Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Nieuws (vervolg)

Plaats uw bericht
Nieuw project bij diervoederfabrikant voor M.I.P.
Nieuw project bij diervoederfabrikant voor M.I.P.
M.I.P. leverde bij een diervoederfabrikant 3 silo’s van 50m³. Het opslagmedium voor deze silo’s was telkens verschillend: kalksteen, premix, monocalcium. Daarnaast leverde M.I.P. ook nog een silo van 80m³ met diameter 4meter voor de opslag van maïszetmeel met ATEX-uitvoering. De silo’s zijn uit veiligheidsredenen voorzien van een ladder en antisliplaag. De klant heeft bij dit project voor M.I.P. gekozen, vanwege de jarenlange ervaring die M.I.P. in het bouwen van silo’s heeft.
16-01-2019  |  129x  |  Kort nieuws  | 
Moisture Control in Solids Processing: Essential to Success
Moisture Control in Solids Processing: Essential to Success

Dit bericht is alleen beschikbaar in het Engels
16-01-2019  |  094x  |  Productnieuws  | 
Lybover Air levert pneumatische transportinstallatie  Lybover Air (Keller) levert pneumatische transportinstallatie voor verwerkingslijn stro.
Lybover Air levert pneumatische transportinstallatie
Lybover Air (Keller) levert pneumatische transportinstallatie voor verwerkingslijn stro. In samenwerking met een van onze Nederlandse klanten, leverde Lybover AIR (Keller Lufttechnik Benelux) een pneumatische transportinstallatie voor een verwerkingslijn van stro, waarin grote balen stro door middel van een hamermolen gebroken worden tot stukjes van 2-150 mm. Dit stro wordt op lengte gezeefd en vervolgens verpakt in kleine en grote geperste balen. Lybover AIR stond in dit project in voor de engineering, levering en plaatsing van 2 pneumatische transportsystemen, elk met een capaciteit van 7000 kg/u, om het stro te transporteren vanaf het opgavepunt, door de hamermolen tot aan de zeef. De afscheiding van het stro uit de luchtstroom gebeurt door middel van cyclonen. Verder zijn er voor de 2 productielijnen nog 2 ontstoffingslijnen voorzien voor de balenpersen, zeven en overstortpunten. Alle afgezogen lucht wordt uiteindelijk gefilterd door 2 JET-SET mouwenfilters. Het gefilterde stof wordt uiteindelijk gerecycleerd en gestockeerd in een opslagsilo.
15-01-2019  |  104x  |  Kort nieuws  | 
Nieuwe Eirich menger voor Molenaar Betonindustrie  Molenaar Betonindustrie verhoogt capaciteit met nieuwe Eirich menger
Nieuwe Eirich menger voor Molenaar Betonindustrie
Molenaar Betonindustrie verhoogt capaciteit met nieuwe Eirich menger Molenaar Betonindustrie is specialist in betonnen afstandshouders en gebruikt voor de aanmaak van beton al 30 jaar een Eirich menger. Eind vorig jaar is er beslist om de capaciteit te verhogen en hiervoor was er een grotere menger nodig. Molenaar Betonindustrie koos opnieuw voor Eirich omdat de schuine Eirich menger zorgt voor een duidelijk hogere sterkte van de betonproducten. Hiermee kan Molenaar voldoen aan de hoogste normen en kwaliteitseisen. Specifieke eisen aan de menger zijn: * zowel aardvochtig beton en als zelfverdichtend (natte) beton optimaal mengen * zo klein mogelijke mengsels aanmaken * snelle omschakeling van recept Molenaar Betonindustrie koos hiervoor de R16 600 liter menger met een stiftenrotor. De stiftenrotor zorgt voor een nog betere mengkwaliteit en er kunnen kleinere mengsels mee gedraaid worden. Om snel te kunnen omschakelen van recept is de menger voorzien van een automatische reinigingssysteem met waterspuitkoppen op 100 bar. De
15-01-2019  |  070x  |  Kort nieuws  | 
Motogroup produceert uitschuifbare transportband
Motogroup produceert uitschuifbare transportband
Een uitgekiend stukje engineering zorgt, d.m.v. 7 trommels, dat een gesloten transportriem met vaste lengte feilloos kan werken in een variabel uitschuifbaar chassis van 23m tot 41m. De transportband is volledig foodgrade uitgevoerd, met een capaciteit van 250t/u.
15-01-2019  |  062x  |  Kort nieuws  |   | 
Grote overname textielrecyclebedrijf
Grote overname textielrecyclebedrijf
Boer Groep, een landelijk opererende keten van inzamelingsbedrijven van gedragen textiel, heeft een meerderheidsbelang genomen in Frankenhuis. Dit bedrijf verwerkt bijzondere partijen textiel, zoals afgedankte legerkleding, tot vezels voor toepassingen als isolatie, tassen of behang. Frankenhuis is naar eigen zeggen het enige bedrijf in Nederland dat gespecialiseerd is in mechanische recycling van post-consumer textiel. Met de overname kan Boer Groep zorgen voor een constante aanvoer van grondstoffen en een verdere groei in de productie van mechanisch gerecycled post-consumer textiel realiseren. Het textielrecyclebedrijf bestaat al ruim 100 jaar en maakt textiel, gedragen kleding en schoenen gereed voor hergebruik. De organisatie bestaat uit drie inzamelbedrijven en zeven sorteerbedrijven in Nederland, België en Duitsland. De 750 medewerkers sorteren elk jaar ca. 100 miljoen kilo gebruikt textiel.
14-01-2019  |  108x  |  Kort nieuws  | 
Volgende 6 berichten
ARCHIEF
JAN
2019
DEC
2018
NOV
2018
OKT
2018
SEP
2018
AUG
2018
JUL
2018
JUN
2018
MEI
2018
APR
2018
MRT
2018
FEB
2018
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel