NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Explosie-ontlasting
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Zone-indeling en beschermingswijzen Stofexplosies deel 3
Zone-indeling en beschermingswijzen
Stofexplosies deel 3 In deel 1 en 2 van de serie over stofexplosies behandelden we de basisbegrippen. Deze keer komen zonering en het voorkomen van stofexplosies met de daarvoor toegepaste beschermingswijzen en methoden aan bod. Om een juiste keuze te maken, is het noodzakelijk te weten in welke omgeving de apparatuur gaat worden geplaatst. Op basis van de procesgegevens wordt een zone-indeling gemaakt waarbij de kans op het ontstaan van een explosie wordt beoordeeld.
Solids Processing 2011-4, p.86
Explosiebeveiliging elevatoren kan efficiënter Recent onderzoek met verrassende resultaten
Explosiebeveiliging elevatoren kan efficiënter
Recent onderzoek met verrassende resultaten De bakjes- ofwel bekerelevator voor het verticale transport van de meest uiteenlopende producten, kom je overal tegen. Statistieken omschrijven de elevator echter als één van de gevaarlijkste apparaten omdat het risico op een explosie er zeer reëel is. Elevatoren zijn verantwoordelijk voor ongeveer 30-40 procent van de stofexplosies in bedrijven. Recent onderzoek wijst uit dat explosies niet eenvoudig te voorkomen zijn maar dat de schade wel goed te beperken is. De auteurs belichten alle aspecten diepgaand, zowel vanuit hun praktijk als vanuit de theorie, om her en der de nodige tips te geven en uiteindelijk met een praktische aanbeveling te komen.
Solids Processing 2010-4, p.64
Stofexplosies vormen een vaak onderschat risico Voorkomen en bestrijden
Solids Processing 2010-3, p.54
Meer items (3)
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Adbulco Trading BVDenios BVDMN-WESTINGHOUSEHitma Groep B.V.M.I.P. nv
Maes Safety Products & Services B.V. (MSPS)Polem BVPolimakREMBE® GmbH Safety + ControlStuvEx International nv
TBMA Europe BV | TBMA België BvbATranstech Industrieservice BVVDL Industrial Products b.v.Witlox-Brandveiligheid BV
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Elevatoren beveiligen met BEEP
Elevatoren beveiligen met BEEP
Het juist toepassen van constructieve explosiebeveiliging is maatwerk. Dat geldt in het bijzonder voor elevatoren. Atex Explosionsschutz introduceert hiervoor ‘BEEP’; Bucket Elevator Explosion Protection. Deze nieuwe, innovatieve vorm van beveiliging is gebaseerd op de laatste technische inzichten die onderzoeken naar explosies in elevatoren hebben opgeleverd. Op deze manier kan op basis van de te transporteren producten en de technische gegevens van de elevator de juiste beveiliging aangeboden worden op de voor de gebruiker meest economische wijze. Daarbij worden de eisen die de Atex 95 voor de fabrikant en de Atex 137 voor de gebruiker in acht genomen.
18-04-2008  |  5496x  |  Productnieuws  | 
Nieuwe ATEX service van Jongerius en Govatec Verder Atmospheres Explosives (ATEX)
Nieuwe ATEX service van Jongerius en Govatec Verder
Atmospheres Explosives (ATEX) Als werkgever bent u verplicht een explosie veiligheidsdocument te kunnen voorleggen, wat laat zien dat uw bedrijf is doorgelicht wat betreft explosierisico’s en passende maatregelen heeft getroffen om een veilige omgeving te garanderen. Jongerius en Govatec Verder hebben al jaren ervaring met het bouwen van complete systemen en leveren van componenten onder ATEX 95. Voor zowel nieuwbouw als aanpassen van bestaande installaties naar ATEX 95. Dit laatste vraagt de nodige creativiteit en kennis van de beschikbare technieken en mogelijkheden die de ATEX 95 biedt voor bestaande systemen. Hiernaast is proceskennis natuurlijk een must om een optimale oplossing te kiezen. Wij hebben voor u als producent deze dienst beschikbaar. De Jongerius/Govatec Verder aanpak - Wij bieden u een gratis Quick-Scan aan om te beoordelen of u te maken heeft met explosie gevaarlijke producten en waar eventueel aanpassingen nodig zijn in uw proces of installatie. - Vervolgens doen wij
14-06-2007  |  5043x  |  Productnieuws  | 
Alle Explosieveiligheden nu ATEX conform
Drukontlasting, Onderdrukking en Isolatie Fike meldt dat alle explosiebeveiligingsoptie verkrijgbaar zijn met keuring volgens de nieuwste Europese richtlijn 94/9/EC. Hierdoor wordt het mogelijk installaties en apparaten te beveiligen conform de recente aanpassingen van de Europese wetgeving. Plug & Play explosieveiligheid Nieuwe EPACO maakt explosiebeveiliging kinderspel De nieuwe Fike EPACO generatie explosiebeveiligingen zorgt ervoor dat explosieonderdrukking en isolatie modulair en eenvoudig te verwezelijken is. "Plug & Play" en "Install & Forget" zijn termen die bij de ontwikkeling van deze baanbrekende besturingen doorslaggevend waren. De nieuwste CEREX-explosiedetectoren vullen het gamma aan. Sanitaire explosieveiligheid Sani-V & Sani-V-S explosiepanelen voor de veeleisende toepassingen De nieuwste generatie Fike explosiepanelen bieden nu ongekende mogelijkheden om explosiebeveiliging toe te passen daar waar eisen aan hygiene en CIP/SIP gelden.
21-10-2003  |  2983x  |  Productnieuws
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren