Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Nieuws

Plaats uw bericht
Jöst levert koelspiraal aan Qolortech Vaassen
Jöst levert koelspiraal aan Qolortech Vaassen
De koelspiraal van Jöst blijft een bijzonder product. Twee tegengesteld draaiende onbalansmotoren zorgen hierbij voor verticaal triltransport van los gestort bulkproduct. Dit is transport zonder grote afschuifkrachten en bijzonder geschikt voor kwetsbare producten. In dit geval is dat een rubberachtige geëxtrudeerd granulaat met een temperatuur van circa 50 °C. De spiraal is hier over het hele traject dubbelwandig uitgevoerd en kan daardoor met koud water het product gelijktijdig op indirecte wijze koelen. Na ontvangst heeft Qolortech, producent van kunststof masterbatches, de spiraal dan ook direct in gebruik genomen. De spiraal heeft weinig grondoppervlak nodig en staat inclusief de waterverdeling op een verplaatsbaar plateau voor gebruik bij meerdere extrusielijnen.
23-05-2019  |  029x  |  Kort nieuws  | 
Altijd handig: buismaten overzicht Met de meest voorkomende buismaten
Altijd handig: buismaten overzicht
Met de meest voorkomende buismaten In de voedingsmiddelen industrie hebben we te maken met diverse normen en buismaten. In onderstaande link is een overzicht te vinden van de meest gebruikte buismaten. Deze maten zijn allemaal in millimeters weergegeven. Het is belangrijk om van te voren goed te bepalen welke diameter buis u nodig heeft. Daarnaast is het ook van belang om te weten welke wanddikte u nodig heeft. De wanddikte wordt net als de diameter aangeduid in millimeters.
22-05-2019  |  044x  |  Kennisbijdrage  | 
Dinnissen helpt GA Petfood Ingredients Kitchen met nieuwe premium productiemaatstaven
Dinnissen helpt GA Petfood Ingredients Kitchen
met nieuwe premium productiemaatstaven Golden Acres Pet Food Partners (Lancashire Engeland) realiseert op eigen terrein een groots prestigeproject. Ingredients Kitchen zet nieuwe maatstaven GA Pet Food Partners (Lancashire, Engeland) is een van Europa's grootste petfood-producenten van uitsluitend private label merken en exporteert naar meer dan 40 landen wereldwijd. CEO Roger Bracewell van GA Pet Food Partners had samen met zijn management een visie. Het idee was om voor de top van de markt een nieuwe excellente lijn droge Petfood-producten te produceren. Hiervoor is een speciale, 26 meter hoge productielocatie gebouwd die onder de naam ‘Ingredients Kitchen’ nieuwe maatstaven in de petfood gaat zetten. Het betreft hier premium oplossingen, waar maar liefst 800 verschillende petfood-formules met verschillende ingrediënten op dezelfde productielijnen verwerkt moeten worden … op ‘premium’ niveau. En omdat voor premium producten in veel gevallen ook premium machines nodig zijn, werd de zoektocht gestart
22-05-2019  |  062x  |  Kort nieuws  |   | 
SPP plant
SPP 4000 De Standard Production installatie (SPP) is de IKA-oplossing voor de productie van emulsies en suspensies in veel toepassingsgebieden. In Nederland hebben we een 4000 liter plant geleverd. Afhankelijk van de uitvoering ervan kan de Standaard Productie Installatie worden gebruikt voor cosmetische crèmes en lotions, voor mayonaise of dressings in de voedingsindustrie, alsmede voor suspensies en emulsies in de chemische industrie of voor de productie van verf en lak. De SPP is een innovatieve en zeer geavanceerde, maar kosteneffectieve menginstallatie die wordt gebruikt voor alle standaardprocessen, zoals mengen, roeren, homogeniseren en verspreiden. Door het eenvoudige ontwerp zorgt het voor een eenvoudige bediening en garandeert een constante mengkwaliteit. Opties zoals vacuüm ontgassen, dubbele wand voor verwarming of koeling en ingangen voor de toevoeging van de toevoeging en bemonstering maakt de SPP een ideale machine voor de volledige productproductie.
21-05-2019  |  053x  |  Kort nieuws  | 
Nu ook verhuur van verftestapparatuur
TQC Sheen start nieuwe service U hebt voor een grote opdracht onvoldoende eigen instrumenten, of wilt eerst met een instrument werken voordat u het koopt. Huren biedt uitkomst. En ook voor wie eenmalig een instrument nodig heeft, of juist een apparaat echt niet kan missen, maar deze toch extern moet laten kalibreren, is huren een ideale mogelijkheid. Die optie biedt TQC Sheen vanaf nu als extra service aan. Ruime keuze TQC Sheen, voorheen TQC en Sheen Instruments, ontwerpt en verkoopt al tientallen jaar apparatuur om de kwaliteit van verf en oppervlakken te testen. Niet alleen draagbare instrumenten zoals een glans- of dauwpuntmeter kunnen voortaan gehuurd worden. Ook grote kostbare laboratorium apparatuur is te huur. Een overzicht van alle apparaten is te vinden op de TQC Sheen website Eenvoudig te regelen Is de keuze gemaakt, dan zorgt de verhuurspecialist voor een heldere offerte. TQC Sheen stuurt het instrument op en krijgt het na de huurperiode weer via de pakketdienst retour. Grote laboratorium
20-05-2019  |  066x  |  Kort nieuws
Vergroot uw IO-Link bereik tot 100 meter met behulp van de IO-Link repeater
Vergroot uw IO-Link bereik tot 100 meter
met behulp van de IO-Link repeater Een van de nieuwste innovatieve producten van ifm electronic op het gebied van IO-Link is de repeater. Hiermee is het mogelijk de kabellengte voor IO-Link te verhogen tot 80 meter. Soms moeten sensoren op een grotere afstand van het aansluitpunt worden geïnstalleerd. Omdat IO-Link een gegarandeerd bereik heeft van twintig meter, kunnen er aanzienlijk hogere kosten ontstaan wanneer er een grotere lengte benodigd is. ifm biedt met de IO-Link repeater (E30444) een oplossing om deze afstanden te overbruggen. Afhankelijk van de overdrachtssnelheid, kabeldiameter en stroomopname van het aangesloten apparaat kan het bereik met behulp van deze repeater met telkens 20 meter worden uitgebreid. De IO-Link repeaters worden daarvoor per applicatie en gewenste afstand gewoon serieel in de bekabeling opgenomen. Hierbij is een serieschakeling van maximaal drie repeaters mogelijk. De IO-Link repeater is fabrikantonafhankelijk en werkt daarom op alle gecertificeerde IO-Link-masters.
17-05-2019  |  089x  |  Productnieuws  | 
Volgende 6 berichten
ARCHIEF
MEI
2019
APR
2019
MRT
2019
FEB
2019
JAN
2019
DEC
2018
NOV
2018
OKT
2018
SEP
2018
AUG
2018
JUL
2018
JUN
2018
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenLogin controlpanel