NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

EVENT
05-10-2011 - 06-10-2011
Deel dit event
Soort: Vakbeurs
Duur: 2 dagen
Startdatum: 05-10-2011
Einddatum: 06-10-2011
Plaats: Rotterdam

Toegang: Gratis (na registratie)

easyFairs® Solids NL 2011

Vakbeurs

SOLIDS 2011 de gespecialiseerde bulk- en stortgoederenvakbeurs in Nederland

SOLIDS 2011 is marktspecifiek, compact, vindt twee-jaarlijks plaats en duurt slechts twee dagen. De beurs zet een divers, actueel en dus compleet overzicht van de oplossingen voor verwerking, handling, transport en opslag van stortgoederen neer. Het is hiermee de enige gespecialiseerde bulk- en stortgoederenvakbeurs in Nederland. In hét hart van de industriële regio, Rotterdam, verenigt SOLIDS 2011 inkopers én leveranciers gespecialiseerd in de productie en verwerking van poeders, granulaten en bulkgoederen om oplossingen te demonstreren en te verkopen aan het volledige spectrum van solids-ingenieurs en beslissingnemers. Het werkterrein loopt uiteen van voeding en drank, tabak, mengvoeders, chemie, metaal, plastics en rubber, mineralen, bouwmaterialen, landbouw, meststoffen en farmaceutica.

Deze dynamische vakbeurs richt zich hiermee vooral naar eindgebruikers die graag de innovaties, nieuwe producten en technologieën willen bekijken binnen de stortgoederenbranche, daar waar de markt het meest in beweging is en de zoektocht naar innovaties en oplossingen aan de orde van de dag is. Het is een vakbeurs die op uitnodiging wordt bezocht. Dit garandeert u een hoge kwaliteit bezoekers.

_http://linktrack.info/.1xu2 target=_blank>_ _http://linktrack.info/.1xu2 target=_blank>_

Als uw bedrijf oplossingen ontwikkelt of aanbiedt die ervoor zorgen dat de gespecialiseerde bulk- en stortgoedindustrie haar kosten kan verlagen en efficiënter, veiliger en productiever kan werken, dan is het een must om deel te nemen aan SOLIDS 2011.Opgelet: De toegang is gratis en enkel voor professionals. Studenten worden niet toegelaten.

 

Bedrijfsinformatie

Easyfairs®
Easyfairs®
Informatie over Artexis Easyfairs Easyfairs en Evenementenhal zijn twee organisaties van moederbedrijf Artexis Easyfairs, die elkaar in 2016 hebben gevonden en besloten de krachten te bundelen. De missie van Easyfairs Evenementenhal is het bedienen van communities en ‘een beeld te geven van hun toekomst’ op niet te missen evenementen die aansluiten op hun behoeften. Easyfairs Evenementenhal organiseert meer dan 80 evenementen in Nederland. Het portfolio bestaat onder meer uit: Bakkersvak, Dutch Comic Con, Empack, Green Expo, Pumps & Valves, Transport & Logistics, Rundvee & Mechanisatie Vakdagen, Landbouwdagen Intensieve Veehouderij, HortiContact, Transport Compleet, Auto Prof, Bouw Compleet, De Groene Sector, Maritime Industry, Trendz, Aqua Nederland Vakbeurs en Infra Relatiedagen. Easyfairs Evenementenhal beheert 3 eventlocaties in Nederland: Hardenberg, Gorinchem en Venray. Alle locaties bieden uiteenlopende mogelijkheden voor zowel particulieren als de zakelijke markt voor beurzen en congressen, evenementen en concerten, vergaderingen en (bedrijfs)feesten. Iedere locatie beschikt over 30.000 tot 40.000 m2 expositieruimte, moderne restaurants en 4.000 parkeerplaatsen. Easyfairs Evenementenhal streeft ernaar om Nederlands meest dynamische, flexibele en doeltreffende speler te zijn in de evenementensector. Om dit doel te bereiken zet de organisatie de beste marketing- en technologietools in voor haar medewerkers en creëert het sterke merken. ‘Visit the future’ met Easyfairs Evenementenhal.
Laatst bijgewerkt: 19-11-2019

Gerelateerde berichten

Penko breidt programma uit met Rembe producten Duitse "Grundlichkeit" nu ook vertegenwoordigt in Nederland
Penko breidt programma uit met Rembe producten
Duitse "Grundlichkeit" nu ook vertegenwoordigt in Nederland Penko is per 1 oktober 2011 distributeur voor Nederland van Rembe Control Division GmbH In de Nederlandse markt van solid handling is de controle (track & trace) van processen steeds belangrijker en moet dus ook nauwkeurig zijn. Weegtechniek is een bewezen manier om de processen te controleren. In de huidige tijd, met steeds meer software en integratie in automatiseringssystemen, lijken de signaalgever en signaal verwerker steeds verder van elkaar te staan. De weging blijft nog steeds een mechanische uitdaging en het uitgangssignaal wordt nog steeds elektronisch omgezet, echter de verwerking is meer en meer een software applicatie welke voor specifieke integratie zorgt in een PLC/PC omgeving. De ervaring van Rembe GmbH in flow meting zorgt voor een internationaal erkent producent en leverancier. Rembe GmbH is al meer dan 35 jaar actief in mechanische weegoplossingen gebaseerd op applicatie ervaring in solid handling. Eigen ontwikkeling en productie van o.a.
03-10-2011  |  3787x  |  Kort nieuws  | 
Skako vibration special voor moeilijke producten Opslaan, toevoeren, wegen en doseren van verhakende producten
Skako vibration special voor moeilijke producten
Opslaan, toevoeren, wegen en doseren van verhakende producten SKAKO vibrerende hoppers type FV zijn speciaal ontwikkeld voor zeer moeilijk lopende en verhakende materialen, welke normaal gesproken niet vanuit een silo of bak te lossen zijn. De SKAKO vibrerende hopper vervangt o.a. het handmatig vullen van bakken ten behoeve van toevoer aan tril/richttrommels, weegunits, verpakkingsmachines, ovens, galvanische baden, enz. De SKAKO vibrerende hopper is in feite een kleine opslagbunker en trilgoot in één. De bevestigingshoek van de magneetaandrijving zorgt niet alleen voor het transport van het materiaal, maar zorgt tevens voor ontwarring, waardoor een nauwkeurige dosering mogelijk wordt. Door middel van een SKAKO thyristorbesturing is de doseercapaciteit continu regelbaar tussen nul en maximum (0 ... 100%). De SKAKO vibrerende hoppers worden geleverd in 5 in grootte oplopende modellen. Als optie kan worden meegeleverd: • elektronische weeginrichting • extra doseertrilgoot • ondersteuningsframes • diverse inwendige
22-09-2011  |  5289x  |  Productnieuws  |   | 
Dinnissen introduceert `Slow Flow Conveying` tijdens Solids Rotterdam Pneumatisch transportsysteem voor het hygiënisch, behoedzaam en duurzaam verplaatsen
Dinnissen introduceert `Slow Flow Conveying` tijdens Solids Rotterdam
Pneumatisch transportsysteem voor het hygiënisch, behoedzaam en duurzaam verplaatsen Nieuw van Dinnissen is het Slow Flow Conveying transportsysteem. Hierin is een optimale balans bereikt tussen een laag energieverbruik en de praktische inzetbaarheid. Het transportsysteem kent lage luchtsnelheden, een hoge belading en minder luchtverbruik. Slow Flow Conveying is daardoor geschikt voor het hygiënisch, behoedzaam en efficiënt transporteren van bulk solids. Slow Flow Conveying werkt volgens het principe van zuig- of blaastransport. Poeders, korrels en granulaten worden op basis van een gecontroleerde lucht/gasstroom vanuit één of meer inlaatpunten naar één compacte ontvangstunit getransporteerd. Het omgekeerde is ook mogelijk. Omdat de verhouding tussen transportlucht/-gas en de belading middelmatig is, ontstaan er relatief lage transportsnelheden en een geringe wrijving tussen/van de grondstofdeeltjes. Dit maakt Slow Flow Conveying geschikt voor het behoedzaam vervoeren van breukgevoelige en slijtende producten zoals melkpoeders, krijt, instant poeders,
22-09-2011  |  4745x  |  Productnieuws  | 
Mobiele scheepsbeladingsysteem voor Holcim, Marokko B&W Stormajor
Mobiele scheepsbeladingsysteem voor Holcim, Marokko
B&W Stormajor B&W ,vertegenwoordigd door MATEC massagoed techniek, heeft een telescopische Stormajor geleverd aan Holcim in Marokko voor het verwerken/bevoorraden van 40.000 ton kool en petroleum cokes. Deze Stormajor heeft een capaciteit van 600 ton per uur en draait 24/7, met alternatieve uitvoeringen is het mogelijk om boven de 2000 ton per uur te verwerken. De klant wilde zo efficiënt mogelijk bevoorraden. Een vaste opstelling was geen optie, vanwege het afwijzen van een bouwvergunning en zodoende kwamen ze uit bij onze mobile Stormajor van B&W, wereldwijd leverancier van mobiele scheepsbelading- en ontladingssystemen. De Stormajor vertegenwoordigd een uniek concept in bulk handling, deze combineert de voordelen van de Samson feeder en de telescopische bevoorrader in één mobiel systeem. Zo is het mogelijk om zowel product te ontvangen van een shovel als van een vrachtwagen. Dit systeem ontvangt elke 2 minuten een vrachtwagen maar kan ook bevoorraad worden d.m.v. een shovel.
22-09-2011  |  5953x  |  Productnieuws  |   | 
Flexicon big-bag vullijn voorzien van automatische pallettoevoer Flexicon semi-automatische vullijn
Flexicon big-bag vullijn voorzien van automatische pallettoevoer
Flexicon semi-automatische vullijn De nieuwe Big Bag semi-automatische vullijn van Flexicon is voorzien van een automatisch pallet-toevoer systeem, vult automatisch de Big Bag en zet de gevulde Big Bag’s naast elkaar klaar op een rollenbaan om door een heftruck verder afgetransporteerd te worden. De automatische pallet toevoer inrichting, met een opslag capaciteit van 15 pallets, is voorzien van een aangedreven rollenbaan die telkens de onderste pallet van de stapel haalt en deze positioneert onder de Big Bag. De operator bevestigd een lege Big Bag aan de 4 bevestigingshaken, sluit de Big Bag vulslurf aan op de opblaasbare kraag-balg van het vulstation. Daarna drukt de operator op de vul-startknop die de Big Bag vult in 7 stappen: 1.) De Big Bag wordt gevuld 2.) De vulsnelheid wordt verlaagd als het gewenste gewicht bijna is bereikt. 3.) Het product toevoer transportsysteem wordt gestopt als het gewenst gewicht is bereikt. 4.) Vibratie van de pallet zodat het product inklinkt en stabiliseert
21-09-2011  |  4759x  |  Productnieuws  | 
Insolids B.V. op meerdere beurzen Presentatie laatste trends in de solids-markt
Insolids B.V. op meerdere beurzen
Presentatie laatste trends in de solids-markt Insolids staat midden in de markt en is altijd bezig om naar de toekomst te kijken. Naast het volgen van de laatste trends in de solidsmarkt en het contant proberen te verbeteren van onze producten plaatst Insolids het directe contact met potentiële en bestaande klanten hoog in het vaandel. Met het deelnemen aan diverse beurzen probeert Insolids hierin twee vliegen in een klap te slaan. Allereerst staat Insolids in Rotterdam op de Solids 2011, welke plaats zal vinden op 5 en 6 oktober. U vindt Insolids hier op standnummer A1027. Solids 2011 is de gespecialiseerde bulk- en stortgoederenvakbeurs in Nederland. Van 11 tot 13 oktober staat Insolids in Nuremberg op de Powtech beurs. Op de Powtech beurs staan wij om de Duitse maar ook de Skandinavische landen, waarin met name Denemarken, te kunnen benaderen. In Nuremberg is Insolids te vinden in hal 9 op stand 141. Insolids ontwikkelt en levert hoogwaardige componenten en systemen om Solids-Handling in de industrie te
13-09-2011  |  3809x  |  Kort nieuws  | 
Delft Solids Solutions implementeert stofmeting volgens EN 15051
Delft Solids Solutions implementeert stofmeting volgens EN 15051
Delft Solids Solutions zal op de Easyfairs SOLIDS 2011 beurs (Rotterdam, 5-6 oktober 2011) voor het eerst haar apparatuur demonstreren voor stofmeting welke werkt volgens de internationale standaard EN 15051 “Werkplaatsatmosfeer – Meting van de stoffigheid van bulkmaterialen”. Deze methode wordt internationaal meer en meer toegepast in het quantificeren van de stoffigheid van bestaande en – in het bijzonder voor – nieuw op de markt te introduceren materialen. De EN 15051 methode wordt ook regelmatig door de Environmental Protection Agency (EPA) in de USA vereist. Tijdens het manipuleren met poedervormige grondstoffen, halffabrikaten en eindproducten wordt meer en meer aandacht gevraagd voor de volksgezondheid en stofvorming in het bijzonder. De schadelijkheid van mogelijk vrijgekomen stof wordt geclassificeerd in de zgn. inhalable, thoracic, and respirable stoffractie. Deze classificatie correleert met de grootte van de stofdeeltjes en de plaats waar zij in het ademhalingssysteem
08-09-2011  |  3852x  |  Kort nieuws  | 
Mengen en synchroon sproeien en drogen in de Pegasus® Menger Dinnissen Process Technology ontwikkelt nieuwe functionaliteit
Mengen en synchroon sproeien en drogen in de Pegasus® Menger
Dinnissen Process Technology ontwikkelt nieuwe functionaliteit Tijdens de Solids Rotterdam en de Powtechoktober in Nürnberg brengt Dinnissen een nieuwe toepassing van de Pegasus® Menger op de markt: “Het mengen en synchroon sproeien en drogen van grondstoffen”. Het voordeel van de nieuwe functie is het snel, efficiënt en homogeen behandelen van bulk solids met vloeistoffen, zonder de kans op klonteren en beschadigen van breukgevoelige producten zoals granulaat, oplosbare poeders en flakes. De dubbelassige Pegasus® Menger behoort tot één van de meest verkochte producten van Dinnissen Process Technology. De menger dankt zijn populariteit aan het dubbelassige mengmechanisme dat poeders, korrels en granulaten luchtig opwerpt tijdens het mengen. Juist aan deze manier van mengen ontleent de Menger zijn unieke voordelen. De zogenaamde unieke gefluïdiseerde zone die tijdens het opwerpen ontstaat, maakt dat de menger vooral geschikt is om uiterst behoedzaam, snel en energiezuinig te mengen. De Pegasus® Menger bewijst zich bovendien bij
08-09-2011  |  6430x  |  Productnieuws  | 
Microcell weegapparatuur na 35 jaar nog steeds modern en betrouwbaar
Microcell weegapparatuur na 35 jaar nog steeds modern en betrouwbaar
Tijdens de easyFairs SOLIDS 2011 toont Dosco B.V. in hal 3 op stand C1015 Microcell weegapparatuur. Dosco B.V. verwierf indertijd de vertegenwoordiging van deze weegapparatuur van het fabrikaat Kisler-Morse uit Seattle, USA . De Microcell bestaat uit een stripje metaal van 75x20 mm waarop een piezo-elektrische halve brug is aangebracht, en wordt met behulp van twee schroefjes op eenvoudige wijze op een willekeurige bestaande of nieuwe silo/staalconstructie aangebracht. Wanneer een silo wordt beladen verhoogd de spanning in de ondersteuningsconstructie. Door deze verhoogde spanning wordt het staal tot ca. 25 micron samengedrukt met als gevolg dat de voornoemde schroefjes de meetbrug vervormen en waaruit aansluitend een lineair weegsignaal beschikbaar komt. Niettegenstaande het grote aanbod aan niveau meetapparatuur zijn er nog steeds veel toepassingen voor het gebruik van deze weegapparatuur welke de echte massa inhoud weergeeft. Naast onder andere voorraadbepaling
07-09-2011  |  4518x  |  Productnieuws  | 
Ketenlogistiek voor bulkgoederen in Big-Bags Een nieuwe dimensie in ketenlogistiek van Indus Integrated Bulk Logistics
Ketenlogistiek voor bulkgoederen in Big-Bags
Een nieuwe dimensie in ketenlogistiek van Indus Integrated Bulk Logistics Indus Integrated Bulk Logistics uit Veenendaal geeft met haar logistieke systemen en concepten voor de opslag, transport en handling van solids een nieuwe dimensie aan ketenlogistiek van bulkgoederen. Naast de mogelijkheid om de systemen in interne logistieke omgevingen te gebruiken als oplossing voor het veilig doorstapelen en hygiënisch handlen van bulkgoederen in Big Bags richt Indus Integrated Bulk Logistics zich ook op de ketenlogistiek waarbij de verzender en de ontvanger van de bulkgoederen beide van de voordelen van de systemen kunnen profiteren. Bij ketenlogistiek zijn zeker de retourkosten van de meermalig te gebruiken emballage een belangrijk thema. De systemen van Indus hebben bij leeg terugtransport een volume dat gereduceerd kan worden tot 8% van het oorspronkelijke beladen volume. De Indus Neva en Indus Isar bieden een oplossing voor bulkgoederen in verpakkingseenheden die kan oplopen tot 2.000 kg of 2 m3.
31-08-2011  |  5931x  |  Productnieuws  |   | 
Trilvork Niveauschakelaar compact en low-cost Vibranivo VN-4000
Trilvork Niveauschakelaar compact en low-cost
Vibranivo VN-4000 Nivotherm introduceert op de Solids Rotterdam het vernieuwde model Vibranivo trilvork niveauschakelaar van het merk UWT. De VN-4000 wordt nu geleverd met een compacte behuizing. Samen met de compacte trilvork, uit één stuk gegoten roestvaststaal, ontstaat een degelijk Duits ontwerp voor een concurrerende prijs. De VN-4000 is leverbaar in twee uitvoeringen, het standaard compacte model met een korte insteek van 170mm, en de buisverlengde uitvoering, van 300 tot 4000mm. De standaard aansluiting is 1 1/2" BSP. De gebruiker kan de VN-4000 aansluiten op iedere gangbare aansluitspanning, multispanning AC/DC is standaard. Ook in ATEX stofexplosieveilige uitvoering leverbaar. Inzetbaar als niveausensor voor vaste stortstoffen zoals poeders en granulaten vanaf een stortgewicht van 60 gram per liter. Op de stand is nog meer nieuws te zien, zoals een nieuwe EHEDG voedingsmiddelenaansluiting voor de Rotonivo RN-3000 draaivleugel niveauschakelaar, en een vernieuwd ontwerp
31-08-2011  |  5946x  |  Productnieuws  | 
Kadetransporteur voor het lossen van schepen
Kadetransporteur voor het lossen van schepen
Airconveyors International heeft een nieuwe luchtgedragen Airconveyor geleverd voor het lossen van schepen aan de kade in haven van Bremen. Op de foto is duidelijk de open inloop te zien die ervoor zorgt dat de kraan de grondstoffen vanuit het schip op willekeurige plekken op de band kan storten. De totale lengte van de installatie is meer dan 100 meter bij een bandbreedte van 600 mm.
30-08-2011  |  3727x  |  Kort nieuws  | 
Lock toont de nieuwe `insight` metaaldetector op Solids Rotterdam
Lock toont de nieuwe `insight` metaaldetector op Solids Rotterdam
Tijdens de SOLIDS, 5 & 6 oktober 2011, toont Lock Inspection Systems dit jaar een compleet aanbod aan metaaldetectoren speciaal voor de stortgoedindustrie. Lock toont o.a. de onlangs geïntroduceerde INSIGHT metaaldetectoren. De nieuwe ultragevoelige Lock INSIGHT dankt zijn naam aan één van de vele unieke features van de nieuwe reeks, namelijk de visualisering van het metaaldetectieproces. Naast de gebruikelijke gevoeligheidsparameters en fasehoek geeft de interface van de INSIGHT een vectordiagram weer wat als een venster tot het metaaldetectieproces kan worden gezien. DDS (Direct Digital Signal) is een grafisch display dat duidelijk “het producteffect” weergeeft. Ook kan er mechanische en elektrische ruis op worden waargenomen en kan men de unieke signalen van de diverse ferro, non-ferro en RVS (304 of 316) metalen onderscheiden. Voor kwaliteitsmanagers zijn er op 4 beveiligingsniveaus batchgegevens gegevens beschikbaar t.b.v. volledige traceerbaarheid van het product.
30-08-2011  |  2766x  |  Kort nieuws  |   | 
Nieuwste vonkenmeldcentrale op Solids 2011 zeer geavanceerde microprocessorgestuurd
Nieuwste vonkenmeldcentrale op Solids 2011
zeer geavanceerde microprocessorgestuurd Op Solids 2011 presenteert Supair de nieuwste, zeer geavanceerde Vonkenmeldcentrale, het BM-6 systeem. Deze microprocessorgestuurde vonkenmeldcentrale is geschikt voor 2 tot max. 36 te controleren/blus zones. Tijdens de beurs zal op de stand nr. J1010 van Supair dan ook dit syteem volledig werkend gedemonstreerd worden. Later in dit artikel gaan we dieper in op mogelijkheden van het systeem. Tevens zal Supair als agent voor Benelux van Goyen & Mecair de mogelijkheden van deze producten laten zien op stand J1010. Er zullen diverse membraanventielen, kleppen en pulsecontrollers getoond worden. Ook zijn er als voorbeeld te nieuwste headertanks te zien. Onze vertegenwoordiger van Goyen & Mecair staat u graag te woord voor advies bij problemen of om meer informatie over de producten te geven. Uitgebreide beschrijving BM-6 systeem: Het BM-6 syteem is modulair opgebouwd en daardoor makkelijk uit te breiden. Met maar liefst 4 bedieningstalen waar makkelijk tussen geschakeld
26-08-2011  |  3461x  |  Kort nieuws  | 
Nieuwe Climax telescopische hallenvuller / vessel loader zwenkend op wielen
Nieuwe Climax telescopische hallenvuller / vessel loader
zwenkend op wielen Deze stabiele en tegelijkertijd mobiele constructie is eenvoudig in transport en kan voor meerdere doelen en op meerdere locaties worden gebruikt. Climax Hallenvuller/Vessels loader is voor op- en overslag van diverse bulkgoederen inzetbaar: van graan tot kolen. Traploze hoogteverstelling, opties voor in/uitschuiven, biedt u eindeloze flexibiliteit in ladingshoogte. Het veranderen van de hoogte van het schip ten opzichte van de kade is geen uitdaging. U bent ook verzekerd van minimale valhoogte, zo voorkomt u extra stof en een oncontroleerbare val van het product. Een speciale vorm van de transportband en hoge mee- nemers staan garant voor topcapaciteit, zelfs bij grotere opvoerhoek. Een groot zwenkbereik en afstand voor de wielen (overhang meer dan 17 m) maakt belading met minimaal verplaatsen van de machine mogelijk. Voor de ontwikkeling van de Climax machines wordt gebruik gemaakt van standaard componenten. Dit betekent dat de onderdelen wereldwijd standaard
25-08-2011  |  5348x  |  Productnieuws  | 
INADCO geeft learnshop tjidens Easyfairs Solids Rotterdam Inline vochtmeten in "inhomogene" bulkgoederen
INADCO geeft learnshop tjidens Easyfairs Solids Rotterdam
Inline vochtmeten in "inhomogene" bulkgoederen Op 5 oktober start in Ahoy Rotterdam de tweedaagse beurs Easyfairs Solids. Tijdens deze beurs zal op donderdag 6 oktober de heer Coolen van de firma INADCO Moisture Measurement B.V. een learnshop houden met als titel “Inline Vochtmeten in “inhomogene” bulkgoederen”. Of het nu zand, klei, poeder of een ander bulkproduct is, in veel industrieën ondervindt men nog altijd moeilijkheden om in bulkgoederen automatisch het juiste vochtpercentage tijdens de productie te bepalen. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld zal de heer Coolen tijdens deze lezing uitleg geven waar knelpunten liggen in het meten van de juiste vochtpercentage. Aan de orde komen de meest gangbare methodes als NIR en Microwave, alsmede een eigen nieuw ontwikkeld systeem welke nu sinds een paar jaar op de markt is. Deze learnshop start om 14:00 uur. Naast de lezing zijn wij ook aanwezig tijdens de Easyfairs Solids op standnummer A1018 alwaar u voor al uw vragen terecht kunt omtrent het meten van
23-08-2011  |  2593x  |  Kort nieuws  | 
VDL breidt haar draaisluizen-aanbod uit!
VDL breidt haar draaisluizen-aanbod uit!
VDL Industrial Products zal tijdens de beurzen Solids te Rotterdam en de Powtech in Nurnberg haar nieuwste aanwinsten in haar draaisluizen-assortiment presenteren. Door de grote vraag uit de internationale markt, is de productrange van de inmiddels bewezen HT250 & HT350 draaisluizen uitgebreid met twee “High capacity draaisluizen”; de HT450 en HT550, welke een capaciteit hebben van maximaal 100 m3 per uur. Dankzij de knowhow die men in de afgelopen 40 jaar heeft opgedaan en het grote machinepark dat VDL Groep bezit, is VDL Industrial Products ook in staat om roterende sluizen op maat te produceren (custom-made valves). Kernactiviteit VDL Industrial Products VDL Industrial Products heeft haar wortels in twee werelden. Men is al decennia een vooraanstaand adviseur voor, en producent/ leverancier van componenten voor o.a. transport- en afzuiginstallaties en de verwerking van bulkgoederen. Tevens biedt VDL Industrial Products een compleet programma systemen
19-08-2011  |  4464x  |  Kort nieuws  | 
Vlakfoliemachine voor zakken en zakken in dozen (bag in box) Essegi F1400SP
Vlakfoliemachine voor zakken en zakken in dozen (bag in box)
Essegi F1400SP Veel bedrijven verpakken hun producten in zakken en dozen met inliner. De Essegi F1400SP verpakt uw producten in beide verpakkingsvormen. De machine verpakt bijvoorbeeld bevroren groenten in 10 kg dozen. Mits een kleine ombouw verpakt de machine hetzelfde product in 25 kg zakken. De machine vertrekt van vlakfolie en vormt zakken (bijv. 100 µ) of de inliner (bijv. 30 µ). De inliner met product wordt rechtstreeks in de doos gebracht. Vervolgens wordt de doos uitgeduwd en gesloten.
18-08-2011  |  5744x  |  Productnieuws  |   | 
Automatisch afvullen van BigBags onder de silo`s
Automatisch afvullen van BigBags onder de silo`s
TBMA Europe BV heeft recentelijk 2 mobiele BigBag vulinstallaties geleverd en geïnstalleerd bij één van de meest toonaangevende Europese leveranciers van minerale grondstoffen en halffabricaten voor diverse industriële toepassingen. De klant vult een grote range van verschillende BigBags af, waarbij de lengte van de kleinste BigBag 600 mm bedraagt en de grootste 1.750 mm. De mobiele BigBag vulinstallaties kunnen doormiddel van een heftruck snel en gemakkelijk onder elke gewenste silo van het silopark geplaatst worden. Hierdoor kunnen de mineralen direct onder alle silo’s worden afgevuld in BigBags. Nee zeggen tegen een specifieke levering in BigBags is er bij deze onderneming niet meer bij! De klant kan via een touch screen eenvoudig uit meer dan 40 recepten zijn keuze maken. Het is ook mogelijk om zelf nieuwe recepturen aan te maken. De installatie is zo ontworpen dat met zo min mogelijk menselijke handelingen een optimale capaciteit wordt gegarandeerd. De opblaasbare
17-08-2011  |  3929x  |  Kort nieuws  | 
Nieuw bij TBMA Europe bv
Nieuw bij TBMA Europe bv
Voor vele vakgenoten was Frank Vink een bekend gezicht van TBMA Europe bv. Hij heeft het bedrijf per 1 juli 2011 verlaten. Deze gelegenheid geeft mij, als opvolger van Frank, de mogelijkheid om mij voor te stellen. Mijn naam is Mark Fikkers en per 15 juli gestart bij TBMA Europe bv als salesmanager componenten. Mijn taak zal zijn, het opgebouwde resultaat van Frank Vink en zijn medewerkers, verder uit te bouwen. Het verstevigen van de opgebouwde relaties en het samen met de eindgebruikers zoeken naar nieuwe oplossingen, wat een bijdrage levert aan de continuïteit van TBMA Europe bv. Tevens zal een stuk new-business m.b.t. de export van standaard componenten, richting agenten, tot mijn werk gebied behoren. Dhr Ted van Bavel, met 15 jaar ervaring in de branche, zal voor de OEM’s wereldwijd het aanspreekpunt zijn. TBMA Europe is een erkende speler binnen de Bulk goed industrie. Bekende producten van TBMA Europe bv zijn: Doseersluizen, Big-Bag handling apparatuur,
17-08-2011  |  4569x  |  Kort nieuws  | 
Digitale loadcel voor Weegbruggen De Pendeo van Sartorius
Digitale loadcel voor Weegbruggen
De Pendeo van Sartorius De loadcel uit de Pendeo serie zijn specifiek ontworpen voor gebruik in weegbruggen. Ze zijn gebasseerd op de welkbekende en unieke design die al sinds jaar en dag een betrouwbare oplossing zijn voor vele toepassingen zoals in weegbruggen maar ook voor het wegend opstellen van silo’s en tanks. In combinatie met de mounting kit vangt de loadcel alle bewegingen op die veroorzaakt worden mechanische of thermische veranderingen in het materiaal van de weegbrug. Dankzij de geometrische vormen (gepatenteerde pendulum principe), gekozen materiaal, de oppervlaktehardheid etc garanderen perfecte eigenschappen en onderhoudsvrije bediening. De hermetisch gesloten loadcel en een speciale TPE kabel maken het mogelijk om onder de meest extreme omstandigheden te werken. Een optimale balans tussen alle conponenten, ingebruikname is een fluitje van een cent. De ingebouwde microprocessor maakt het mogelijk om met alle loadcellen onderling te communiceren. Door de automatische identificatie
11-08-2011  |  5297x  |  Productnieuws  | 
Een knallend beursprogramma op Solids 2011
Een knallend beursprogramma op Solids 2011
In samenwerking met ADINEX N.V. zal op Solids 2011 het ATEX Forum geïnitieerd worden. Solids vindt plaats op 5 & 6 oktober in Ahoy Rotterdam. De eerste onderwerpen voor het forum zijn inmiddels vastgelegd. Zo worden topics behandeld als: * Hoe gevaarlijk is uw stof? * Het belang van stofexplosie-karakteristieken. * Wat is een aanvaardbaar risico? * Explosieveiligheid, meer voor minder, en Hoe beveilig ik een filterinstallatie? Voor meer informatie over de beurs en het programma zie onderstaande link
19-07-2011  |  3313x  |  Kort nieuws  | 
Precia-Molen ontwikkelt en produceert speciale bunkerweger; automatisch dis Dynamisch wegen van meststoffen en fosfaten.
Precia-Molen ontwikkelt en produceert speciale bunkerweger; automatisch dis
Dynamisch wegen van meststoffen en fosfaten. Precia-Molen heeft in de loop der jaren wereldwijd een reputatie opgebouwd als leverancier van weegapparatuur voor toepassing in de op- en overslag van bulkgoederen. Het bewezen concept van één basisontwerp voor meerdere toepassingen bij inname-, overslag- en afgiftewegingen van stortgoederen maakt de standaard ABS-xl weger geschikt voor een breed scala van droge, vrij stromende stortgoederen zoals granen, oliezaden, tapioca, sojameel en vele derivaten. Voor meststoffen, suikers en vloeistoffen zijn er speciale versies. De standaard automatische bunker weger type XL is geschikt voor droge en vrij stromende bulkgoederen met een dichtheid van 0.5 – 1 t/m 3. Producten met een kleinere dichtheid kunnen ook verwerkt worden met de ABS, hiervoor zijn speciale ontwerpen, op aanvraag, mogelijk. Voor producten met een hogere bulk dichtheid, bijvoorbeeld meststoffen van 1.2 t/m 3, zijn kleine aanpassingen vaak al voldoende. Vorig jaar werd de vraag bij Precia-Molen neergelegd
15-07-2011  |  6604x  |  Productnieuws  | 
SOLIDS 2011 presenteert praktische ATEX seminars  Complementair programma maakt beurs onmisbaar
SOLIDS 2011 presenteert praktische ATEX seminars
Complementair programma maakt beurs onmisbaar Ahoy Rotterdam is op woensdag 5 en donderdag 6 oktober a.s. het podium voor de vakbeurs SOLIDS, het enige branchespecifieke ontmoetingsmoment voor de Nederlandse bulk- en stortgoederensector in 2011. Aanvullend op een breed exposantenaanbod biedt organisator easyFairs een hoogwaardig seminarprogramma waarin speciale aandacht is voor trends en ontwikkelingen in ATEX 95 en 137. ATEX, naar het Franse acroniem ATmosphères EXplosible, is na het invoeren van de richtlijnen in juli 2003 nog steeds een actueel thema dat bedrijven veel tijd en geld kost. Op de hoogte blijven van nieuwe richtlijnen, technieken en strategieën is essentieel voor een goede bedrijfsvoering voor organisaties die actief zijn op het gebied van poeders, granulaten en bulkgoederen. Voortbordurend op deze informatiebehoefte en het succes van het ATEX forum tijdens SOLIDS Antwerpen eerder dit jaar, presenteert SOLIDS 2011 beide beursdagen korte ATEX seminars. De insteek van de bijeenkomsten is het
23-06-2011  |  3179x  |  Kort nieuws  | 
Nieuwe Aquamatic 5200 graanvochtmeter
Nieuwe Aquamatic 5200 graanvochtmeter
Inventech introduceert de nieuwe Aquamatic 5200 graanvochtmeter. De Aquamatic 5200 is de tweede generatie hoge frequentie graanvochtmeter van Perten Instruments. Op basis van de ervaringen met meer dan 1000 geïnstalleerde Aquamatic 5100 is de nieuwe Aquamatic op een aantal punten verbeterd. Nauwkeurigheid, herhaalbaarheid, betrouwbaarheid en het bedieningsgemak zijn nu nog beter. Ook de Aquamatic 5200 maakt gebruik van de 150MHz techniek voor een diepere doordringing van het monster. De gebruikte berekeningswijze werd verder verbeterd voor een nog nauwkeuriger resultaat ongeacht de temperatuur of het type gewas. IJklijnen van de Aquamatic 5100 kunnen ook op deze nieuwe Aquamatic gebruikt worden. Dit alles maakt de Aquamatic 5200 de meest nauwkeurige graanvochtmeter van dit moment. Deze vochtmeter meet vocht en hectolitergewicht van granen, oliehoudende zaden, peulvruchten, bonen, linzen, zaden, etc. De Aquamatic 5200 kan als een stand-alone vochtmeter
23-06-2011  |  5229x  |  Productnieuws  | 
triPat Software voor geavanceerde productidentificatie  NIR kalibratie voor ASD NIR spectrofotometers.
triPat Software voor geavanceerde productidentificatie
NIR kalibratie voor ASD NIR spectrofotometers. NIR kalibratie ondersteuning en triPAT software voor ASD NIR spectrofotometers. In samenwerking met Nirvention biedt Inventech nu triPAT software aan voor geavanceerde productidentificatie en kwantitatieve bepalingen. Met triPAT® software van Nirvention te Almere behoren de tijdrovende kalibraties voor NIR tot het verleden. Daarmee is de toepassing van “real-time” NIR metingen voor kleine en (middel)grote bedrijven mogelijk. Door de triPAT® software verandert een laboratorium meetinstrument in een echt proces controle systeem. At-line, on-line en in-line NIR toepassingen van de Nirvention software bieden daarmee innovatieve mogelijkheden voor procesverbetering. De triPAT® software sluit aan op diverse fabrikanten van NIR/Raman instrumenten waaronder ASD Inc. De ongekende mogelijkheden van de triPAT® software hebben zich reeds bewezen bij diverse bedrijven in de chemische en veevoederindustrie.
17-06-2011  |  4102x  |  Productnieuws  | 
Schüttgut Dortmund uitverkocht Solids European Series succesvol
Schüttgut Dortmund uitverkocht
Solids European Series succesvol easyFairs, Europa’s toonaangevende organisator van tijds- en kostenefficiënte vakbeurzen, heeft aangekondigd dat de Duitse editie van de Solids European SeriesTM (SES), Schüttgut Dortmund 2011 is uitverkocht. Twee hallen van het Westfalenhallencomplex in Dortmund zullen 18 & 19 mei a.s. gevuld zijn met 300 stands. Dit succes volgt de SES-edities in Antwerpen (Solids, 6 &7 april 2011) en Basel (Schüttgut, 4 & 5 mei 2011) op. De Solids European Series is het grootste Europese vakbeurzenmerk in de bulk- en stortgoederensector. De sterke relatie met de poeder- en bulkgemeenschap in heel Europa en in specifieke regionale markten zijn de basis van het succes van de serie. Er zijn speciale SES executives gevestigd in easyFairs kantoren in België, Duitsland, Zwitserland, Polen en Nederland. Ze communiceren op een dagelijkse basis met zowel de ruim 900 exposanten als de vele duizenden bezoekers die deelnemen aan de shows. “Zes jaar geleden werd ik verantwoordelijk voor
16-05-2011  |  3889x  |  Kort nieuws  | 
Solids Rotterdam 2011 stevent af op succes  Eigen ontmoetingsplaats voor stortgoederensector positief ontvangen
Solids Rotterdam 2011 stevent af op succes
Eigen ontmoetingsplaats voor stortgoederensector positief ontvangen Oosterhout, 03 mei 2011. Op woensdag 5 en donderdag 6 oktober 2011 is Ahoy Rotterdam het trefpunt voor de bulk- en stortgoederenbranche tijdens SOLIDS 2011, de enige Nederlandse gespecialiseerde vakbeurs op dit gebied. Uit het succes van de gelijknamige beurs in Antwerpen blijkt dat de sector grote behoefte heeft aan een eigen ontmoetingsmoment. Vooruitlopend op de Nederlandse editie van SOLIDS konden professionals actief in de poeders, granulaten en bulkgoederen hun hart ophalen tijdens SOLIDS Antwerpen. De 135 exposanten mochten een grote groep beslissingsbevoegde professionals verwelkomen. Tendens onder de bezoekers was duidelijk dat men de beurs gericht bezocht om direct zaken te doen. Onder hen veel Nederlandse geïnteresseerden. Het mooie resultaat van SOLIDS Antwerpen gecombineerd met het gegeven dat de beursvloer van SOLIDS Rotterdam voor het overgrote deel is volgeboekt, heeft geleid tot een run op de nog beschikbare stands onder exposanten van de Belgische
10-05-2011  |  4640x  |  Kort nieuws  | 
Nieuwe Multiflux® Menger van Gericke Type GMS C
Nieuwe Multiflux® Menger van Gericke
Type GMS C Gericke`s Multiflux ® mixer GMS creëert een wervelbed met zijn 2 horizontale, overlappende rotoren. Omdat voor het mengproces onderlinge beweging van de deeltjes nodig is, is dit principe erg efficiënt. Het bespaart energie, en het spaart de producten. De GMS mixer staat bekend als duurzame en betrouwbare procesapparatuur. Ter aanvulling van het bestaande gamma mengers, heeft Gericke maakte een herontwerp van de GMS Multiflux mixer gemaakt die beantwoordt aan de toenemende vraag naar hygiënische uitvoering in de voedingsmiddelen-en farmaceutische industrie.
05-05-2011  |  6905x  |  Productnieuws  | 
easyFairs lanceert Solids European Series™  Nieuwe efficiënte "glocal" aanpak voor de Europese bulk- en stortgoederensector
easyFairs lanceert Solids European Series™
Nieuwe efficiënte "glocal" aanpak voor de Europese bulk- en stortgoederensector easyFairs, de in Brussel gevestigde organisator van tijd- en kostenefficiënte vakbeurzen, lanceert de Solids European SeriesTM (SES); vakbeurzen georganiseerd door heel Europa met een lokale focus. SOLIDS Antwerpen, SCHÜTTGUT Basel en SCHUTTGUT Dortmund vinden plaats in april en mei, de edities in Rotterdam en Krakow volgen later dit jaar. Met 900 exposanten is Solids European Series® nu al het grootste Europese merk met betrekking tot vakbeurzen in de bulk- en stortgoederensector. `Wij geloven sterk dat dit gedecentraliseerde model grote toegevoegde waarde biedt voor zowel exposanten als bezoekers uit de Europese bulk- en stortgoederensector” legt Eric Préat, vice president productontwikkeling van easyFairs uit. “We staan aan de start van deze ontwikkeling” vervolgt Préat zijn toelichting. “Maar met een netwerk van beurzen op strategische locaties als Rotterdam, Antwerpen, Dortmund, Basel en Krakow en een netwerk van competente sales executives van easyFairs
03-05-2011  |  4256x  |  Kort nieuws  | 
AKAHA Nederland B.V. is verhuisd Nieuwe locatie met showroom
AKAHA Nederland B.V. is verhuisd
Nieuwe locatie met showroom AKAHA Nederland B.V. is sinds april 2011 verhuisd naar ons nieuwe energie neutrale bedrijfspand op industrieterrein `Gouwepark` te Moordrecht. Met dit nieuwe pand hebben we onze voorraad uitgebreid om onze klanten nog beter te kunnen bedienen. Tevens is onze vestiging voorzien van een zeer modern uitgeruste werkplaats en een showroom waar diverse nieuwe machines staan opgesteld. U kunt ons ook ontmoeten op easyFairs Solids in Rotterdam.
22-04-2011  |  4209x  |  Kort nieuws  | 
Nieuwe Gericke continue mengers  GCM 800 ECB en 1200 ECB
Nieuwe Gericke continue mengers
GCM 800 ECB en 1200 ECB Optimale menging en hygiënisch ontwerp zijn kenmerkend voor de continue mengers type ACM, die door Gericke worden gemaakt. De serie is nu verder uitgebreid en verbeterd door de modellen type ACM ECB. Met de nieuwste ontwerp is het mogelijk de mixer behuizing uit te nemen voor gemakkelijke toegang. De mixer heeft 3 standen: 1 Meng positie en 2 schoonmaak posities De ACM 800 ECB en 1200 ECB zijn uitgerust met een uitkragende as en een asafdichting die volledig kan worden ontmanteld op een eenvoudige manier. Bij de hygiënische versie zijn alle onderdelen die in contact komen met product gepolijst. De mixer heeft geen holle ruimtes waar product kan achterblijven. Voor de gebruiker betekent dit een opmerkelijke verbetering ten aanzien van de toegankelijkheid van alle componenten en de uitstekende reinigbaarheid van de mixer. Het ACM mixer is geschikt voor gebruik in ATEX zones. Optioneel kan de mixer worden geleverd met verwarming / of koeling, verschillende
04-04-2011  |  6342x  |  Productnieuws  | 
Bulkbranche kijkt uit naar SOLIDS 2011 Rotterdam Nog slechts 20% van beursvloer beschikbaar
Bulkbranche kijkt uit naar SOLIDS 2011 Rotterdam
Nog slechts 20% van beursvloer beschikbaar Na een goed gewaardeerde editie in 2009 is ook SOLIDS 2011 hard op weg om een groot succes te worden. Momenteel is ruim 80% van de beschikbare standruimte gereserveerd en zijn de eerste onderwerpen van het attractieve seminarprogramma bekend. Dé gespecialiseerde bulk- en stortgoederenvakbeurs in Nederland vindt plaats op 5 en 6 oktober 2011 in Ahoy Rotterdam. Ook in 2011 is SOLIDS dé plek waar kennis en innovatie op het gebied van bulk- en stortgoederen samenkomt. De beurs geeft een compleet overzicht van actuele oplossingen voor verwerking, handling, transport en opslag. Vooraanstaande spelers uit de branche presenteren handvatten om kosten te verlagen en efficiënter, veiliger en productiever te werken. “Het succes van SOLIDS 2009 gecombineerd met een heldere propositie voor de editie in 2011 en de unieke laagdrempelige aanpak geeft ondernemers het vertrouwen deel te nemen aan de beurs” laat sales executive Marita Marcelis van organisator easyFairs weten. “Dat
18-03-2011  |  3100x  |  Kort nieuws  | 
115 jaar Gericke in 2009
115 jaar Gericke in 2009
Het bedrijf werd opgericht in 1894 in Zürich, Zwitserland. Walter H. Gericke, specialist in maalprocessen bood zijn technische diensten en machines aan in de molen-industrie. Vanaf het begin van zijn activiteit concentreerde hij zich op poeder behandeling en verwerking. De Gericke groep wordt nu beheerd door de vierde generatie van Markus H. Gericke. De Groep heeft haar eigen dochterondernemingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Voor haar jubileumjaar heeft Gericke haar testcentrum uitgebreid en verbouwd. Daar worden uitgebreide proeven op transport, voeding, mengen en zeven apparatuur voor klanten uitgevoerd.
22-01-2010  |  3119x  |  Kort nieuws  | 
Optiwave 6300 C niveaumeetinstrument voor vaste stoffen
Optiwave 6300 C niveaumeetinstrument voor vaste stoffen
Daar waar in het verleden gebruik gemaakt werd van eindschakelaars om vaste stoffen in opslagtanks en silo’s te controleren, neemt nu de vraag naar continue meetsystemen enorm toe. In vele industrieën is er inmiddels een weloverwogen opslagbeleid voor grondstoffen, dat uiteindelijk ook moet leiden tot lagere opslagkosten. Voor applicaties in de bulkindustrie, heeft Krohne met de radarniveaumeter een betrouwbare oplossing gecreëerd voor een efficiënt voorraadbeheer van bulkgoederen en poeders. De FMCW radar niveaumeter, Optiwave 6300C beschikt over een speciale antenne welke de typische oneffen oppervlaktes in de silo’s kan onderscheiden. Dankzij de buitengewone efficiency van de antenne en het FMCW proces, is er geen speciale apparatuur nodig om de antenne uit te richten. De installatie is eenvoudig in bedrijf te nemen. Stof of afzetting heeft geen effect op de meting, omdat de druppel antenne voorkomt dat er aanhechting plaatsvindt. Bovendien bezit de antenne uitstekende
18-09-2009  |  4782x  |  Kort nieuws  | 
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren