Solids Processing 2009-3, p.30
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Filcoflex BVHitma Groep B.V.M.I.P. nv
Maes Safety Products & Services B.V. (MSPS)REMBE® GmbH Safety + ControlStuvEx International nv
VDL Industrial Products b.v.Witlox-Brandveiligheid BV
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Stofonderdrukking met leidingwater sproeikoppen van Zentri-Jet bij Airtechnic
Stofonderdrukking met leidingwater
sproeikoppen van Zentri-Jet bij Airtechnic In grote ruimtes waar materialen geladen, gelost of verwerkt worden, is stofafzuiging bij de bron niet altijd mogelijk. Recent hebben wij ons leveringsprogramma uitgebreid met stofonderdrukking door middel van ultrafijne verneveling van water. Daarbij maken we gebruik van de innovatieve, hoogwaardige sproeikoppen van Zentri-Jet. Deze sproeikoppen kennen geen bewegende delen en geven een ultrafijn, kegelvormig sproeibeeld, wat nodig is om het fijnstof in te kapselen. Het grote voordeel van dit systeem is dat normaal leidingwater te gebruiken is zonder dat dit leidt tot verstoppingen.
14-09-2012  |  5475x  |  Productnieuws  | 
Roterende sluizen van VDL gecertificeerd volgens nieuwste norm
Roterende sluizen van VDL gecertificeerd volgens nieuwste norm
Om stofexplosies in industriële processen te voorkomen worden compartimenten in het industriële proces van elkaar gescheiden door beveiligingen. Normaal gesproken zorgen de roterende sluizen ervoor dat er een bepaald drukverschil tussen de compartimenten blijft bestaan, waardoor het product binnen het proces getransporteerd kan worden. Tegelijkertijd kunnen roterende sluizen functioneren als explosie compartimentering. Dit betekent dat wanneer er een explosie optreedt, de roterende sluizen een barrière vormen en de explosie druk mogelijk wordt ontlast middels bijvoorbeeld een explosie breekplaat of wordt ingekapseld door een explosie onderdrukkingssysteem. Om deze functie te vervullen, dienen de sluizen aan zeer strenge eisen te voldoen. In het begin van dit jaar zijn er bepaalde type sluizen (ook met PU bladen) van VDL Industrial Products gecertificeerd, waardoor ze nu ook voor explosie compartimentering ingezet mogen worden. Begin april is er door de Duitse keuringsinstantie
03-05-2012  |  5659x  |  Productnieuws  | 
Mechanical Lock Out verhoogt explosieveiligheid
Mechanical Lock Out verhoogt explosieveiligheid
Het betreden van installaties of apparaten (voor bvb. herstellingen, inspectie, reiniging, e.d.) is slechts toegelaten indien elk gevaar voor het personeel is geweken. Gaat het om installaties die voorzien zijn van explosiebeveiliging, waarbij snel moet worden ingegrepen bij het ontstaan van een (stof)explosie, moet worden rekening gehouden met de waakzame aanwezigheid van deze beveiligingen. Om een optimaal veilige werkomgeving te bieden aan personenen die apparaten betreden die voorzien zijn van explosie-onderdrukking biedt Fike een unieke oplossing. De HRD Mechanical Lock Out biedt een échte oplossing: inzetbaar op alle Fike explosieblussystemen (bestaande en nieuwe), zonder afbreuk aan de efficientie van de explosiebeveiliging, eenvoudig te installeren, onderhoudsvriendelijk én in hoge mate integreerbaar met bestaande proces-toegangscontrole.
12-02-2009  |  3839x  |  Productnieuws  | 
Laat meer zien (2)
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren