Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
SolidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
juni 2018
 
 
 
Nieuwsbrief SolidsProcessing.nl

Jongerius B.V. , Nijkerk

Checkweighing met OIML R51 certificering
Checkweighing met OIML R51 certificering
De Franse fabrikant SCAIME heeft recent de certificering van zijn controller voor checkweighing in automatische ijkwaardige systemen, de eNod4-C, gerealiseerd. De geïntegreerde applicatie software voor dynamische controle wegingen omvat: - complete signaalverwerking met automatische gewichtscalculatie - Lees meer »
ADVERTORIAL
Complete 3-in-1 oplossing voor een optimale implementatie van Lockout/Tagout
3-in-1 implementatie van Lockout/Tagout
Brady kan een complete Lockout/Tagout implementeren, met bezoeken ter plaatse, het schrijven van procedures en tools voor in de werkplaats. Een gespecialiseerde Lockout/Tagout-ingenieur van Brady kan u helpen bij het analyseren van de vestigingen en een uitgebreid rapport opstellen over hoe een Lockout/Tagout kan worden geïmplementeerd volgens wereldwijde best practices. Ontdek de 3-in-1 Lockoput/Tagout oplossing »
Isoschall manchetafsluiters met 1 jaar garantie
Isoschall manchetafsluiters met 1 jaar garantie
Onze Isoschall manchetventielen zijn met name geschikt in industriële installaties die problematische vaste stoffen verwerken, b.v. in rookgasontzwavelingsinstallaties elektriciteitscentrales, in zand- en grindfabrieken en in waterzuivering. Dit is de reden dat de eerste keer de slijtage van een manchetafsluiter Lees meer »
Heeft u het perfecte siloweegsysteem?
Heeft u het perfecte siloweegsysteem?
Wegen is doorgaans de beste technologie voor voorraadcontrole in silo’s, tanks, vaten, reactoren en hoppers. De nauwkeurigheid van uw siloweegsysteem is niet alleen afhankelijk van de weegsensor, maar ook van de juiste selectie van alle onderdelen en het siloontwerp zelf. Is uw siloweegsysteem wel geschikt Lees meer »
monstername.nl is nu Hitma Monstername
monstername.nl is nu Hitma Monstername
Om het belang van betrouwbare industriële monstername onder de aandacht te brengen, startte Hitma in 2013 het online platform ‘monstername.nl’. Onlangs is deze website vernieuwd en uitgebreid. De site is nu bereikbaar via de url www.hitma-monstername.nl. Kennis over de keuze en het gebruik Lees meer »
 

We bouwen machines die nog niet bestaan

  Ontwikkelingen spelen zich af in de talrijke niches van dit vakgebied, dat in bijna 95% van de projecten om maatwerk en doordachte oplossingen vraagt. “Elke klant wil zijn eigen installatie,” zegt directeur Paul Schriek van Invicon.

Lees het hele artikel »
SWR Engineering heet nu ENVEA
SWR Engineering heet nu ENVEA
Sinds oktober 2016 maakt SWR-engineering Messtechnik GmbH deel uit van de internationale groep Environnement S.A. Na meer dan een jaar van succesvolle samenwerking tussen alle bedrijven binnen de groep, zijn deze nu samengevoegd onder het merk Envea. De focus van de groep bedrijven Lees meer »
Jöst zeefmachines bij Teijin Aramid in Emmen
Jöst zeefmachines bij Teijin Aramid in Emmen
Teijin Aramid produceert in Emmen Twaron garen, vezels en pulp. Met behulp van Twaron kunnen de prestaties van een groot aantal hoogwaardige toepassingen verbeterd worden. Twaron is een –filamentgaren dat gemaakt wordt van een vloeibare oplossing van PPTA in geconcentreerd zwavelzuur. Na extrusie Lees meer »
Viavi’s nieuwe MicroNIR PAT W spectrometer
Viavi’s nieuwe MicroNIR PAT W spectrometer
Viavi, een pionier in optische sensoren, heeft wederom een mooie innovatie op het gebied van spectometrie: de nieuwe MicroNIR PAT-W processpectrometer. De Micro-NIR PAT-W is een robuust, schaalbaar systeem van de volgende generatie voor real-time proces monitoring waar het gaat om het meten van de Lees meer »
ADVERTORIAL
Sterk trefpunt voor vaste stoffen
Sterk trefpunt voor vaste stoffen
Tijdens de Industrial Processing beurs zijn er veel equipmentleveranciers, dienstverleners en system integrators aanwezig die een sterke positie in de stortgoedmarkt innemen. Naast bedrijven die met een eigen stand hun laatste innovaties tonen, zijn er ook veel deelnemers op de Machevo Hotspots die noviteiten voor het productieproces te zien. Industriële eindgebruikers kunnen bij Engisol terecht als ze op zoek Lees meer »
Vier Lindor mengers voor Balaji Wafers
Vier Lindor mengers voor Balaji Wafers
Balaji is de op een na grootste aardappelchips producent van India. Voor het maken van zoutjes en snacks gebruikt de Balaji Group Lindor Gentle Touch mengers. “Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe technologieën om ons proces te verbeteren”, zegt directeur van de Balaji Group Keyur Virani. “Lindor is erin geslaagd Lees meer »
ATM Brillant 240 - Halfautomatische doorslijpmachine
ATM Brillant 240 - Halfautomatische doorslijpmachine
De Brillant 240 is een compact en flexibel halfautoma-tische nat doorslijpmachine met een 250 mm /10” doorslijpschijf voor werkstukken of samples tot Ø 94 mm en combineert de voordelen en snelheid van een handmatige doorslijpmachine met de voordelen van een automatische snijmachine. Lees meer »
WISE-4000 serie, eenvoudige I/O over WiFi
WISE-4000 serie, eenvoudige I/O over WiFi
De Advantech WISE-4000 serie bestaat uit op WiFi gebaseerde IoT-apparaten geïntegreerd met IoT data-acquisitie en publicatiefunctionaliteit. Naast verschillende I/O types bevat de WISE-4000 serie data log functionaliteit, kan de data via mobiele telefoon worden bekeken en kan data veilig naar de cloud Lees meer »
Pakistaanse opdrachten voor explosiebeveiliging
Pakistaanse opdrachten voor explosiebeveiliging
Onlangs heeft VDL Industrial Products de levering afgerond voor de beveiliging van sproeidroger productielijnen op twee locaties in Pakistan. Wanneer een product dat zich in een dergelijke droger afzet en samenklontert, kan het tot zelfontbranding komen door de zogenaamde Maillard reactie. Lees meer »
Finalisten duurzaam ondernemerschapsprijs
Finalisten duurzaam ondernemerschapsprijs
De drie duurzame ondernemingen die kans maken op de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap zijn Eosta bv uit Waddinxveen, Koninklijke Auping bv uit Deventer en Omrin uit Leeuwarden. Dit werd bekendgemaakt door vakjuryvoorzitter Anne-Marie Rakhorst. Eosta bv is de Europese leider in overzees fruit Lees meer »
Rossi lanceert haar nieuwe website
Rossi lanceert haar nieuwe website
1 juni j.l. was het dan zover. Rossi lanceert haar nieuwe website. Onze ROC (Rossi Online Catalog) en het Rossiforyou portaal zijn hiermee binnen handbereik gekomen. Via onze ROC is het mogelijk om eenvoudig 2/3D modellen te downloaden of technische datasheets te verkrijgen. Naast de nieuwe website Lees meer »
Nieuwe diervoederfabriek Heino
Nieuwe diervoederfabriek Heino
Bulkmachinebouwer Heemhorst International bv uit Nieuwleusen is gestart met de bouw van de nieuwe fabriek voor Fakkert Diervoeders in Heino. Het bedrijf verzorgt de grondstoffen-stortput, het transport van en naar de grondstoffensilo’s en de techniek voor het wegen en doseren voor de verdere verwerking van diervoeder. Lees meer »
M.I.P. levert 3 silo’s voor Sibelco
M.I.P. levert 3 silo’s voor Sibelco
Voor wereldmarktleider in de bewerkte grondstoffen Sibelco heeft M.I.P. de opdracht gekregen voor het vervaardigen en plaatsen van drie silo’s inclusief bokconstructie. De silo’s met een diameter van 5,12m hebben een inhoud van 185m³. De totale constructie is 20 meter hoog. Voor een snelle Lees meer »
Gpi tekent partnership met Sycamore
Gpi tekent partnership met Sycamore
Gpi Tanks heeft een ​​exclusief partnerschap getekend met Sycamore Process Engineering om op te treden als agent voor tanks in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Sycamore is al een vertrouwde leverancier van procesapparatuur voor veel Gpi-klanten in de voedings- en drankenindustrie in het Verenigd Lees meer »

Vacatures
Bienfait zoekt Technisch Sales Engineer
Busch B.V. zoekt een QHSE Coordinator
Busch B.V. zoekt twee buitendienst monteuren
Gardner Denver Nederland BV zoekt Internal Sales Engineers
Gardner Denver Nederland BV zoekt Werkvoorbereider
Geha Laverman zoekt Technisch commercieel medewerker
Hethon zoekt medewerker binnendienst
Hosokawa Micron BV zoekt Manager Productie
Montakon zoekt Technisch Commercieel Medewerker Binnendienst
Penko zoekt Field Service Engineer
Penko zoekt R&D Stagiair voor 3-4 maanden
Penko zoekt Sales Manager
Penko zoekt Software Developer
Penko zoekt Stagiair ondersteuning Technisch Support
Penko zoekt Tech Service Administrator/Tekenaar
REMA TIP TOP TSN zoekt Servicemonteurs
Summit Automation zoekt backoffice medewerker
TBMA Europe B.V. zoekt Sales Engineer Machinebouw
VDL Industrial Products zoekt Sales Engineer
Verder Scientific Benelux zoekt Service Technieker, fulltime
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Draaisluis van WAM conform NEN normering
Draaisluis van WAM conform NEN normering
WAM Holland heeft in het programma een drukstootvaste draaisluis type “RVR-E” genaamd. Deze draaisluis is uitstekend geschikt voor het verwerken van poeders en granulaten en is ATEX gecertificeerd volgens (EX II 1D/3D c T135° C ) en (EX D St2) Deze draaisluis voldoet aan de normeringen, Lees meer »
Beladingsbalg met filtereenheid
Beladingsbalg met filtereenheid
Beladingsystemen zijn lang niet altijd op bestaande afzuiginstallaties aan te sluiten. In zulke gevallen biedt een beladingsbalg met geïntegreerd filtersysteem van Vlint uitkomst. De geïntegreerde filtereenheden in deze beladingsbalgen zijn verkrijgbaar met een filteroppervlak van 3,5 m2 tot 120 m2 en hebben een Lees meer »
Vortex Gravity Vee vervangt “flapper style” wisselklep
Vortex Gravity Vee vervangt “flapper style” wisselklep
Vortex Valves ”Gravity Vee wisselklep” vervangt traditionele “flapper style” wisselklep in verband met het veilig verdelen van de grondstoffen naar 2 silo’s. Een groot probleem was de lekkage door de afdichtingen naar de gesloten zijde, daarnaast was het voor de klant niet mogelijk om tegelijk in beide silo’s Lees meer »
Ausloos stelt voor: Bocedi FB4.0 Starstretch
Ausloos stelt voor: Bocedi FB4.0 Starstretch
Bocedi FB4.0 Starstretch: Bedrijfszekerheid en gebruiksgemak Het Italiaanse (familie)bedrijf BOCEDI werd opgericht in 1966 en wordt erkend als één van de pioniers in de krimp- en rekhoesmachines. Uit hun productiehal rolden al meer dan 1000 machines, die intussen een staat van dienst van tientallen jaren hebben. Lees meer »
A. Foeth B.V. kijkt terug op een succesvolle ACHEMA 2018
A. Foeth B.V. kijkt terug op een succesvolle ACHEMA 2018
Van 11 tot 15 juni vond ACHEMA 2018 plaats in Frankfurt, Duitsland. ACHEMA is de meest toonaangevende beurs in de procesindustrie. Uiteraard mocht A. Foeth B.V. als de grootste dealer van Europa in gebruikte proces-apparatuur hier niet ontbreken. A. Foeth kijkt terug op een geslaagde beurs. ”Onze aanwezigheid Lees meer »

Easyfairs Germany, München

Agenda
23 jul  Training Global Industrial Cyber Security Professional (GICSP), London
10 sep  Conveying and Handling of Particulate Solids, Greenwich
10 sep  Training Global Industrial Cyber Security Professional (GICSP), ’s-Hertogenbosch
17 sep  Training Cost Estimating Foundation, Rotterdam
19 sep  Workshop Hygiënische Perslucht, Apeldoorn
27 sep  2- daagse cursus Hygiënische engineering - Gebouw, Utrecht
 2 okt  Technologie vakbeurs World of Technology & Science (WoTS), Utrecht
 3 okt  Vakbeurs Empack, Brussel
 3 okt  Training Project Control, Utrecht
 9 okt  Cursus Overview of Particulate Handling Technology, Chatham Maritime
17 okt  Vakbeurs Solids Antwerp, Antwerpen
 2 nov  Cursus Hygiënisch lassen, Utrecht
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website SolidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.