NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

BEDRIJFSPAGINA

Log in
Laatste update: 24-10-2019
Typhoon NV
TEL: +32 56 69 46 50
FAX: +32 56 76 46 60
Grote Heerweg 67
B-8791   Beveren-Leie (Waregem)
Contact
+32 56 69 46 50
Dhr. Kris Devidt
Gedelegeerd bestuurder Verantwoordelijke projecten en verkoop
+32 56 69 46 50
Dhr. Frederic Bulcaen
Gedelegeerd bestuurder Strategie en algemeen beheer
Bedrijfsvideo
Bedrijfsbrochure
Bedrijfsbrochure
Al ruim een halve eeuw bieden we onze klanten - zowel internationale kleppers als industriële kmo’s - systemen voor industriële ontstoffing en transport op basis van luchttechniek.

Al onze maatoplossingen binnen de procesindustrie hebben als doel om bedrijven stofvrij te maken en te houden, zowel de productievloer zelf als de ruime omgeving.

Met een eigen engineeringteam, productiefaciliteiten, montagediensten en onderhoudsploegen kunnen we onze klanten in binnen- en buitenland innovatieve en energiezuinige oplossingen aanreiken waarmee we echt het verschil maken en voor de lange termijn.
Ontmoet ons op
Merken
 Typhoon,  Jet Puls filter,  Artmetal,
Lees meer
Producten, diensten
 Stofafzuiging,  Pneumatisch transport,  Ventilatoren,
Lees meer
Producten, diensten
 Stofafzuiging - ontstoffng afzuiging stofprobleem
 Pneumatisch transport - stoftransport, buizentransport, vullen van silo
 Ventilatoren - industriële ventilatoren, afzuigventilator, stofventilator, blower

Productnieuws

Productbeschrijvingen

Luchtbalans in uw fabrieksgebouw
Luchtbalans in uw fabrieksgebouw
Voor een zeer grote producent van graanproducten binnen de voedingsnijverheid, werd door Typhoon een luchtrecuperatiegroep geplaatst. Koken, malen, pellen, toasten, pletten, vlokken extruderen, poffen, .. hier kan het allemaal. De vestiging heeft 4 divisies: de haver- en gerstpellerij, maïsmolen, de graanvlokkerij en de extrusieafdeling. In de productietoren van de haverpellerij wordt er veel lucht weggenomen van op de diverse machines en stortpunten. Hierdoor stond de toren op een enorme onderdruk. Er werd aan Typhoon een oplossing gevraag om deze hoeveelheid lucht te compenseren, en dit over de verschillende verdiepingen van de toren. Als oplossing werden alle uitlaatleidingen voorzien van afzonderlijk gestuurde registerkleppen. Hierdoor kunnen alle leidingen gekoppeld worden naar één centrale hoofdleiding. Op de bovenste daken van de toren werd een filterkast voorzien voor het nafilteren van deze hoeveelheid lucht. Twee ventilatoren met een totaal debiet van 133.000
26-02-2020  |  472x  | 
Nieuw afzuigsysteem conform Atex en veiligheid
Nieuw afzuigsysteem conform Atex en veiligheid
Bij de voorbereiding van de nieuwbouw van onze klant, was het snel duidelijk dat de bestaande afzuiginstallatie niet zou worden meeverhuisd. De bestaande installatie had te weinig capaciteit, was niet meer conform de Atex wetgeving en was dus dringend aan vernieuwing toe. Daarom werd er besloten om een volledig nieuw afzuigsysteem te bouwen voor hun houtbewerkingsmachines die dan zowel conform de wetgeving is maar ook op punt staat qua veiligheid. Er werd gekozen voor een afzuigsysteem met een capaciteit van 34.000m³/h, voorzien van een automatische debietregeling. Op deze manier is het energieverbruik evenredig met het gebruik van de machines. De volledige installatie werd grondig voorbereid zodanig dat hij het verhuizen van de machines, de opstart in een minimum van tijd kon gebeuren.
22-01-2020  |  506x  | 
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren