NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Silo`s / bunkers
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Succesvol hergebruik MDF-restmateriaal Maatwerk van Ventilec
Succesvol hergebruik MDF-restmateriaal
Maatwerk van Ventilec Ventilec, gespecialiseerd in de productie en montage van onder meer mengers, elevatoren, bigbag-stations, pneumatische transportsystemen en silo’s, doet niet aan standaardoplossingen, wel aan maatwerk. Het leveren van maatwerk is mede mogelijk omdat alle daarvoor benodigde expertise intern bij de onderneming in Lokeren voorhanden is. Het nut daarvan bleek ook recent weer bij een project gericht op hergebruik van MDF-restmateriaal. Een Belgische firma kampte met het probleem dat het bij de productie vrijkomende MDF-stof onder de noemer ‘afval’ diende te worden afgevoerd. Omdat het om substantiële hoeveelheden (her)bruikbaar materiaal ging – MDF bestaat uit gedroogde houtvezels die met behulp van harsen met elkaar zijn verbonden – werd de noodzaak van hergebruik van het restmateriaal groter, ook in het kader van de roep om duurzaamheid.
Solids Processing 2018-3, p.25
Haitsma kiest voor kunststof Opslag: Erik te Roller
Haitsma kiest voor kunststof
Opslag: Erik te Roller Bij Haitsma Beton in Kootstertille zijn afgelopen zomer twee stalen silo’s vervangen door twee nieuwe glasvezelversterkte kunststof silo’s. In beide silo’s, met elk een diameter van vijf meter, kan circa 500 ton cement worden opgeslagen “In de betonindustrie denken mensen vaak dat kunststof uitsluitend geschikt is voor kleinere silo’s. Cement kun je echter heel goed en zelfs beter opslaan in een silo van glasvezelversterkt polyester”, zegt Michel Bregman van UBO Engineering in Soesterberg. Deze firma heeft de installatie van de kunststof silo’s met doseerlijnen vanaf het begin tot het einde verzorgd.
Solids Processing 2017-6, p.20
Smeulende houtkorrels oorzaak explosie Onderzoeksrapport over brand Amercentrale
Smeulende houtkorrels oorzaak explosie
Onderzoeksrapport over brand Amercentrale Op 10 september 2014 vond bij de Amercentrale in Geertruidenberg een zware explosie plaats in een elevatortoren waarmee houtsnippers in een silo werden getransporteerd, waardoor vier silo’s zwaar werden beschadigd. In één van de silo’s brak vervolgens een brand uit die zich uitbreidde naar een rubber transportband. Er vielen geen slachtoffers. Onlangs heeft Essent Power/RWE Generation NL na uitvoerig onderzoek haar rapport met daarin de definitieve bevindingen toegestuurd aan de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant. In dat onderzoeksrapport heeft het moederbedrijf van Essent, RWE, eigenaar van de centrale, een samenvatting gegeven van het incident en de bevindingen beschreven van het onderzoeksteam. Onderzocht werd wat een mogelijke oorzaak is van de explosie. Ook zijn er aanbevelingen gedaan om dergelijke incidenten in de toekomst zoveel als mogelijk te voorkomen. De aanbevelingen uit dit rapport zullen worden meegenomen in de maatregelen voorafgaand aan het opnieuw inzetten van de opslagsilo’s aan de biokade.
Solids Processing 2015-1, p.14
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Alfa Tech International BVBOS NederlandEMT ERIKS bvGpi Tanks & Process EquipmentJansen&HeuningJongerius B.V. KSE Process Technology B.V.
LDL Bulkhandling BVM.I.P. nvMettler-Toledo B.V.N.M. Heilig B.V.Peruweld S.A.Polem BVPolimakPrecia-Molen Nederland BV
S.T. Projects BVSCE NV Silo Construction and EngineeringSmits Proces TechniekSurplus Select - used machineryVDL Industrial Products b.v.Ventilec nvYstral Benelux (RS Contracting BV)
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren