Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Metingen, analyses
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Hitma Groep B.V.Hydronix Ltd
Jongerius B.V. Lampe Group
Optyl BVBA
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Identificatie met NIR in een handomdraai
Identificatie met NIR in een handomdraai
In de meeste industrieën is de identificatie van een grondstof of eindproduct onmisbaar. Of het nu gaat om ingangscontrole, een inline meting of een kwaliteitscontrole op het laboratorium, een eenvoudige en betrouwbare meting verbetert uw proces. Met de MicroNIR™ Pro Spectrometer van JDSU bent u snel in staat een betrouwbaar en reproduceerbaar spectrum te meten en analyseren. De compacte NIR analyser is eenvoudig in gebruik en zeer geschikt voor routine metingen in het bereik van 950-1650 of 1150-2150nm. De kleine handzame analyser in combinatie met de gebruiksvriendelijke software maken de identificatie van uw product op iedere plek toegankelijker. Bent u benieuwd wat identificatie met NIR voor uw proces kan betekenen? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden specifiek voor uw applicatie.
17-03-2015  |  4917x  |  Productnieuws  | 
Snel en flexibel het O2 gehalte bepalen
Snel en flexibel het O2 gehalte bepalen
In uiteenlopende procesindustrieën wordt dagelijks gebruik gemaakt van analysers om het zuurstofgehalte in gassen te bepalen. Een zuurstof analyse wordt bijvoorbeeld gebruikt om de zuiverheid van een gas zoals stikstof te monitoren voor kwaliteitscontrole en procesbeheersing. Maar ook om de veiligheid te monitoren bij het inertiseren, het proces waarbij het zuurstofgehalte boven een lading in een opslagtank wordt verlaagt. Met de nieuwe zuurstofanalyser INSTA TRANS van Teledyne meet u binnen enkele minuten het zuurstofgehalte in uw applicatie. Het flexibele instrument heeft een vrij instelbaar meetbereik van 0-10 ppm en is ook eenvoudig om te zetten naar een procentuele meting (0-25%). De betrouwbare meting door de elektrochemische cel is direct zichtbaar op het ingebouwde scherm en heeft een eenvoudige kalibratie. Met de flexibele INSTA TRANS O2 transmitter bespaart u tijd en geld in uw proces. Bent u benieuwd wat de zuurstofanalyser INSTA TRANS van Teledyne
24-07-2014  |  4872x  |  Productnieuws  | 
Zuurstofanalyse verbetert de isolatiewaarde van glas
Zuurstofanalyse verbetert de isolatiewaarde van glas
Hoogrendement (HR) dubbelglas bestaat uit minimaal 2 glasplaten die op een bepaalde afstand luchtdicht met elkaar zijn verbonden. In de ruimte tussen de glasplaten maken producenten van HR dubbelglas gebruik van Argon, een edelgas om de isolatiewaarde te verhogen voor een beter rendement. De aanwezigheid van onder andere zuurstof verlaagt de isolatiewaarde en moet dus worden geminimaliseerd om te voldoen aan de kwaliteitseisen van bijvoorbeeld HR++ glas. De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in de zogenaamde U-waarde, het getal geeft aan hoe groot de warmtestroom door de constructie is. Dus hoe lager de waarde hoe beter het glas isoleert. Voor een optimale kwaliteit van het glas is het onder andere noodzakelijk om zoveel mogelijk de aanwezige stikstof en zuurstof in de ruimte tussen het glas te vervangen door pure Argon. Hiervoor maakt de glasproducent gebruik van zuurstofanalysers. De draagbare analyser van Teledyne meet snel en nauwkeurig het zuurstof gehalte.
06-05-2014  |  4827x  |  Productnieuws  | 
Laat meer zien (4)
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PORTALS
solidsprocessing.nl Schuettgut-Portal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren