NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

BEDRIJFSPAGINA

Log in
Laatste update: 08-01-2018
URSCHEL B.V.
TEL: +31 343 575454
Verkoop
Vogelpoelweg 8
3961 NL   Wijk bij Duurstede
Contact
0032-473610662
Dhr. Luc van Buynder
Verkoop en advies Verkoop
0343-575454
Mw. Annelies Smorenburg
Branche Manager
Urschel« International is het Europese handelskantoor van het Amerikaanse Urschel Laboratories Inc. USA. Met 9 filialen in de landen van de EU en enkele daarbuiten, en met meer dan 45 verschillende snij- en maalmachines in het programma is Urschel markleider op het gebied van de snij- en maaltechniek. 95% van de toepassingen bevinden zich in de levensmiddelenindustrie, zowel in natte (b.v. mosterd, soepen) als droge (b.v. aardappelvlokken, kruiden) processen.
Merken
 Urschel,
Lees meer
Merken
 Urschel - Voedsel Snij- en Maalmachines
Producten, diensten
Malen,maalmolens,brekers, Verkleiners, Snijders,
Lees meer
Producten, diensten
Malen,maalmolens,brekers - Mosterd, pindakaas, puree, flaken, pindas granuleren, kruiden, nootmuskaat, TVP, zalf, plastic, rosti, herverwerking koekafval
Verkleiners - brekers, shredders, cryogene maalapparatuur, kruisslagmolens, micronizers, snijmolens, vermalen, snijmachines voor AGF: schijfjes, reepjes en blokjes
Snijders - vlokkenmolen, doorloopcutter,
Expertises
Breken, malen, classificeren - Brekers, molens - Cryogeenmolens
Breken, malen, classificeren - Brekers, molens - Impactmolens
Breken, malen, classificeren - Brekers, molens - Snijmolens

Productnieuws

Sojamelk: 7% meer rendement Door maalsysteem met een dubbele werking
Sojamelk: 7% meer rendement
Door maalsysteem met een dubbele werking Voor de productie van soyamelk heeft Urschel nu een maalsysteem ontwikkeld met een dubbele werking. De al dan niet voorgeweekte soyabonen worden met water de machine ingepompt. Via de rotor of impeller worden de bonen langs de hard metalen snijplaatjes van de microsnijkop gevoerd, die er minuscule deeltjes van af snijden. Dit alles gebeurt met een rotorsnelheid van 9000 rpm, die een kracht van ruim 14.000 maal de zwaartekracht op de bonen overbrengt. De rotorbladen zijn zodanig gevormd dat deze door de enorme centrigugaalkracht al voor de eerste vermaling zorgen; de snijplaatjes zorgen tenslotte voor een gelijke deeltjesgrootte, waardoor een mooie piek ontstaat in de deeltjesgrootteverdeling. Door deze piek en dus weinig grote deeltjes kan een optimale extractie plaatsvinden en kan de decanter door de weinig aanwezige hele kleine deeltjes een vrijwel 100% scheiding van vloeistof en vaste deeltjes realiseren. Resultaat: een rendementsverhoging tot 7% en geen sediment.
09-10-2008  |  6136x  | 
Nieuwe toepassing van de Comitrol maalmachines
Vermalen van cacaonibs Onlangs zijn succesvolle proeven gedaan met het vermalen van cacaonibs tot een verpompbare homogene pasta. Het doel van de klant was om een verpompbare massa te verkrijgen met een deeltjesgrootte kleiner dan 100 micron die als toevoer dient naar de kogelmolens. Het probleem van de huidige machine is de indringende geur van cacao tijdens het maalproces voor de omgeving, waardoor van overheidswege de productie gestopt moest worden. De machine van Urschel® is de Comitrol Processor Model 1700 met microsnijkop en met een rotorsnelheid van 11.000 tpm. Het Motorvermogen is 30 Kw. Het resultaat is een zeer fijne pasta met een relatief lage producttemperatuur na het vermalen van ca 55°C. Deze temperatuur in combinatie met het compacte vrijwel gesloten maalsysteem zorgt voor een aanzienlijke reductie van cacaoaromastoffen. De capaciteit van de machine bedoeg ca 800 tot 1000 kg/uur.
11-05-2004  |  5732x
Maalapparaat voor droge en natte processen Nieuwe hardmetalen snijplaatjes
Maalapparaat voor droge en natte processen
Nieuwe hardmetalen snijplaatjes De verbeterde Comitrol Processor met microsnijkop van Urschel voor het malen van mosterd, pinda`s en diverse droge grondstoffen wordt nu uitgevoerd met nog hardere en slijtvastere snijplaatjes, waardoor de standtijd langer is de kwaliteit nog constanter is. De snijplaatjes zijn beschikbaar voor alle typen Comitrol machines met microsnijkop. De snijplaatjes (microcut blades) zijn nog goedkoper ook!! The improved Comitrol Processor with microcut head for the size reduction of peanuts, mustard and various dry products can now be delivered with new stronger and harder blades for longer use and a more regular cut. They are now available for machines with microcut heads and they are cheaper.
23-07-2002  |  4964x  | 
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren