Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
SolidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
oktober 2018
 
 
 
Nieuwsbrief SolidsProcessing.nl

Jongerius B.V. , Nijkerk

Opvangen van stof is prioriteit nummer één
Opvangen van stof is prioriteit nummer één
Een stofvrij productieproces is een van de speerpunten bij keramiekproducent Almatis. Het opwerkingsproces van alumina naar eindproduct kent een breed innovatiepalet, van praktische oplossingen tot fundamentele ingrepen. Ook het toepassen van 3D-printing wordt tijdens het
Lees het hele artikel »
Gratis Dwyer-catalogus editie 2019
Gratis Dwyer-catalogus editie 2019
De nieuwe Dwyer Instrumentatie-catalogus is vanaf nu verkrijgbaar bij Hitma. Het boek telt meer dan 500 pagina’s en bevat het complete assortiment meet- en regelproducten van Dwyer Instruments, inclusief 15 innovaties. De producten zijn overzichtelijk onderverdeeld in de rubrieken Lees meer »

Veiling inventaris Magnesiumfabriek

ADVERTORIAL
Zoekt u een handige en slimme printer voor (veiligheids)labels?
Zoekt u een handige en slimme printer voor site- en veiligheidsidentificatie?
Wanneer u op zoek bent naar een printpartner lijkt het misschien of we allemaal hetzelfde zijn. Bekijk de printervergelijkingen en u zult snel zien hoe verschillend we echt zijn, vooral als het gaat om gebruiksgemak en prestaties. Ik kijk ernaar uit om met u samen te werken en toon u graag de voordelen van Brady. Ontdek de voordelen van de pictogram- en labelprinters van Brady! » Bekijk de printervergelijkingsvideo's
Capsule©: Vacuüm drogen en coaten in één
Capsule©: Vacuüm drogen en coaten in één
Met onze nieuwe Vacuum Droger/Coater kunt u producten onder vacuüm drogen én coaten in één machine. Toepassingen hiervoor zijn onder meer: het snel en effectief drogen van farmaceutische compo-nenten (zoals API’s,), impregneren en drogen van katalysatoren, het laten reageren van Lees meer »
Nationaal Betonakkoord
Nationaal Betonakkoord
De belangrijkste spelers uit de Nederlandse bouwsector hebben op 10 juli een betonakkoord getekend. Vier ministeries en 50 grote bouwbedrijven zetten hun handtekening onder het akkoord onder wie staats-secretaris van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. Het akkoord moet het behalen Lees meer »
FlowJam detecteert verstoppingen in pijpen
FlowJam detecteert verstoppingen in pijpen
Voor het detecteren van flow in leidingwerk heeft Envea de FlowJam ontwikkeld welke te verkrijgen is in 4 verschillende modellen, ieder voor zijn eigen toepas-singen. Het systeem werkt contactloos door gebruik te maken van microgolven, waarbij materiaalbeweging gedetecteerd wordt door middel van Lees meer »
Efficient schoonmaken bespaart tijd en geld
Efficient schoonmaken bespaart tijd en geld
J-Tec Material Handling onderzocht hoe de reinigingstijd in procesinstallaties verkort kan worden om het proces te optimaliseren en de operationele kost te verlagen. Deze bevindingen worden meegenomen bij het ontwerp van nieuwe installaties. Drie tips om sneller, beter en hygiënischer te reinigen. Lees meer »
Kennis robotisering gebundeld
Kennis robotisering gebundeld
Het Nederlandse samenwerkingsprogramma Fieldlab Flexible Manufacturing gaat zich op de campus van het Eindhovense Brainport Industries vestigen. Fieldlab is een samenwerking van zo’n 20 Nederlandse bedrijven die baat hebben bij het verkleinen van de omsteltijden en -kosten. Dit kan bereikt worden Lees meer »
jubileum-editie Machevo Connect 2018
jubileum-editie Machevo Connect 2018
Machevo & Bulk Vereniging organiseert dit jaar weer Machevo Connect en belooft dat het netwerkevenement vanwege hun 60-jarige bestaan nog grootser gaat worden dan voorgaande edities. Het vernieuwende netwerk-evenement vindt dinsdagmiddag 4 december a.s. plaats in het Evoluon te Eindhoven. Machevo Lees meer »
Slecht stromende poeders hygiënisch, constant en flexibel doseren
Slecht stromende poeders doseren
Om lastige poeders hygiënisch, constant en flexibeler doseren heeft Precision in een tijdvak van drie maanden een feeder ontwikkeld om moeizaam stromende producten efficiënt en met een constante flow te kunnen doseren. De Precision Active Feeder, kortweg PAF, is ontworpen voor het doseren Lees het hele artikel »
Groter verkoopteam Weighing & Inspection
Groter verkoopteam Weighing & Inspection
Dieter Rogiers is in april terug in dienst getreden bij Weighing & Inspection. Hij vervult binnen de organisatie de rol van Sales en Support Engineer. Naast Johan Bauwens, zaakvoerder, zal Dieter instaan voor de Belgische markt en de klanten bijstaan om voor elke applicatie de juiste oplossing aan te bieden. Lees meer »
Montageset siloweging EN1090 gecertificeerd
Montageset siloweging EN1090 gecertificeerd
De nieuwe montageset Silosafe evo waarmee een tank of silo veilig in een weegsysteem kan worden omgebouwd, werd afgelopen zomer gepresenteerd door de Franse fabrikant Scaime, een leider op het gebied van weegcellen en weegoplossingen. Bij de installatie van bouwconstructies zijn silo/tankfabrikanten Lees meer »
Validatie van weegprocessen
Validatie van weegprocessen
Weegtoepassingen zijn vaak van essentieel belang voor het productieproces. Het is dan ook niet vreemd dat auditors hier extra aandacht aan besteden. Ontdek hoe Mettler toledo u kan helpen bij de validatie van weegprocessen om audits probleemloos te doorstaan. Het validatieproces kan worden Lees meer »
Van Beek compleet winnaar van Proces Innovatie Prijs 2018
Van Beek compleet winnaar PIP 2018
Met een nieuwe baanbrekende schroefwarmtewisselaar heeft Van Beek zowel de vakprijs als de publieksprijs van de Proces Innovatie Prijs (PIP) in de wacht gesleept. Van Beek-directeur Perry Verberne mocht woensdag 3 oktober jl. twee keer naar voren komen om de prijzen in ontvangst te nemen uit handen Lees meer »
Afvalverwerkers slaan handen ineen
Afvalverwerkers slaan handen ineen
Afvalverwerker en containerbedrijf Containers Maes heeft een samenwerkingsakkoord gesloten met de Franse afvalrecycler Suez. Concreet gaat Maes de bestaande klanten van Suez in bouw- en sloopwerken bedienen. Hieronder valt ook de exploitatie van de bouw- en sloop-sorteerlijn van Suez in Tienen. Lees meer »
Transportbanden Jansen&Heuning voor bijstoken biomassa
Transportbanden voor biomassa
De eerste secties van de door Jansen&Heuning ontworpen en geproduceerde transportbanden zijn met Convoi Exceptionnel naar de Eemshaven vervoerd. Daar worden ze ingezet voor het duurzame gebruik van de nu nog kolengestookte energiecentrale van RWE. Hiermee kan tot 20% aan biomassa (houtsnippers) Lees meer »
Alvibra® lanceert compacte 5 fractionele zeefmachine
Compacte 5 fractionele zeefmachine
Alvibra® lanceert een nieuwe compacte 5 fractionele zeefmachine die is uitgerust met de gepatenteerde VibraDrive technologie met laag energieverbruik. Deze VibraDriveTM-technologie biedt een reeks opmerkelijke voordelen. De helft van het energieverbruik in vergelijking met alternatieve trilzeven Lees meer »
Poeth revolutionair Big-Bag vulsysteem
Poeth revolutionair Big-Bag vulsysteem
Het afvullen van waterige poeders kost tijd. Het poeder heeft namelijk tijd nodig om te ”bezinken” en kan niet middels trillen versneld worden. Om toch een capaciteit van 50 m3/uur te kunnen realiseren, is een revolutionair big-bag vuller met rail systeem ontwikkeld en gebouwd. De big-bag’s worden hangend Lees meer »
TrustSens bekroond met WoTS TechAward
TrustSens bekroond met WoTS TechAward
Innovatie, toegevoegde waarde en marktrelevante criteria heeft de vakjury en beurssite bezoekers doen overtuigen om Endress+Hauser met de innovatie iTHERM TrustSens uit te roepen tot winnaar in de categorie World of Automation - Motion & Drives en te bekronen met de WoTS TechAward 2018 trofee. Lees meer »

Vacatures
BEGE zoekt Marketing & Sales Assistent
Busch B.V. zoekt een QHSE Coordinator
Gardner Denver Nederland BV zoekt Internal Sales Engineers
Geha Laverman zoekt Technisch commercieel medewerker
Hosokawa Micron BV zoekt Commercieel Technisch Verkoper
IPCO Process Systems zoekt Service Engineer Benelux
Montakon zoekt Technisch Commercieel Medewerker Binnendienst
Penko zoekt Field Service Engineer
Precia-Molen zoekt locatiemanager Beton (m/v)
TBK Group bv zoekt accountmanager
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

bioraffinaderij voor industriële suikers
bioraffinaderij voor industriële suikers
Avantium gaat de eerste bioraffinaderij voor industriële suikers ter wereld bouwen. Het chemiebedrijf gaat in een consortium houtsnippers en resthout uit bosbeheer verwerken tot suikers voor de chemische industrie. Het consortium bestaat naast Avantium uit AkzoNobel, RWE, Staatsbosbeheer en Chemport Europe, Lees meer »
Nieuw project van 5 silo’s voor PP korrels
Nieuw project van 5 silo’s voor PP korrels
M.I.P. leverde onlangs vijf 110-kubs silo’s met een diameter van 3000mm voor een producent van volledig recyclebare thermoplast onderdelen. De silo’s zijn geschikt voor de opslag van PP korrels. MIP Vraag vrijblijvend een offerte aan. Corrosiebestendige opslagsystemen voor de chemische sector Lees meer »
Foeth presenteert nieuwe website
Foeth presenteert nieuwe website
Foeth is continu aan het ontwikkelen en groeien. Niet alleen blijft Foeth haar voorraad van gebruikte procesapparatuur uitbreiden, maar ook ontwikkelt Foeth zich als bedrijf. Deze ontwikkeling en groei is doorgevoerd in een nieuw design, welke nu te zien is op de website van Foeth. Bezoek onze site en maak Lees meer »
SCE bouwT veevoederfabriek in Duitsland
SCE bouwT veevoederfabriek in Duitsland
SCE-silo’s zijn perfect voor de procesindustrie. Daarom doen diervoederproducerende bedrijven een beroep op onze diensten. Onze klant, RLB Duitsland, stelde SCE aan voor de bouw van een complete doseersilo voor grondstoffen met bijbehorende staalconstructie, dak- en gevelbekleding. Er werden 86 cellen voor Lees meer »
Denios Connect wint TechAward 2018
Denios Connect wint TechAward 2018
Tijdens WOTS 2018 afgelopen week is bekend gemaakt dat Denios met Denios connect de winnaar is geworden van de TechAward, in de categorie World of Laboratory. Uit 19 aanmeldingen nomineerde een deskundige vakjury, in aanloop naar de vakbeurs WoTS 2018, 4 bedrijven die kans maakten op deze Lees meer »

Easyfairs Germany, München

Agenda
22 okt  Training Global Industrial Cyber Security Professional, ’s-Hertogenbosch
25 okt  Seminar Ventilatoren in de praktijk, Waalwijk
31 okt  Cursus Vacuümtechniek voor de Verpakkingsindustrie , Woerden
 1 nov  Seminar Luchtbehandeling gasloos renoveren, Waalwijk
 1 nov  Cursus Ontwerpen van vacuümsystemen in de Procesindustrie, Woerden
 2 nov  Cursus Hygiënisch lassen, Utrecht
 6 nov  Cursus Pneumatic Conveying of Bulk Solids, Chatham Maritime
 7 nov  Vakbeurs Solids Dortmund, Dortmund
13 nov  Seminar PROFIdag 2018 , Veenendaal
16 nov  Cursus Hygiënische engineering - Droge processen, Utrecht
20 nov  Gratis seminar Monstername in de voedingsindustrie, Uithoorn
22 nov  3-daagse cursus Hygiënisch Ontwerpen, Utrecht
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website SolidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.