Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

BEDRIJFSPAGINA

Log in
Laatste update: 08-02-2018
Lindor Products B.V.
TEL: +31 78 655 0 655
FAX: +31 78 618 23 74
Postbus 1101
NL-3300 BC   Dordrecht

Planckstraat 76
NL-3316 GS   Dordrecht
Contact
+31 (0)78 6550655
Dhr. Bastiaan Soeteman
Directeur Directie
Website
www.lindor.nl
LINDOR houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van mengers voor droge producten. De optimale, absoluut breukvrije menging van het product is waar onze mengers zich onderscheiden van anderen. Om dit te bereiken hebben wij de ’Gentle Touch’ mengtechniek ontwikkeld.

Deze vriendelijke en optimale mengtechniek bereiken we met schoepen die uiteenlopend van breed naar smal, schuin in de mengtrommel zijn aangebracht. In de trommel bevinden zich geen bewegende delen waardoor zelfs het meeste breekbare product onaangetast blijft. Onze mengers homogeniseren razendsnel met een bijzonder laag energieverbruik (minder dan 2 W/kg).

Ook voor het verhitten, koelen, drogen, coaten, of het optimaal verspreiden van vloeistof door uw product bent u bij ons aan het juiste adres. In onze testcentra in Dordrecht, Japan, Maleisië, India en het Verenigd Koninkrijk kunt u met uw eigen product beoordelen of onze mengers aan uw vraag voldoen.

Onze modellen variëren van 10 tot 25.000 lite
Case studies
Producten, diensten
Mengers, mengen,
Lees meer
Producten, diensten
Mengers, mengen - horizontale trommel menger, batch menger, droge stoffe menger, laboratorium menger
Expertises
Drogen, Drogers - Drogers - trommeldrogers
Koelen Verwarmen - Koelers, Verwarmers - trommelkoelers-verwarmers
Mengen, homogeniseren - Mengers - trommelmengers
Mengen, homogeniseren - Mengers - menger-koelers
Productverwerking - cacao
Lees meer
Expertises
Drogen, Drogers - Drogers - trommeldrogers
Koelen Verwarmen - Koelers, Verwarmers - trommelkoelers-verwarmers
Mengen, homogeniseren - Mengers - trommelmengers
Mengen, homogeniseren - Mengers - menger-koelers
Productverwerking - cacao
Productverwerking - biomassa
Productverwerking - koffie
Productverwerking - vezels

Artikelen

Lindor verwerft meerderheid in Winkworth Machinery Win-winsituatie in mixingland
Lindor verwerft meerderheid in Winkworth Machinery
Win-winsituatie in mixingland Eind 2013 verwierf eigenaar en algemeen directeur Bastiaan Soeteman van Lindor een meerderheidsbelang in Winkworth Machinery, de grootste producent van industriële mengers in Groot-Brittannië. De hoogste tijd dus om te vragen naar zijn beweegredenen hiertoe, en ook naar die van Winkworth. Dat laatste vragen we aan Grant Jamieson, die medeaandeelhouder en directeur van Winkworth blijft. Bovendien had Winkworth al een vertegenwoordiging in Nederland en België, E&R, dus ook Etienne Esseveld, eigenaar en directeur van dit bedrijf, schuift aan.
Solids Processing 2014-4, p.76
Lindor letterlijk in beweging Verhuizing en veel ontwikkelingen
Lindor letterlijk in beweging
Verhuizing en veel ontwikkelingen Lindor is verhuisd. Weliswaar binnen Dordrecht, en hemelsbreed 500 meter verderop, maar het markeert de groei en de productontwikkeling binnen het bedrijf. Nadat huidig directeur/eigenaar Bastiaan Soeteman het bedrijf zes jaar geleden overnam, is er succesvol ingezet op die productontwikkeling.
Solids Processing 2012-2, p.26
Lindor kreeg een nieuwe eigenaar Van managementconsultant naar mengerfabrikant
Lindor kreeg een nieuwe eigenaar
Van managementconsultant naar mengerfabrikant Bastiaan Soeteman heeft vorig jaar mengerfabrikant Lindor in Dordrecht als directeur/eigenaar overgenomen. Opmerkelijk, want Soeteman had geen ervaring in de solidssector. Hij werkte jaren in de VS in de verpakkingssector en zat als managementconsultant in de bestuurskamers van grote multinationals. Hoe komt Soeteman erbij om als trotse eigenaar leiding te geven aan Lindor?
Solids Processing 2007-3, p.48

Productnieuws

De Lindor Capsule©: Vacuüm drogen en coaten in één machine
De Lindor Capsule©: Vacuüm drogen en coaten in één machine
Met onze nieuwe Vacuum Droger/Coater kunt u producten onder vacuüm drogen én coaten in één machine. Toepassingen hiervoor zijn onder meer: het snel en effectief drogen van farmaceutische componenten (zoals API’s,), impregneren en drogen van katalysatoren, het laten reageren van vloeistoffen en gassen met poeders, inweken van speciale kunststof compounds, etc. Er is inmiddels een aantal Lindor Capsules geleverd voor farmaceutische toepassingen en fijnchemie. Daarnaast hebben wij voor testen met klanten een Lindor Capsule beschikbaar in ons testcentrum in Dordrecht. Voordelen van vacuum bij drogen Vacuüm zorgt ervoor dat de verdampingstemperatuur, waarbij vloeistof overgaat in gas, lager is. Hierdoor kan je onder vacuüm bij een lagere temperatuur drogen of bij dezelfde temperatuur sneller drogen. Zo is bijvoorbeeld de kooktemperatuur van zuiver water op zeeniveau 100°C en op de Mount Everest, waar de luchtdruk veel lager is, maar 69°C. Dit voordeel vertaalt
26-09-2018  |  2309x  | 
Speciale Lindor mixer voor compounding installatie van BUSS AG
Speciale Lindor mixer voor compounding installatie van BUSS AG
Lindor uit Dordrecht heeft voor het Zwitserse BUSS AG een verwarmbare mengtrommel ontworpen en geproduceerd voorzien van de nieuwste technologieën. Deze state-of-the-art mixer wordt ingezet bij het verrijken van speciale compounds door diverse BUSS installaties in onder meer China, Spanje, Saoedi-Arabië en India. BUSS AG is toonaangevend in het bouwen van installaties voor het vervaardigen van met name kunststof compounds. Een voorbeeld hiervan is het kunststof granulaat voor isolatie van hoogspanningskabels (110 kV, 220 kV). De Lindor menger met verwarmde mengtrommel wordt in dit proces ingezet om HDPE en LDPE (Hoge - en Lage Dichtheid Poly Ethyleen) granulaat met een speciale vloeistof in te weken. Tijdens het mengen wordt de tevens verwarmde vloeistof op het granulaat gesproeid waarna het materiaal na verloop van tijd de gewenste karakteristieken verkrijgt. State of the art technologie De heer Hans Hügel, Sales Manager Overseas Business bij BUSS AG, vertelt:
27-08-2012  |  5280x  | 
Lindor introduceert de innovatieve Gentle Dryer Voor maximale warmte overdracht bij kwetsbare producten
Lindor introduceert de innovatieve Gentle Dryer
Voor maximale warmte overdracht bij kwetsbare producten Op de Duitse beurs ACHEMA introduceert Lindor haar nieuwste machine voor het impregneren, verhitten, drogen en koelen van poeders, granulaat en natuurproducten. Deze machine is gebaseerd op het mengerontwerp: dubbelwandige trommel en - schoepen en een al dan niet verhitte luchtstroom door de trommel. De machine is ontworpen om kwetsbare producten te kunnen verwarmen, drogen en/of afkoelen. Lindor heeft op dit nieuwe concept patent aangevraagd. In de ‘Gentle Dryer’ kunnen zowel de trommel als de schoepen verwarmd worden met stoom tot 8 barg (temperatuur: 172°C). Condensatie van stoom in de dubbele wand en dubbele schoepen zorgt voor een maximale warmteoverdracht aan het productVerder is de machine uitgerust voor het injecteren van vloeistoffen en voor drogen met een luchtstroom door de roterende trommel. Naar het innovatief concept van de ‘Gentle Dryer’ heeft Lindor een testmachine gebouwd met een netto productvolume van 100 – 1000 liter. Deze testmachine is vanaf
18-06-2012  |  4298x  | 
Lindor levert menger-droger voor duurzame proeffabriek Royal Cosun
Lindor levert menger-droger voor duurzame proeffabriek Royal Cosun
Het agro-industrieel concern ‘Royal Cosun’ werkt op dit moment hard aan de bouw van een duurzame proeffabriek voor het optimaal benutten van restproducten. Het kennis- en expertisecentrum van Cosun, Cosun Food Technology Centre (CFTC), benaderde Lindor specifiek voor het mengen en drogen van restproducten na het kristallisatieproces. Het mengen en met name het drogen van de restproducten moet zeer gecontroleerd en zonder bijeffecten worden verwezenlijkt. Het proces van bioraffinage Cosun wil alle stoffen uit de door hun gebruikte gewassen kunnen benutten. Het gewas wordt in de proeffabriek in etappes volledig ontleed en omgezet in waardevolle en nuttige nieuwe producten. Praktisch alle stoffen uit de celwanden worden gebruikt voor de productie van chemicaliën, eiwitten en mineralen. Deze kunnen daarna als grondstof dienen voor de voedingsmiddelenindustrie, veevoedersector en chemie. Wat resteert aan biomassa wordt gebruikt voor het opwekken van ‘groene’ energie.
28-03-2012  |  4824x  | 

Productbeschrijvingen

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren